Big Ben wordt Elizabeth Tower

De beroemde Clock Tower aan de oevers van de Theems in Londen, beter bekend als de 'Big Ben', krijgt een nieuwe naam, alhans officieel. Als eerbetoon aan de Britse vorstin Queen Elizabeth II, die dit jaar zestig jaar op de troon zit, wordt een van de beroemdste herkenningspunten van Londen in 2012 omgedoopt tot de Elizabeth Tower.

De beroemde Clock Tower in Londen, beter bekend als de Big Ben krijgt een nieuwe naam, de Elizabeth Tower

Ter gelegenheid van het diamanten regeringsjubileum van koningin Elizabeth heeft het Lagerhuis besloten de klokkentoren om te dopen tot ‘Elizabeth Tower’. De toren van het Palace of Westminster, ook bekend onder de naam Houses of Parliament, heet eigenlijk simpelweg Clock Tower. De Big Ben is alleen de grootste bel in de toren, maar al vanaf het begin wordt de hele toren zo genoemd. In het dagelijks gebruik zal het ook gewoon ‘Big Ben’ blijven.

Het is overigens niet de eerste keer dat een deel van het Palace of Westminster een andere naam krijgt. Toen het paleis in 1860 was herbouwd, kreeg de westelijke toren (King’s Tower) de naam Victoria Tower, naar Queen Victoria. Zij zat van 1837 tot 1901 op de troon en is daarmee tot op heden de langst regerende Britse monarch uit de geschiedenis.

Big Ben wordt Elizabeth Tower

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>