Grote vakantiehuizen in Frankrijk: 4x mooie locaties

Frankrijk is een populaire bestemming onder Nederlanders dankzij haar talloze mooie locaties. Je kan hier genieten van zon, zee en strand, van de natuur en van cultuur. Je vindt hier bergen, meren en krijtrotsen. Alles is te vinden in Frankrijk, waardoor het lastig kan zijn om te kunnen kiezen tussen de locaties. Wij geven je vier tips voor grote vakantiehuizen in Frankrijk.

Grote vakantiehuizen in Frankrijk

Of je nu een lang weekend weg gaat of meerdere weken op vakantie wil, door een vakantiehuis in Frankrijk te huren heb je het zeker naar je zin. Je vindt hier een overzicht van 4 mooie locaties. Ga hier met vrienden, familie of je gezin naartoe en beleef een vakantie om nooit te vergeten.

De Franse kust

Aan de Franse westkust heb je heel veel mooie badplaatsen met stranden, krijtrotsen en natuurlijk de zee. Kies bijvoorbeeld voor het plaatsje Trouville-sur-Mer met een levendige haven en een mooi stuk strand. Of ga voor het luxe plaatsje Deauville waar je naast het strand ook naar het casino en het paardenrennen kunt. Jaarlijks wordt een Amerikaans filmfestival gehouden, waardoor je de kans loopt om filmsterren te spotten. Dompel je ook in het luxe leventje en kies voor een villa in Frankrijk om te vertoeven. Zo heb je lekker veel ruimte en ontbreekt het je aan niets op vakantie.

Franse kust

De Franse Alpen

Ook de Franse Alpen is een goede bestemming om naartoe te gaan tijdens een vakantie in Frankrijk. Ga bijvoorbeeld naar de hoofdstad van de Franse Alpen: Grenoble. Huur een van de grote vakantiehuizen en geniet van de omgeving. Ga hiken of fietsen in de buurt of dwaal door het historisch centrum met haar pittoreske straatjes en gezellige restaurants. Ook kan je hier terecht voor meerdere musea. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan Fort de la Bastille, die je kan bereiken via een kabelbaan waarbij je prachtig uitzicht hebt. Verder vind je in de Franse Alpen nog veel meer mooie plekken waar je heel veel kilometers aan wandel- en fietspaden hebt.

grote vakantiehuizen franse alpen

Bourgondisch genieten in Bourgogne

Voor liefhebbers van goed eten en drinken is Bourgogne een goed gebied om vakantie te vieren. Je vindt hier veel lekker eten en drinken en genoeg wijngaarden om lekkere wijnen te proeven. Ga voor een vakantiehuis in de buurt, zodat je je ook echt tegoed kan doen aan de wijntjes. De duurste wijnen worden in deze streek gemaakt en ook voor sterke kazen en lekker stoofpotjes moet je in deze regio zijn. Verder kan je hier in de buurt ook goed wandelen en fietsen of watersporten beoefenen bij een van de meren. Ook een bezoek aan steden als Autun en Dijon zijn de moeite waard. Lees hier ook onze blog over fietsen in de Bourgogne.

Bourgogne

Citytrip naar Parijs

Naast de kust, de bergen en de wijngaarden is het natuurlijk ook goed mogelijk om een citytrip te doen in Frankrijk. Een mooie stad is natuurlijk de hoofdstad van het land: Parijs. Hier vind je talloze bezienswaardigheden met onder meer de Eiffeltoren als figuurlijk en letterlijk hoogtepunt. Dwaal door de smalle en pittoreske straatjes, bezoek musea en bezichtig alle mooie gebouwen. Huur een vakantiehuisje in de buurt en pak het openbaar vervoer, de fiets of de benenwagen om hier naartoe te gaan.

parijs

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>