Arctic Race of Norway

Een van de mooiste kustlijnen ter wereld zal deze zomer opnieuw het spectaculaire decor zijn voor ’s werelds meest noordelijke wielerwedstrijd. Nationale en internationale wielrenners komen van 14 tot 17 augustus voor de tweede keer in Noord-Noorwegen bijeen tijdens de Arctic Race of Norway.

Arctic Race Northern Norway

Arctic Race of Norway

De Arctische Race van Noorwegen is de enige wielerwedstrijd die plaatsvindt boven de poolcirkel. Deze editie van de wielerrace, met finish van de eerste etappe op de Noordkaap, is nog noordelijker en nog intensiever dan vorig jaar vanwege de wilde natuur en het uitdagende terrein van dit gebied. De race wordt georganiseerd door Amaury Sport Organisation, die ook verantwoordelijk is voor de Tour de France, Vuelta a España en de Dakar rally.

Noordkaap de finish van eerste etappe

Vorig jaar vond de Arctic Race of Norway rondom de poolcirkel plaats. Dit jaar gaat de race een stap verder door het peloton 400 kilometer noordelijker te laten rijden. Dit wielersportevenement vestigt een record met de finish van de eerste etappe op het meest noordelijke puntje van het vasteland van Europa: de Noordkaap.


Voor reizigers die in juli arriveren, de Middernachtzon is te zien tot en met 22 juli in Tromsø en 27 juli in Hammerfest. Op de Noordkaap kun je de Middernachtzon zien van 14 mei tot 29 juli.

noordkaap zomer

Wielrennen dwars door Noorse natuur

Dit jaar zal de race 400 kilometer verder naar het noorden gaan dan tijdens de eerste editie, met een totale afstand van 708 kilometer verspreid over vier etappes. De route volgt de karakteristieke Noorse kustlijn met wilde natuur en uitdagend terrein. Het traject brengt de wielrenners langs de spectaculaire Noorse natuur met fjorden, steile bergwanden, eilanden en duizenden inhammen.

Waar de tour vorig jaar nog over de smalle, bochtige en bergachtige wegen in Bodø, Svolvær, Stokmarknes en Harstad reed, begint de Arctische Race in 2014 in de stad Hammerfest en gaat helemaal naar de Noordkaap. De fietsers starten de tweede etappe in het stadje Honningsvåg en rijden naar de noorderlichtstad Alta. Etappe drie eindigt zwaar bij de berg Kvænangsfjellet. De laatste etappe start en finisht in de Arctische stad Tromsø, ‘de hoofdstad van het Noorden’. Deze etappe bestaat uit vijf rondes met twee sprints en een klim van twee kilometer voor de finish.

Arctic Race Northern Norway

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>