Leuke tripjes in Nederland op de fiets

Ben je op zoek naar een aantal leuke uitjes waar je gewoon op de fiets naar toe kunt? Daar zijn heel wat mogelijkheden voor in ons fietslandje. Hier zijn onze tips voor de leukste uitstapjes in Nederland op de fiets!

Fietsen langs de molens van de Kinderdijk

Wereldberoemd zijn ze, de negentien molens van het Unesco Werelderfgoed Kinderdijk. Wat is er nu mooier dan fietsen in ons eeuwenoude en waterrijke polderlandschap met sloten, knotwilgen en talloze molens. Er lopen hier verschillende mooie fietsroutes. Je kunt het beste starten bij Alblasserdam. Al fietsend langs de fraaie molens ga je via groot-Ammers, Bleskensgraaf en Oude Alblas weer terug naar je startpunt.

Een leuk alternatief om de molens te bezoeken is over het water, met de Waterbus. Neem vanuit Rotterdam of Dordrecht je fiets mee aan boord naar Kinderdijk, stap voor de entree van de molens van boord en fiets een rondje door het molengebied of naar halte Kade in Alblasserdam.

fietsen in Nederland Kinderdijk

Bewonder de indrukwekkende molens van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk op de fiets.

De Hollandse Kustroute

Ken je de Hollandse Kustroute al? Deze route neemt je mee in de Kop van Noord‑Holland. Spring op je elektrische fiets en fiets van zuid naar noord – of vice versa – langs de Noordzeekust. Op die manier vind je langs de N9 maar liefst zeven afslagen en een stuk of 25 officiële strandslagen die je naar de kust leiden. Ongerepte natuurgebieden en kustplaatsen vertellen de verhalen over de rijke historie van de Hollanders en hun leven en strijd met de zee. Kortom, veel te ontdekken en nog meer te genieten.

Strandslag 16 Korfwater - De Hollandse Kustroute in de Kop van Noord‑Holland

De Hollandse kustroute: strandslag 16 Korfwater

Fietsen in eigenzinnig Friesland

Friesland is de eigenzinnigste provincie van Nederland. De Friezen hebben een eigen taal, cultuur, vlag en volkslied. Friesland heeft vele gezichten: van het terpenland in het noorden tot de zandgronden in het zuidoosten en van de Waddeneilanden tot de meren in het zuidwesten. Op de fiets ontdek je hier de bruisende hoofdstad Leeuwarden, het weidse Noord-Friesland, het waterrijke Merengebied, de groene IJsselmeerkust, het veenrijke Zuidoost-Friesland en de aantrekkelijke Waddeneilanden. Dit maakt Friesland tot één van de mooiste provincies van Nederland om te gaan fietsen!

vuurtoren nederland

Slinger langs de Amstel

Wist je dat in de drukke Randstad er ook prachtige fietsroutes liggen? Met name rond de Amstel. De Amstel Route van 21 kilometer laat je slingeren langs de rivier Amstel. Deze fraaie fietstocht brengt je langs boerenhoeven en oude molens aan de sierlijke bochten van de Amstel.

Slingeren langs de Amstel

Fietsen rondom Nijmegen

De gemeente Nijmegen is in 2016 uitgeroepen tot dé fietsstad van Nederland door de Fietsersbond, vanwege de hoge kwaliteit (snel)fietsroutes. Een ideale plek om een keer met de (elektrische) fiets te verkennen dus! Lees hier meer informatie over de beste elektrische fiets met middenmotor, mocht je overwegen één van de (snel)fietsroutes rondom Nijmegen te gaan ontdekken. In de buurt van Nijmegen ligt ook Groesbeek, dat in een heel divers, heuvelachtig en bosrijk landschap ligt. Fiets je een stukje door, dan kom je ten oosten van Groesbeek terecht in het uitgestrekte Reichswald in Duitsland. Maar je kunt ook de andere kant op fietsen, naar het Groesbeekse Bos. Hier vind je ook natuurgebied Mookerheide. Geniet van de heide en het prachtige bosrijke en heuvelachtige gebied rond Groesbeek met af en toe een prachtig zicht op de Maas.

De Tulpenroute bij de Keukenhof

De eindeloze tulpenvelden in Nederland zijn ook fantastisch om op de fiets te ontdekken. De Tulpenroute is een fietsroute van 15 kilometer langs de tulpenvelden bij bloemenpark Keukenhof en is leuk om te fietsen voor jong en oud. Tijdens de openingsperiode van Keukenhof hangen er handige routebordjes om deze route te volgen. Natuurlijk kom je langs vele bloemenvelden, maar langs de route kan je ook stoppen bij een aantal attracties, leuke dorpjes en tulpen showtuinen die dan ook goed te combineren zijn voor een ideaal dagje uit in de lente.

keukenhof

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>