Droomreis met je partner

Driekwart van de samenwoners in Nederland zou graag een droomreis maken. Dat blijkt uit het Droomreis Onderzoek onder 1.000 samenwonende stellen. Australië is daarbij de favoriete reisbestemming, gevolgd door Noord-Amerika en het maken van een wereldreis.

hawaii

Driekwart van de samenwoners in Nederland zou graag een droomreis maken. Dat blijkt uit het Droomreis Onderzoek onder 1.000 samenwonende stellen. Australië is daarbij de favoriete reisbestemming, gevolgd door Noord-Amerika en het maken van een wereldreis.

Het verschilt nogal hoe lang deze reis ideaal gezien zou duren. Favoriet, met bijna 30 procent is een maand, maar er zijn ook stellen die twee weken lang genoeg vinden. Een kleiner percentage, slechts 11 procent, zou graag een half jaar of langer reizen. Je moet natuurlijk wel genoeg vrije dagen hebben om die reis te maken. Daarom wil een kleine meerderheid van de ondervraagden wel een sabbatical. Met andere woorden, ze willen best langere tijd met onbetaald verlof, zolang de droomreis maar gemaakt kan worden. Deze bereidheid neemt wel af naarmate men ouder wordt. In de leeftijdsgroep 18 tot 24 jaar zou 75% met onbetaald verlof gaan, bij de groep tussen 35 en 45 jaar is dit 44%.

Het avontuur lonkt
Op het eerste gezicht lijken de meeste stellen niet al te gekke dingen te willen doen op hun droomreis. Bijna de helft van de ondervraagden noemt wandelen als favoriete activiteit en meer dan een kwart gaat graag fietsen. Maar, het kan soms ook wat avontuurlijker. Wanneer er wordt gevraagd of de stellen tijdens de reis specifieke activiteiten willen ondernemen, noemt ook 40 procent snorkelen of duiken en meer dan een derde van de stellen wil op safari. Beide dingen die mensen niet snel in ons eigen land zullen doen. In de top 10 activiteiten staan ook skydiven en bungeejumpen, raften en bergbeklimmen.

Even sparen
De meeste samenwoners verwachten de reis te kunnen betalen met vakantiegeld. Soms zal dit natuurlijk wel een aantal jaar gespaard moeten worden. Ongeveer één op de drie ondervraagden gaf aan dat ze graag extra willen sparen om de reis te maken, onder andere door te besparen op grote uitgaven. Een enkeling wacht tot iemand anders helpt; ze wachten namelijk op een bijdrage van hun ouders of geld uit een erfenis.

Reisverzekering bij droomreis onderbelicht
Uit hetzelfde onderzoek van Nationale-Nederlanden blijkt dat veel stellen, bijna een kwart, onverzekerd op reis gaan. Dat is niet verstandig, omdat juist bij een langere reis het risico op een onverwachte gebeurtenis groter is. Ook bleek uit dat onderzoek dat veel mensen niet weten wat hun doorlopende reisverzekering precies dekt. Het is aan te raden om de verzekering altijd goed te checken voor je op reis gaat. Op die manier weet je zeker dat je niet over- of onderverzekerd bent.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>