Vijf avontuurlijke bestemmingen binnen Europa

Op zoek naar beren tijdens een wildlife vakantie in Roemenië? Een trektocht maken door de Julische Alpen in Slovenië of gerenommeerde wijn proeven in Bulgarije? Door onze honger naar verre en vreemde oorden, vergeten we soms hoeveel moois er te beleven is op ons eigen continent. Maar dat je tijdens een vakantie in Europa volop verrast kan worden, laat reisspecialist Better Places zien met uniek aanbod aan maatwerkreizen dichter bij huis. En het mooie is dat je die vervelende en vervuilende vliegreis lekker overslaat, want naar deze landen reis je comfortabel met de auto of trein.

De laatste Europese wildernis in Roemenië

Uitgestrekte wouden, bergketens en vlaktes. Wolven, lynxen en beren. Roemenië geldt als één van de laatste wildernissen van Europa. Als reiziger word je hier begroet door het ongerepte wandelparadijs de Karpaten en de vogelrijke Donau Delta. Op het platteland maken paard en wagen nog onderdeel uit van het dagelijks leven en ontdek je ook cultureel een heel andere kant van Europa. Een rondreis Roemenië neemt je bovendien mee door de vele lokale legendes die het land rijk is, waaronder natuurlijk Dracula. Wist je dat Roemenië uitstekend bereikbaar is per trein? Ook om je binnen het land te verplaatsen is de trein een snelle en goedkope optie. Zo maak je je reis nog avontuurlijker én lekker duurzaam.

Wandelen in Roemenië

Wandelen in Roemenië

roemenie jessica herders zarnesti

Herders in Zărnești

Hoia Baciu Cluj

Hoia Baciu, the haunted forest in Transylvania

Outdoorparadijs Slovenië

Het is misschien wel het meest diverse land van Europa, en dat terwijl het qua oppervlakte twee keer in Nederland past! Kiezen hoeft hier dan ook niet. Maak een mooie wandeling of pittige trektocht door de Julische Alpen. Ga een dagje zwemmen en zonnebaden aan de Adriatische kust. Maak een avontuurlijke tocht door een grottenstelsel en spot beren in de ongerepte wouden. Als kers op de taart peddel je in een kajak door de smaragdgroene Soça rivier. Even bijkomen van alle actie? Geniet van prijswinnende wijnen tussen de rollende heuvels van de regio Brda of ontmoet wijnmakers, imkers en biologische boeren tijdens een overnachting op een traditionele boerderij. Tijdens je Slovenië reis ervaar je bovendien een unieke mix van culturele en gastronomische invloeden uit Oostenrijk, Italië en de Balkan. Vanuit Nederland rijd je er in zo’n 11 uur naartoe. En wil je graag met je elektrische auto op vakantie? In Slovenië zit je goed!

Lake Bled Slovenië

Lake Bled

Vintgarkloof Slovenie - 5 bijzondere Europese bestemmingen

Vintgar Gorge

Bergen en kust in Noordwest-Spanje

Spanje is misschien niet het eerste land waaraan je denkt bij een avontuurlijke reis, maar dan ken je wellicht het noordwesten nog niet? Hier trakteren de regio’s Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië je op grillige bergpieken, stille baaitjes en alles ertussenin. Een ideale bestemming als je niet kunt kiezen tussen bergen en kust. Noordwest-Spanje staat bekend om de Picos de Europa. Talloze hiking trails, variërend van een paar uur tot meerdaagse trektochten, laten je zien waarom dit ook wel één van de mooiste gebergtes van Europa wordt genoemd. Het fijne aan dit stukje Spanje is dat je op dezelfde dag de bergtoppen combineert met de mooie stranden van de Costa Verde. Waag je tijdens je rondreis Noordwest-Spanje ook aan een etappe van de Camino de Santiago en sla San Sebastián niet over; dé culinaire hoofdstad van Spanje!

Tip: in dit deel van Spanje is toerisme een stuk kleinschaliger dan aan de andere kustlijnen en je hebt volop mogelijkheid om te overnachten in landelijke B&B’s die worden gerund door lokale families. Hier geniet je van de gastvrijheid en draag je tegelijkertijd bij aan de leefbaarheid en ontwikkeling van het Spaanse platteland.

Picos de Europa

Picos de Europa

Asturias Spanje

Asturias Spanje

Spaanse Pyreneeën

Spaanse Pyreneeën

Ruta del cares

De wondermooie Ruta del Cares door de uitgekapte rotsen

De ultieme Balkan beleving in Bulgarije

In weinig delen van Europa word je qua natuur en cultuur nog zo verrast als in de Balkan. Bulgarije is daarvan een prachtig voorbeeld. Tijdens een rondreis Bulgarije wisselen de imposante Rila Mountains zich af met orthodoxe kloosters en reis je van de bruisende hoofdstad Sofia naar traditionele dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Wandelliefhebbers halen hun hart op in het Pirin National Park, waar je tussen de spitse bergtoppen niet zelden de paden voor je alleen hebt. Een hoogtepunt van elke reis is de gastvrijheid van de Bulgaren. Waar je ook komt, je wordt hier met open armen ontvangen. En vaak is dat met een goed glas wijn erbij, want wist je al dat Bulgarije één van de grootste wijnproducenten ter wereld is?

Tradities Bulgarije Horo

Tradities Bulgarije: de Bulgaarse horo dansen

Waterval van Krushuna in Bulgarije

Waterval van Krushuna in Bulgarije

De Scandinavische way of life in Zweden

Natuurliefhebbers, outdoorfanaten, gezinnen, stelletjes, stedentrippers, stiltezoekers en wintersporters: Zweden is zo’n land dat iedereen in zijn hart sluit. Des te meer als je graag duurzaam vakantie viert. Wat nergens weten ze zo goed hoe je een bewuste levensstijl omarmt als in Zweden. Leven in en met de natuur is hier tot een kunst verheven, en dat beleef je tijdens je rondreis Zweden. Het landschap nodigt op elke vierkante meter uit tot een avontuur in de buitenlucht, van wandelen en fietsen tot kajakken en zwemmen in glasheldere meren. Van elanden, wolven en beren spotten tot skiën, sleeën en schaatsen in Lapland. Overnachten doe je in karakteristieke vakantiehuisjes en op fijne glampings met altijd wel een mooi zwemmeer of hout gestookte sauna binnen handbereik. Naar Zweden reis je ook nog eens comfortabel per boot, met je eigen (elektrische) auto aan boord. Zo begint het avontuur al met de reis naar je bestemming!

Wild spotten vakantie Zuid-Zweden

bbqplaats tarno

Het voor velen onbekende eilandje Tärnö in het prachtige zuiden van Zweden

Zweden kanotocht
Zweden kano

Gekleurde huisjes Zweden

Gekleurde huisjes

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>