Topbestemmingen voor huren van een boot in Europa

Weleens gedacht aan het huren van een boot voor een unieke vaarvakantie? Het is avontuurlijk, geeft een heerlijk gevoel van vrijheid én het brengt je op de allermooiste plekjes. Op vakantie gaan met een boot wordt dan ook steeds populairder. Wij hebben de leukste bestemmingen voor het huren van een boot in Europa voor je op een rijtje gezet!

boothuur

Huren van een boot in Europa

Nederland heeft prachtige wateren om vanaf een boot te ontdekken. Neem bijvoorbeeld de Amsterdamse grachten, de Loosdrechtse Plassen en de Biesbosch. Maar een boot huren kan ook buiten de Nederlandse watergrenzen. Tegenwoordig kun je hiervoor in de hele wereld terecht. Vooral het zuiden van Europa heeft uitstekende plekken om met een boot het water op te gaan. Wil je liever niet zelf achter het roer staan? Geen probleem! Op veel plekken kun je via Zizoo een boot met schipper huren, zodat je geen stuurmanskunsten of vaarbewijs nodig hebt.

Huren van een boot in Kroatië

Nederlanders lijken Kroatië steeds vaker te ontdekken als vakantiebestemming. Kroatië heeft honderden prachtige eilanden tussen helderblauwe rotsbaaien en overweldigend natuurschoon. Sommige zijn bewoond, de meeste Kroatische eilanden niet. Vanaf het schiereiland Istrië in het noorden tot aan de kust van Dalmatië in het zuiden vind je mooie baaien en historische havenstadjes. Kroatië is dan ook de bestemming voor een zeilvakantie en voor het huren van een boot.

Kroatie boot huren

Ontdek Mykonos vanaf het water

Griekenland staat bekend als een populaire vakantiebestemming voor watersporters en vaarliefhebbers. Een zeilvakantie in Griekenland is de beste manier om het land te ontdekken! Griekenland heeft meer dan 6.000 eilanden. Wij raden aan jouw vaarvakantie te beginnen met een verblijf in Athene, waarna je per boot de Egeïsche Zee, Mykonos en Rhodos aan de Ionische Zee kunt verkennen! Mykonos is onze favoriete Griekse bestemming voor het huren van een boot. Het is een van de bekendste Griekse eilanden en hoort tot de Cycladen eilandengroep. Mykonos staat bekend om haar schilderachtige witgekalkte huisjes en zachte zandstranden.

huur een boot

Boot huren in Mallorca

Spanje, een van de meest exotische landen van Europa, is een eldorado voor vaarvakanties. De Spaanse costa’s, Ibiza, Mallorca en Menorca en de Canarische eilanden bieden alle ingrediënten voor optimaal vaarplezier. Mallorca is daarbij onze Spaanse favoriet! Kilometers lange zandstranden en een helder blauwe zee. Ideaal voor een zeilvakantie en voor het huren van een boot.

Mallorca vaarvakantie

Mallorca, het grootste eiland van de Spaanse Balearen, heeft alles wat je als vaarliefhebber wenst. Goudgele stranden, romantische baaitjes en gezellige terrassen in de historische haventjes.

Bella Italia – boothuur in Italië

Italië is sinds een paar jaar sterk in opkomst voor vaarvakanties en motorboot huren. Reis langs de Middellandse Zee of de Adriatische kust met uitzicht op heuveltopsteden vanaf de zee. Een boot huren in Italië is een ervaring als geen ander. Bootverhuur in Italië is de beste manier om de kalme wateren rondom het schiereiland te verkennen. De uitstekende windomstandigheden rond de hoofdeilanden Capri, Sardinië en Sicilië maken Italië ook een ideale bestemming voor zowel ervaren als beginnende zeilers. Of je nu een zeilboot boekt, een catamaran chartert, een speedboot huurt of een motorboot huurt in Italië, het wordt een onvergetelijke vaarvakantie!

capri

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>