Rechtstreeks naar Las Vegas

Op Travecademy las ik vorige week dat ArkeFly opnieuw een Amerikaanse bestemming toevoegt aan het routenetwerk. Vanaf begin juni 2012 vliegt ArkeFly (tegenwoordig TUI fly) rechtstreeks van Amsterdam naar Las Vegas... 'The Entertainment Capitol of the World'!

Welcome to fabulous Las Vegas

De eerste rechtstreekse vlucht op 7 juni 2012 van ArkeFly op Las Vegas werd afgelopen 27 juni grootst gevierd. Meer dan 100 reisagenten en VIP’s binnen de reisindustrie vierden de samenwerking tussen LVCVA (Las Vegas Convention and Visitors Authority), ArkeFly en Amsterdam Airport Schiphol. De carrier vliegt sindsdien twee keer per week direct van Schiphol naar deze bijzondere stad. De CEO van TUI/ArkeFly, Steven van der Heijden, laat tijdens het feest weten trots te zijn op deze bijzondere bestemming. “Las Vegas is een fantastische reisbestemming op zich, maar ook een ideaal vertrekpunt voor een rondreis door West-USA”.

Las Vegas staat bekend om de enorme hotels en The Strip, de kleurrijke boulevard die een bezienswaardigheid op zich zijn. Van 24 uur per dag neonreclames, gokplezier en entertainment, tot excursies naar bijzondere nationale parken, zoals de Grand Canyon en Death Valley.


Twee keer per week een rechtstreekse vlucht Amsterdam-Las Vegas

De vlucht Amsterdam Schiphol-Las Vegas McCarran duurt 11,5 uur en vindt iedere dinsdag en donderdag plaats. Beide vluchten vertrekken om 07:30u uit Amsterdam en komen om 10:55u lokale tijd aan. Een kijkje op de website van ArkeFly leert dat je al voor € 699 retour vliegt. Niet verkeerd!

TUI Fly rechtstreeks naar Las Vegas

Gecombineerde vluchten

Als je beter leest, zie je echter dat de terugvlucht helemaal niet rechtstreeks is, terwijl die suggestie wel gewekt wordt. Het is namelijk maar voor de helft waarheid dat ArkeFly rechtstreeks naar Las Vegas vliegt. Op dinsdag wordt de terugreis gecombineerd met Los Angeles en op donderdag wordt de vlucht met San Francisco Oakland gecombineerd. De vluchten vertrekken om 12:00u lokale tijd uit Las Vegas en zo vlieg je met een tussenstop aan de Amerikaanse westkust terug naar Schiphol. Vertrek vanaf Los Angeles respectievelijk San Francisco is om 14:30u (lokale tijd) en je landt dan rond 11:15u weer in Nederland. Zo doe je er terug dus ruim 14 uur over. Op zondag wordt Los Angeles met San Francisco gecombineerd.

Beste alternatief?

Je kan, na een korte vlucht naar Londen, met Virgin Atlantic rechtstreeks vliegen op Las Vegas. Aankomen rond 14:00u en vertrekken rond 16:00u, beter kan bijna niet. Je wint er bijna een hele dag mee in vergelijking met veel Nederlandse vluchten die pas in de avond aankomen en ‘s ochtends vroeg weer vertrekken.

Het beste alternatief (zonder eerst naar Engeland te vliegen) voor échte rechtstreekse vluchten is nog steeds via Duitsland. Air Berlin vliegt rechtstreeks van Düsseldorf naar Las Vegas (in 11,5 respectievelijk 10,5 uur). Je komt om 16:15u aan en vertrekt vanuit Vegas om 18:00u. Het kost je wel een autorit van 1,5 tot 2 uur heen en terug. Condor vliegt vanaf Frankfurt am Main naar Las Vegas McCarran (in ruim 11 uur heen en in nog geen 11 uur terug). Je komt om 14:30u aan en vertrekt vanuit Vegas om 17:30u. Het kost je wel een autorit van 3,5 tot 4 uur heen en terug, maar dan vlieg je echt non-stop heen en terug naar Las Vegas op mooie tijden. Bekijk de verschillende alternatieve vliegroutes op Skyscanner.nl.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>