Wanneer te reizen? De beste bestemmingen voor elke maand van het jaar

Onze redactie heeft een nieuwe handige reiswebsite gevonden: Waar en wanneer te reizen. Op basis van bijvoorbeeld het klimaat wordt de beste reistijd van meer dan 7.500 bestemmingen wereldwijd getoond. In combinatie met je reisbudget en lokale levenskosten krijg je jouw ideale reisbestemmingen per maand getoond. Check zelf waar en wanneer te weer moet gaan reizen!

Vakantiebestemming zoeken lijdt tot stress

Veel Nederlanders en Belgen worden onrustig tijdens het zoeken naar de perfecte vakantiebestemming op basis van hun reisbudget. 75% van de Nederlanders en Belgen ervaart enige mate van stress bij het vinden van hun volgende vakantie. De voornaamste redenen die deze keuzestress veroorzaken, zijn te hoge prijzen en te veel mogelijkheden om uit te kiezen. Kan dat niet beter, dachten de bedenkers van waar en wanneer te reizen.

Wanneer te reizen

Door historische weersgegevens te analyseren is een rekenmodel ontwikkeld om de beste reistijden te bepalen om naar meer dan 7500 steden wereldwijd te reizen. Daarnaast wordt er duidelijke en precieze uitleg gegeven over het klimaat in verschillende bestemmingen. Op de website vind je o.a. een overzicht van de beste reistijd per maand en de meest goedkope landen om te gaan backpacken.

Waar te reizen

Beste reisbestemmingen gedurende het jaar

Zo reis je bijvoorbeeld in november het beste naar Tenerife, Malaga of Malta. Terwijl je drie maanden later beter naar Egypte, Kaapverdië of Dubai kunt afreizen.

In maart is het klimaat ideaal voor een reis naar Afrika, Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Zuid- en Oost-Azië. Het weer is ook gunstig voor vakanties onder de Caribische zon, in het Midden-Oosten en in de zuidelijke en westelijke delen van Europa, tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Maar maart is voor wintersporters bijvoorbeeld ook een ideale reismaand. In maart is het nog steeds winter op het noordelijk halfrond. Om te skiën en te genieten van een prachtig weer, ga je naar de Pyreneeën, waar de lange uren zon in de winter en de optimale sneeuwcondities van de pistes aanzienlijke troeven zijn! En voor een gezinsvakantie zul je je geluk vinden in Egypte, om de piramides van Gizeh te ontdekken, te duiken in de Rode Zee of over tempels te vliegen in een luchtballon. Maart is de reismaand voor Egypte.

beste reisbestemmingen november

Duurste en goedkoopste landen om te reizen

Je kunt ook de landen ontdekken waar reizen goedkoper is en omgekeerd, de landen die je juist moet mijden omdat het leven er heel duur is. Zo staat Nepal op nummer 1 van de goedkoopste landen om te reizen. Wil je zelf naar Nepal gaan? Op www.waar-en-wanneer.nl heb je u tot actuele prijsvoorbeelden. Wat kost een biertje? Of wat is de gemiddelde prijs van een ontbijt. Zo leer je de toegepaste prijzen en de levenskosten kennen in Nepal.

goedkoopste landen

Meer informatie over waar en wanneer

Waar-en-wanneer.nl is een handige website om jou te helpen met je volgende vakantiebestemming. De bestemmingen worden weergegeven met rekencriteria zoals klimaat, budget, activiteiten en lokale kosten. Heb je zelf nog handige tips voor de perfecte reisbestemming voor een specifieke maand? Laat het ons weten in een reactie onderaan dit artikel!

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>