Favoriete vakantielanden

Onder Nederlandse toeristen is Spanje het populairste vakantieland en zij vinden Griekenland de beste vliegvakantiebestemming binnen Europa, zo blijkt uit de Zoover Awards. Buiten de EU wint Indonesië de Zoover Award voor het beste vakantieland en is Curaçao favoriet.

Onder Nederlandse toeristen is Curaçao het populairste vakantieland, zo blijkt uit de Zoover Awards op 22 april 2013 in Zeist, foto van Sander Chamid

Onder Nederlandse toeristen is Spanje het populairste vakantieland en zij vinden Griekenland de beste vliegvakantiebestemming binnen Europa, zo blijkt uit de Zoover Awards. Buiten de EU wint Indonesië de Zoover Award voor het beste vakantieland en is Curaçao favoriet.

De Zoover Awards zijn onder meer in het leven geroepen om erkenning te geven aan de populairste bestemmingen wereldwijd. Voor de vijfde keer kon de Nederlandse consument bepalen wie in de reisbranche een publieksprijs ontvangt. Meer dan 150.000 stemmen werden er uitgebracht in maar liefst 25 categorieën. De bestemming met de meeste stemmen krijgt de titel “populairste” in zijn categorie, degene met de beste score ontvangt de titel “beste”.

Griekenland verheugd
Voor Griekenland is dit een mooie opsteker nadat het land afgelopen jaar een teleurstellend toeristisch seizoen meemaakte als gevolg van de crisis. De interesse voor het land liep vorig jaar flink terug, maar gelukkig trekt het de afgelopen maanden weer aan volgens onderzoek van Zoover. De Grieken zijn zeer verheugd met deze consumentenprijs: “De boekingen lopen weer flink door, ons land maakt zich op voor meer dan 700.000 Nederlanders dit jaar”, aldus Eleni Skarveli, directrice van het Grieks Verkeersbureau.

Curaçao favoriet
De populariteit van Curaçao als vakantiebestemming is nog altijd hoog onder de Nederlandse consumenten. Curaçao wint voor de tweede keer op rij een Zoover Award in de categorie ‘vliegvakantieland buiten Europa’. Curaçao ontving de meeste stemmen van de Nederlandse consument via de online stemrondes op het Zoover-platform. Het zonnige eiland in de Caribische Zee mag zich opnieuw een jaar lang het meest favoriete vliegvakantieland noemen. Curaçao heeft een gemiddelde waardering van 8,73 in 2013. Hiermee werd het hoge eindcijfer 8,6 van 2012 zelfs overtroffen. De Verenigde Staten en Thailand eindigden op een tweede en derde plaats.

Edward Suares, directeur van het Curaçao Toeristen Bureau Europa verklaart de populariteit van het eiland als volgt: “Curaçao is een bestemming die je voor altijd in je hart sluit. Het eiland leent zich er uitstekend voor om zelf onze mensen, onze levensstijl, onze muziek en ons eten te ontdekken. Curaçao is een heerlijke zon, zee en strandbestemming en heeft daarnaast nog zoveel meer geheimen. Iedereen heeft wel een stukje Curaçao in zich en eenmaal geweest keren consumenten graag terug naar het eiland voor nog meer ervaringen.”

Indonesië is een favoriet vakantieland

De andere favorieten: Spanje en Indonesië
Spanje won de Award voor populairste vliegvakantieland binnen Europa. Dat wil zeggen dat Spanje de meeste stemmen heeft gekregen in zijn categorie. Spanje scoort zo goed vanwege de vele lonkende kustgebieden langs de Middellandse Zee. Golven, waterpret, en een stralende zon hebben op veel vakantiegangers een grote aantrekkingskracht. Bovendien zijn de prijzen van eten en drinken in Spaanse restaurants vaak wat vriendelijker.

In de categorie “Vliegvakantieland buiten de EU” won Indonesië de Award voor beste vakantieland. Dat wil zeggen dat Indonesië het best gescoord heeft in zijn categorie. Deze titel is voor het tropische eilandenrijk een bekroning op een geslaagd vakantiejaar en opnieuw een veelbelovende vooruitblik op 2013. De Republiek van Indonesië bestaat uit meer dan 17.500 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de Australië en Azië. Vanuit Nederland is Indonesië goed bereikbaar. Veel vliegtuigmaatschappijen zoals KLM (via Singapore), Garuda Indonesia (via Dubai), Malaysia Airlines (via Kuala Lumpur), Singapore Airlines (via Singapore) en Cathay Pacific (via Hong Kong) vliegen naar Indonesië.

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>