Top 5 Japanse belevenissen in onontdekt Japan

Een geisha ontmoeten, de beste sushi van Japan proeven en slapen op een tatami mat in een traditionele ryokan, dit zijn een paar van de classics die op vele wensenlijstjes van Japanreizigers staan. We geven 5 tips van klassieke Japan-ervaringen die je op bijzondere plekken, ver weg van de gebaande paden, kunt beleven. Authentieker kan het niet.

#1. Ontmoet een geisha in de ‘oude stad’ van Niigata

De historische havenstad Niigata aan de Japanse Zee heeft een van de oudste geishawijken van het land, de wijk Furumachi. In Furumachi, wat ‘oude stad’ betekent, gaat de geishatraditie meer dan 200 jaar terug. En dit stukje oude Japanse cultuur is hier nog steeds springlevend. Er is volop gelegenheid om echte geisha’s, of geigi, zoals ze hier worden genoemd, te zien optreden met traditionele zang en dans en ondertussen te genieten van een kopje matcha thee. In Niigata zijn veel hotels en guesthouses te vinden.

Geisha top 5 Japan belevenissen

Ontmoet een geisha in in Japan (© Niigata Prefectural Tourist Association)

#2. Maak een sumo toernooi mee in Fukuoka

Je kunt een sumo wedstrijd in Tokio of Osaka gaan zien, maar wil je echt iets unieks beleven, ga in november naar Fukuoka. Ieder jaar komen sumoworstelaars en liefhebbers naar deze stad in het westen van Japan voor een van de grootste sumo toernooien van het land. De ticketverkoop voor dit spectaculaire toernooi is half september gestart. Maak je sumo-ervaring compleet met een bezoek aan een van de restaurants die chanko nabe serveren. Deze hot pot wordt traditioneel geserveerd in sumo stables, de trainings- en leefruimte van sumoworstelaars. En profiteer ervan om de stad en zijn heerlijke streetfood te ontdekken.

Fukuoka Japan

Traditionele hot pot in Fukuoka (© Fukuoka Prefecture Tourist Association)

#3. Eet de beste sushi in Toyama Bay

Toyama Bay in Japan staat bekend om zijn uitzonderlijk hoge kwaliteit vis en zeevruchten. Het smeltwater van de besneeuwde toppen van het 3000 meter hoge gebergte Tateyama stroomt via de rivieren de baai in en zorgt voor een rijke variëteit aan vis. Omdat de vis dicht bij de kust wordt gevangen, is de sushi hier verser dan vers. In meerdere restaurants aan de Toyama Bay kun je voor 2.500-3.850 yen (17-27 euro) 10 topkwaliteit sushi’s proeven met heerlijke rijst en een lokale soep.

Toyama Bay Sushi

Toyama Bay Sushi in Japan (© Toyama Bay Sushi)

#4. Wandel door een sprookjesachtig bamboebos in Utsunomiya

Op zo’n twee uur rijden van Tokio kom je in de Wakayama Farm in Utsunomiya in een totaal andere wereld. Op deze boerderij wordt al meer dan honderd jaar bamboe gekweekt door een familie die hier sinds de Edo periode woont (1603-1868). De familie heeft in 2017 zijn deuren geopend voor het publiek zodat iedereen kan genieten van het betoverende 21 hectare grote bamboebos. Er hangt een sprookjesachtige sfeer met al die tinten groen en de bamboe bomen die je toefluisteren door het ruisen van de wind.

bamboebos in Utsunomiya

Bamboebos in Utsunomiya (© WAKAYAMA FARM – Utsunomiya,Tochigi)

#5. Overnacht in een traditionele theezaak in Tamba-Sasayama

De meer dan 400 jaar oude stad Tamba-Sasayama staat op de lijst van de mooiste historische steden van Japan. De architectuur en de cultuur van de stad zijn sterk geïnspireerd op die van het welbekende Kyoto. Het luxe hotel merk Nipponia heeft hier met behulp van lokale ambachtslieden negen historische gebouwen gerenoveerd, waaronder een traditionele theezaak, het oudste huis van Tamba-Sasayama, en een oude bank directeurswoning. Ze zijn nu omgetoverd tot prachtige traditionele ryokans. Je slaapt weliswaar in westerse, comfortabele bedden, maar je wordt wakker in het oude Japan.

Nipponia

Nipponia (© JNTO)

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>