De vernieuwde vakantiebeurs!

De vakantiebeurs heeft een gigantische transformatie doorgemaakt. Het toch wat ouderwetse imago van op massatoerisme gerichte beursexploitanten wordt dit jaar flink opgepoetst. Het nieuwe imago speelt in op de vakantietrends van 2014 en de veranderende behoefte van Nederlanders op het gebied van reizen en vakanties. Waar men vroeg vaak koos voor een lange luiervakanties, gaan Nederlanders nu vaker en korter er tussenuit en worden de reizen actiever, avontuurlijker en verder van huis.

vakantiebeurs 2014

De vakantiebeurs heeft een gigantische transformatie doorgemaakt. Het toch wat ouderwetse imago van op massatoerisme gerichte beursexploitanten wordt dit jaar flink opgepoetst. Het nieuwe imago speelt in op de vakantietrends van 2014 en de veranderende behoefte van Nederlanders op het gebied van reizen en vakanties. Waar men vroeg vaak koos voor een lange luiervakanties, gaan Nederlanders nu vaker en korter er tussenuit en worden de reizen actiever, avontuurlijker en verder van huis.

Van 15 t/m 19 januari is het weer zover en dit jaar is de vakantiebeurs ingedeeld in zes themawerelden:
• Ontdek! Avontuur & Verre bestemmingen
• Actief! Fiets & wandel
• Samen! Familie & kinderen
• Vaar! Cruises & zeilen
• Buiten! Kampeer & camping
• Zien! Stedentrips & cultuur

Ontdek! Avontuur & Verre bestemmingen

vakantiebeurs 2014 ontdek
Van expedities naar het maagdelijk Amazonewoud over de Gran Rio rivier tot hondenslee avonturen in Canada, van de parelwitte zandstranden en majestueuze leeuwen van Kenia tot de gigantische watervallen en de magische muziek in Oeganda. In de Ontdek! wereld vind je alle informatie over de mooiste verre reizen. Dit jaar presenteren ook de landen Rwanda en Oeganda zich op de beurs, met onder andere informatie over een unieke reizen naar de zeldzame berggorilla’s.

Actief! Fiets & wandel

vakantiebeurs 2014 actief
Alle mogelijkheden voor actieve wandel- of fietsvakanties zijn dit jaar verzameld onder het thema Actief! En klinkt wandelen of fietsen in eerste instantie misschien wat saai, dat zal snel veranderen als je het diverse aanbod ziet van de mogelijkheden: een fietsreis door de rijstvelden van Bali, een wandelvakantie langs de Chinese muur of door de binnenlanden van Afrika.

Samen! Familie & kinderen

vakantiebeurs 2014 samen
Op vakantie met de kids? Ouders kunnen zich hier oriënteren op de mogelijkheden voor vakanties in Europa maar ook verder van huis. Kinderen gaan hier op een digitale ontdekkingstocht in West-Amerika, leren dansen op muziek vanuit alle hoeken van de wereld en kunnen een proefles Spaans volgen. Terwijl de ouders inspiratie kunnen opdoen voor de aankomende vakantie, vermaken de kinderen zich met deze leuke en vele andere activiteiten.

Vaar! Cruises & zeilen

vakantiebeurs 2014 vaar
Cruisen is hip! De cruisemaatschappijen hebben eindelijk hun ouderwetse imago afgeschut en trekken steeds meer jonge reizigers en mensen met kinderen. Met klimwanden, schaatsbanen, Playstationruimtes, voetbal- en basketbalvelden, discotheken en zwembaden met glijbanen spelen cruiseschepen handig in om de groeiende en verjongende cruisemarkt. De trend voor 2014 is ‘freestyle cruisen’ en de vakantiebeurs van 2014 speelt hier goed op in met de themawereld Vaar! waar je alle info vindt over cruisereizen en zeilvakanties.

Buiten! Kampeer & camping

vakantiebeurs 2014 buiten
Nederlanders herontdekken de charmes van kampeervakanties, nog nooit was kamperen zo populair. Vakantie vieren op een camping garandeert avontuur en een sterke verbondenheid met de natuur. De frisse geur van de bossen, het kibbelen van het beekje naast je tent en het knisperende geluid van een kampvuurtje. Wat is er nu beter dan je vakantie in de buitenlucht door te brengen? Echte kampeerders en liefhebbers van campings gaan op de Vakantiebeurs natuurlijk naar BUITEN, de plek van de beurs waar kampeervakanties en campings centraal staan. Ook nieuw dit jaar is de Camping by Night, waar de echte kampeersfeer op een unieke wijze tot leven wordt gebracht!

Zien! Stedentrips & cultuur

vakantiebeurs 2014 zien
Nederlanders maken steeds vaker een (korte) stedenreis en hier kan je alle mogelijkheden Zien!. Een weekendje tappas eten in Madrid of Barcelona, een bezoek aan de IJslandse hoofdstad Reykjavik of in New York op zoek gaan naar The Beatles. En wil je verhalen horen van andere reizigers? Kom dan dit jaar naar het Vakantiebeurspodium in hal 7. Want hier delen gewone reizigers hun bijzondere reisverhalen en tips van wat je niet mag missen.

VakantieBeurs2014

Regel hier met korting je toegangskaart(en)
Bankpas bij de hand? Klik op deze link om je kaartjes met voordeel online te bestellen.

Meer lezen?
Check op twitter alle informatie over de vakantiebeurs met hashtag #vb14.
En inmiddels bestel je ook kaartjes voor de vakantiebeurs 2016 met korting.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>