Chachafontein in Georgie

Heb je weleens gehoord van het plaatsje Batoemi? Ik had er, om eerlijk te zijn, nog nooit van gehoord. Batoemi is een charmante havenstad in het zuidwesten van Georgië aan de Zwarte Zee, dichtbij de Turkse grens. Kleine mediterrane straatjes, huisjes met houten balkonnetjes, winkeltjes en een bazaar. De prijzen zijn er laag, zelfs in vergelijking met de hoofdstad Tbilisi, waar vooral de hotels duurder zijn. De autoriteiten in Georgië hopen nu meer toeristen te lokken door een fontein te bouwen waar een keer per week sterke drank uitkomt in plaats van water.

De Georgische regering wil toeristische bestemmingen als Batoemi nieuw leven inblazen, en bouwt een alcoholfontein in een poging om meer bezoekers naar de schilderachtige Caucasus staat te trekken.

The South African Press Association, kortweg Sapa, bracht vanmorgen een bericht uit, dat de fontein zal worden gebouwd op de top van een nieuwe 25 meter hoge toren in Moorse stijl in de Zwarte Zee. Uit deze fontein stroomt een keer per week een kwartier lang de nationaal gestookte sterke drank “chacha”, ook wel Georgische wodka genoemd. Het is vergelijkbaar met Italiaanse grappa.

Toerisme wordt gezien als een belangrijke bron van toekomstige inkomsten in de verarmde ex-Sovjet Republiek. De Georgische regering wil toeristische bestemmingen als Batoemi nieuw leven inblazen, en bouwt een alcoholfontein in een poging om meer bezoekers naar de schilderachtige Caucasus staat te trekken. Een keer per week zal er gedurende 10 tot 15 minuten geen water, maar chacha vloeien uit de fontein. Zo worden toeristen in de gelegenheid gesteld om de traditionele drank te proeven, zegt burgemeester Robert Chkhaidze op de Georgische televisie. De 25 meter hoge toren zal aan het eind van deze zomer worden afgerond. Zal dit leiden tot een gouden toekomst voor Batoemi?

De autoriteiten in Georgië hopen nu meer toeristen te lokken door een fontein te bouwen waar een keer per week sterke drank uitkomt in plaats van water.

De primeur de eerste brandy te proeven?

De beste periode voor een bezoek aan Batoemi is tussen mei en oktober. Vanuit Tbilisi is een treinreis de moeite waard vanwege het prachtige uitzicht onderweg. Maar ook vanuit Turkije is Batoemi goed bereikbaar. Als je aan het eind van deze zomer gaat, heb je naast een spectaculair berglandschap en nog wat zon op de stranden van de Zwarte Zee, ook nog de primeur bij de Chachafontein.

Georgische wodka genoemd.&source=https%3A%2F%2Fwww.reishonger.nl%2Freisnieuws%2Falcoholfontein-met-georgische-wodka-in-batoemi-georgie%2F”, “LinkedIn”, “width=500, height=386”);’ target=”_blank”>
Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)
  1. Die mate waarin alcohol in Georgië aan je op wordt gedrongen komt mij bekend voor! Check ook Marijeblogt voor mijn ervaringen met gastvrijheid gedrenkt in alcohol, Georgische snickers en de rivaliteit met buurland Armenië

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>