‘s Werelds beste luchthavens

Het is de meest begeerde en prestigieuze prijs onder de luchthavens. Er zijn 550 kandidaten, verspreid over 106 landen. En natuurlijk kan maar één luchthaven winnen. Een waardering voor hun inzet om reizigers optimaal te faciliteren gedurende de tijd die ze doorbrengen voordat ze luchtruim kiezen en nadat ze weer met beide benen aan de grond staan. De SkyTrax World Airport Award voor ’s werelds beste luchthaven. En ze zijn weer uitgereikt!

And the winner is…

Andermaal zegeviert Changi Airport in Singapore. Voor het vierde jaar op rij inmiddels al. Faciliteiten zoals een bioscoop die 24 uur per dag is geopend, een vlindertuin en een zwembad op het dak doen het erg goed. Op een goede tweede plaats is net zoals vorig jaar de luchthaven van Seoel, Incheon International Airport, geëindigd. Hier kun je bijvoorbeeld een paar schaatsen onderbinden voor wat rondjes op de ijsbaan of ontspannen in één van de meerdere tuinen die zich in de terminals bevinden. De top drie wordt gecompleteerd door het beste Europese vliegveld: de luchthaven van München.

Ontspannen temidden van kleurrijke vlinders op de luchthaven van Singapore.

Op de luchthaven van Seoul kun je even schaatsen terwijl je op je vlucht wacht.

Ons Schiphol

Opvallend is het grootste aantal Aziatische luchthavens in de top 10. Liefst zes, waarvan drie in Japan, doen het erg goed. De beste luchthaven van Noord-Amerika, Vancouver Airport, is pas op de 14e plek terug te vinden. Kaapstad heeft met haar luchthaven de Afrikaanse titel gepakt met een 22e plaats. En onze eigen nationale luchthaven? Schiphol moet het doen met een verdienstelijke dertiende plek, een terugval van vier plaatsen.


Schiphol

Schiphol is op de dertiende plek geëindigd.

Top 10 beste luchthavens in 2016

  1. Singapore Changi Airport
  2. Incheon International Airport (Zuid-Korea)
  3. Munich Airport (Duitsland)
  4. Tokyo International Airport Haneda (Japan)
  5. Hong Kong International Airport
  6. Chubu Centrair International Airport (Japan)
  7. Zurich Airport (Zwitserland)
  8. London Heathrow Airport
  9. Kansai International Airport (Japan)
  10. Hamad International Airport (Qatar)

De volledige lijst vind je hier.

Jos
Latest posts by Jos (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>