Esprit de Picardie

Ontmoet nieuwe mensen en ontdek bijzondere plaatsen met het magazine Esprit de Picardie. Slapen in een kasteelhotel, overnachten in een boomhut of genieten van de hartelijkheid van de Picardiërs in een gerenoveerde boerenhoeve? De rijke historie van de Grote Oorlog en belangrijk religieus erfgoed ontdekken? Van folie douce tot ficelle picarde en van soissoulet tot zoete picantins; ook foodies komen in Picardië wel aan hun trekken.

Picardië is dé streek voor een weekendje weg vlak bij huis. Picardië ligt in het noordwesten van Frankrijk, boven Parijs, en heeft een rijke historie en een weidse natuur. In voorgaande eeuwen was de regio geliefd bij de Franse adel. Het is dan ook geen wonder dat je in Picardië talloze kastelen, abdijen en versterkte kerken vindt. Het is ook de streek van bloedige veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog.

Pic

Picardië is voornamelijk agrarisch gebied, met grote bosgebieden en uitgestrekte velden

Ontdek Picardië

Misschien ken je het gebied? Picardië is de plek waar tijdens WO I de belangrijke slag aan de Somme plaatsvond. De D18, ook bekend als de Chemin des Dames, is berucht geworden als onneembare vesting van de Duitsers, en Compiègne is bekend door de wapenstilstand die er getekend werd. Meer recent: het pretpark Parc Astérix ligt in Picardië en in Chantilly ligt het grootste ruitertrainingscentrum van de wereld. Amiens, de hoofdstad van de regio, is een leuke stad met een indrukwekkende kathedraal. Je vindt er ook de Franse variant op Giethoorn: Les Hortillonnages d’Amiens, de watertuinen van Amiens, waar je met een traditionele platbodem langs kunt varen.

Picardië heeft een korte kustlijn, met afwisselend krijtrotsen en zandstranden, die voor een deel door de monding van de Somme wordt gevormd. De Sommebaai wordt tot een van de mooiste baaien ter wereld gerekend en is een eldorado voor vogelaars en liefhebbers van buitensport. Prima plaatsen om er te verblijven zijn Fort Mahon Plage, Saint-Valler-sur-Somme, Cayeux-sur-Mer en Le Crottoy.

De Picardische kust is een strook van ongeveer zestig kilometer, met afwisselend krijtrotsen en zandstranden.

De Picardische kust is een strook van zo’n 60 km, met afwisselend krijtrotsen en zandstranden

Deel de Picardische geest

Het Comité Régional de Tourisme lanceert het gratis magazine Esprit de Picardie, een in het Nederlands geschreven tijdschrift, wat vrij uitzonderlijk is voor een Franse streek! Het magazine is bestemd voor wie Picardië nog niet kent en voor wie er thuis is. In elke editie worden weer verborgen verrassingen onthuld en bijzondere passies gedeeld. Voor iedereen die op zoek is naar authenticiteit, unieke ervaringen en de essentie!

Voor een voorproefje blader je hier door een van de voorgaande edities. Vind je het wat, schrijf je dan in, dan maak je als nieuwe abonnee kans op een verblijf voor twee personen in Picardië! In je eigen huisje op een privé-eiland, in het hart van de beroemde drijvende groentetuinen van Amiens.

Bonnes découvertes!

Picardië herbergt een belangrijk religieus erfgoed. Er is, naast de beroemde gotische kathedralen, een veelheid aan architecturale juwelen zoals de vele abdijen, in het bijzonder de koninklijke abdijen, de kerken en de kastelen.

Jardins de Valloires

Latest posts by Dionne (see all)
  1. Freek zegt:

    Beste redactie,

    Zijn de winnaars van het weekendje weg al bekend? We hebben ons twee weken terug ingeschreven dus zijn erg benieuwd.

    Alvast onze dank!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>