Een fotospecial – Wadi Bani Khalid

Nee, het is geen Fata Morgana. Maar het heeft wel iets sprookjesachtigs hoe Wadi Bani Khalid na een paar bochten in de richting van bruine heuvels ineens opdoemt.

Wadi Bani Khalid ligt in de Sharqiyah woestijn en is genoemd naar de lokale clan. Jadekleurige meertjes liggen aan de voet van steile rotskliffen en de poelen zijn altijd gevuld met water. Onder de Omani’s is het een populaire bestemming. Behalve baden komen ze ook picknicken. En selfies maken, die cultuur is ook in Oman doorgedrongen. Het begin van de wadi met zijn restaurant is waar de meeste Omani families zich verpozen. Maar de mooiste, meest intieme meertjes, soms gedeeltelijk in grotten en de fraaiste rotsgezichten vind je toch iets meer naar achteren.

Een fotospecial - Wadi Bani Khalid

De weg richtig de bruine heuvels

Wadi Bhani Khalid

Groen

Het aanzicht van Wadi Bhani Khalid

Het aanzicht van Wadi Bhani Khalid, een groene weelderige oase met palmbomen, bloeiende struiken, unieke rotsen en mooie watervallen

picknicken tussen de palmbomen

Picknicken onder de palmbomen

Wadi Bhani Khalid

Spiegeling

Selfie Time

Selfie Time

zwemmen in koel kristalhelder water

Zwemmen in koel, kristalhelder water in een uitgesleten rivierbedding

Jadegroen water van Wadi Bani Khalid

Jadegroen water

Stille meertjes bij Wadi Bani Khalid

Stille meertjes

Wadi Bhani Khalid - Water vindt zijn weg naar de rotskloven

Water vindt zijn weg naar de rotskloven

Woestijnleven in Wadi Bhani Khalid

Woestijnleven

Meanderend tussen de rotsen

Meanderend tussen de rotsen

Rotsspiegeling

Rotsspiegeling

Rond geslepen stenen en lichtgroen water

Rond geslepen stenen en lichtgroen water

Palmen in Wadi Bhani Khalid

Palmen in Wadi Bhani Khalid

Barsten vullen met water. Planten grijpen hun kans

Barsten vullen met water, planten grijpen hun kans

Kijk je ogen uit in de spectaculaire oases

1001 nacht

Wadi Bani Khalid is een van de bekendste wadi’s in Oman en ligt op ongeveer 140 km van het vissersdorpje Sur. De wadi heeft het hele jaar door een constante stroom van water en is daardoor erg populair. Ik ben er op een zaterdag en dat is ook in Oman een weekenddag (het is hun ‘zondag’) en dus zijn er volop locals te vinden. Gelukkig is de wadi groot, met allerlei natuurlijke zwembaden, mini-watervallen en geheime grotten, waardoor je totaal geen gevoel hebt dat je hier in een toeristische hotspot terecht bent gekomen.

Behalve Wadi Bani Khalid zijn er meer oases. Lees meer over de zes verborgen Wadi’s van Oman.

 

Mijn reisgenootje Marloes over deze wadi:

Wadi Bani Khalid: een paradijs in de woestijn van Oman! Wanneer je uren door het droge, stoffige landschap van Oman rijdt, kun je je niet voorstellen dat hier tropische rivierdalen te vinden zijn met heldergroen water, wuivende palmbomen en kleurrijke bloemen. Paradijsjes in de woestijn. Tot je oog in oog staat met een van die wadi’s: een regelrecht wonder der natuur.

Omdat je in een Arabisch land bent, vragen veel mensen zich af of je wel mag zwemmen in bikini, of dat je je (als vrouw dan) moet bedekken. Wat de Omani mij verteld hebben is dat het niet zozeer het punt is dat het niet mag, maar dat zij het niet gewend zijn en het ook liever niet hebben. Om ze niet in verlegenheid te brengen kun je dus een T-shirt over je zwemkleding dragen, maar dat hebben wij in ons ‘privé-zwembad’ niet gedaan. Om de eenvoudige reden dat er toch niemand anders om ons heen was.

Theo

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>