840 passagiers in één vliegtuig

Air Austral, een luchvaartmaatschappij uit Mauritius, gaat maar liefst 840 passagiers in één vliegtuig vervoeren. Dit maakt Reuters op uit een order die de maatschappij bij Airbus heeft geplaatst. Air Austral bestelt tweemaal een Airbus 380 die volledig in economy class is uitgerust.

Airbus 380

Niet normaal
De Airbus 380 is het grootste passagiervliegtuig ter wereld en moet de Boeing 747, die al 40 jaar rondvliegt, uit de markt drukken. In de ‘normale’ configuratie passen er 525 passagiers in het vliegtuig, verdeeld over drie klassen van comfort. Doordat Air Austral de vliegtuigen geheel in economy class-uitvoering bestelt, passen er 840 passagiers in; een wereldrecord.

Getest
“Wij zijn erg trots op onze eerste bestelling voor de 380 met maximale capaciteit te mogen verwerken,” verklaarde Airbus-oprichter Gerard Etheve tijdens een persconferentie. Tijdens veiligheidstests bleken dat 800 passagiers zich op tijd uit het vliegtuig kunnen werken in geval van nood.

Foto: DieterM, Flickr

Martijn
  1. Breugelmans Camillus zegt:

    Beste Vliegvrienden, 840 passagiers in een vlucht. Prima! Hopelijk doen de visa diensten een beetje minder moeilijk.. en gaan de passagiers na hun bezoekje ook terug naar huis. Vliegen wordt administratief stroever.
    CL

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>