Chinezen big spenders

China is Duitsland en de VS voorbijgestreefd als het land met de inwoners die wereldwijd het meest spenderen aan reizen. Chinese reizigers besteedden in 2012 zo'n 102 miljard dollar aan internationale reizen, een stijging van ruim 40% ten opzichte van 2011.

chinezen toeristen

China is Duitsland en de VS voorbijgestreefd als het land met de inwoners die wereldwijd het meest spenderen aan reizen. Chinese reizigers besteedden in 2012 zo’n 102 miljard dollar aan internationale reizen, een stijging van ruim 40% ten opzichte van 2011.

De tweede editie van de jaarlijkse ‘Chinese International Travel Monitor’, gepubliceerd door de toonaangevende boekingswebsite Hotels.com, onthult belangrijke inzichten in het veranderende gedrag van Chinese reizigers en de wijze waarop de wereldwijde hotelindustrie daarop inspeelt.

In het onderzoek van Hotels.com onder ruim 3.000 Chinese internationale reizigers en meer dan 1.500 hoteliers over de hele wereld, geeft 75% van de hoteleigenaren aan dat Chinese reizigers tot wel 5% van de boekingen voor hun rekening nemen. Het afgelopen jaar signaleerde 45% van de hoteliers een stijging van het aantal Chinese bezoekers. De grootste toename vond plaats in Azië en Oceanië (61%). Hoteleigenaren zien China de komende drie jaar als een groeimarkt: een op de tien ondervraagde hoteliers verwacht een toename van meer dan 50% en bijna de helft (47%) anticipeert op een groei van 11 tot 50%.

Frankrijk staat in de top 3 van droombestemmingen voor toeristen uit China.

Frankrijk staat in de top 3 van droombestemmingen voor toeristen uit China.

Volgens het rapport van Hotels.com wordt het merendeel (96%) van de overzeese reizen vanuit China gemaakt voor recreatieve doeleinden, terwijl iets meer dan de helft (52%) van de Chinese reizigers ook landen bezocht voor zaken of onderwijs.

Nederland vereenvoudigt visumaanvraag voor zelfstandige Chinese reiziger
Bijna twee derde (62%) van de Chinese reizigers reist liever zelfstandig dan in groepsverband. Deze trend wordt bevestigd door de ondervraagde hoteliers, die aangeven dat 70% van de Chinese gasten alleen reist, terwijl dit in 2012 nog half-om-half was.

Nederland trekt ook steeds meer toeristen uit China. Nederlands belangrijkste toeristische portal, Holland.com is onlangs ook in het chinees vertaald.

Nederland trekt ook steeds meer toeristen uit China. Nederlands belangrijkste toeristische portal, Holland.com is onlangs ook in het chinees vertaald.

Johan Svanström, Managing Director van Hotels.com Asia Pacific: “De Chinese International Travel Monitor (CITM) van 2013 toont aan dat de trend van steeds meer zelfstandig reizende Chinezen, die we ook al signaleerden in 2012, doorzet. Hoewel in deze regio al progressie is geboekt, doen overheden er goed aan om rekening te houden met deze ontwikkeling bij het organiseren van de procedures rond visumaanvragen.”

Speciale visumbureaus
In juli 2013 opende Nederland speciale visumbureaus in Peking, Guangzhou en Shanghai. Het eenvoudiger verkrijgen van een visum moet het de Chinese reiziger makkelijker maken Nederland te bezoeken.

Overzicht van de top 10 bestemmingen voor Chinezen.

Overzicht van de top 10 bestemmingen voor Chinezen.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>