Cruisevakanties voor iedereen

Over geen enkele andere vorm van vakantie zijn zoveel vooroordelen als over cruisevakanties. Het is saai, enkel voor senioren, onbetaalbaar en al helemaal niet geschikt voor gezinnen. Wat veel mensen niet weten is dat cruisen een van de goedkoopste manieren van vakantie vieren is, gecombineerd met ongelooflijk veel mogelijkheden en luxe, voor jong en oud!

Grand Turk is een eiland in het Caribisch gebied en onderdeel van de Turks- en Caicoseilandengroep

Over geen enkele andere vorm van vakantie zijn zoveel vooroordelen als over cruisevakanties. Het is saai, enkel voor senioren, onbetaalbaar en al helemaal niet geschikt voor gezinnen. Wat veel mensen niet weten is dat cruisen een van de goedkoopste manieren van vakantie vieren is, gecombineerd met ongelooflijk veel mogelijkheden en luxe, voor jong en oud!

Aanbieders van cruisereizen willen iedereen die tot nu toe twijfelde over het maken van een cruise, laten beleven hoe fantastisch zo’n vakantie kan zijn!

Cruisen is saai?
Dit is misschien wel het grootste vooroordeel, niets is echter minder waar! Op de meeste schepen is er voor verveling absoluut geen tijd. Overdag ontdek je nieuwe steden, prachtige stranden, helderblauwe zee en ongerepte natuur. Terug aan boord plons je in een van de zwembaden, sla je een balletje op de tennisbaan of schaats je een rondje op de indoorijsbaan. Klinkt ongeloofwaardig hè?


Cruiseschepen zijn allang niet meer de statische boten waar Amerikaanse senioren hun vakantie vieren. De hedendaagse schepen zijn gebouwd voor jong en oud, voor een veelzijdig publiek dat zowel graag ontspannend als actief bezig is. Veel entertainment voor alle leeftijden!

Cruisen voor senioren?
Je kunt op de meeste cruiseschepen zwemmen, klimmen, bowlen, tennissen, basketballen, fitnessen en op talloze andere wijzen actief zijn. De meeste cruiseschepen hebben voorzieningen voor jong en oud. Je zal dan ook een hele gevarieerde samenstelling van passagiers op je cruiseschip zien. En na het diner komt het schip echt tot leven: het entertainment gaat door tot het ochtendgloren! Ideaal voor iedereen die jong is of zich jong voelt, mét of zonder kinderen. Dit is het nieuwe cruisen. Dynamisch, actief en totaal niet saai!

Cruisen duur?
Wist je dat je al voor 1.150 euro per persoon een achtdaagse cruisereis door de Caribbean kunt maken, inclusief vlucht? Verrast? Misschien nog meer als we je vertellen dat al het eten en drinken (exclusief alcoholische dranken) daarbij is inbegrepen, net als veel van de activiteiten. En wist je dat kinderen onder de 18 jaar gratis cruisen als zij de hut delen met twee volwassenen? Een cruisevakantie met je gezin wordt zo al snel goedkoper dan een autovakantie van twee weken naar Frankrijk of Italië.

Cruisen is geschikt voor iedereen en voor elk budget!

  • Jongeren en volwassenen
  • Honeymooners
  • Koppels met baby’s en peuters en families met tieners
  • Liefhebbers van luxe en klasse
  • Senioren
  • Grote reisgezelschappen of groepen

P&O Arcadia, Panamakanaal

Cruisen is immens populair
In 2010 werden vanuit Nederland 65.511 passagiers geboekt voor een kortere of langere trip op cruiseschepen die uitvoeren naar wereldwijde bestemmingen. Dat was ruim vijf procent meer dan in 2009. De verwachting was dat het aantal passagiers in 2011 zou oplopen tot boven de 86.625, maar de ANWB heeft later bekend gemaakt dat er een groei was van bijna 75%!

Ondanks het moeizame economische klimaat groeit de cruisesector in Nederland gestaag door en sluit ook het jaar 2012 af met een stijging van 12%. Na een matige start in de eerste drie maanden heeft de markt zich snel hersteld, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in deze sterke groei naar bijna 110.000 passagiers. Voor het eerst is dus de grens van 100.000 gepasseerd. Ook voor 2013 zijn de verwachtingen positief.

Meer informatie?
Er worden op meerdere manieren cruisevakanties aangeboden voor een hele scherpe prijs. Op de website van Cruisereizen.eu is veel informatie te vinden over alle rederijen en hun schepen, en over alle faciliteiten aan boord. Trans-Atlantisch, de Caribbean of de Middellandse Zee, je vindt een uitgebreid aanbod van verschillende cruises over de hele wereld. Of je nu op zoek bent naar luxe, kindvriendelijkheid, avontuur of actie, het bestaat allemaal!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>