Vrijwilligerswerk in Cusco

Een paar dagen, weken of maanden vrijwilligerswerk doen in Cusco is een bijzondere manier om (deel van) je reis naar Peru invulling te geven. Diverse organisaties bieden goede, interessante en leuke vrijwilligersmogelijkheden; niet alleen voor Spaanse studenten, maar ook voor geïnteresseerde vrijwilligers die liefst al (wat) Spaans spreken.

Vrijwilligerswerk Peru

Vrijwilligerswerk doen in Cusco geeft je de unieke mogelijkheid in Peru te wonen en te werken en dagelijks Spaans te spreken! En dat niet alleen: deze bijzondere tijd zal op je cv zeker niet misstaan. En misschien wel het allerbelangrijkste: draag je steentje bij aan de ontwikkeling van een project in Cusco en van de lokale mensen; leer van hen en laat hen van jou leren!

AMAUTA Spanish School

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij verschillende projecten. Locaties zijn bijvoorbeeld in een kliniek, ziekenhuis, na-school project, project voor straatkinderen, tehuis voor ouderen of een basisschool. Speciaal voor de Peru-special op Reishonger heeft AMAUTA een mooie lezersaanbieding! 35 euro korting voor wie voor 1 augustus 2013 boekt voor een 2013 programma! Het enige dat je hoeft te doen, is bij “comments” invullen dat je via Reishonger boekt!

De fulltime vrijwilligerscoördinator van AMAUTA begeleidt je vanaf het moment van aankomst op het vliegveld in Cusco: een gratis pick-up, een intakegesprek, deelname aan verschillende gratis culturele activiteiten, een gratis wekelijkse Spaanse les, een eerste bezoek aan het project waar je geplaatste bent, een evaluatiegesprek, een 24/7 noodtelefoonnummer, een welkomstetentje en al je onderdak met twee maaltijden per dag, en korting op alle boekingen met het reisbureau is allemaal inbegrepen!

Voor elke vrijwilliger die geplaatst wordt, ondersteunt AMAUTA het project financieel, bijvoorbeeld door het helpen het de aanschaf van medicijnen, voedsel, verbeteringen in de infrastructuur, of educatief materiaal. Ook dragen we wel eens bij aan een jaarlijkse uitje, een verjaardagsfeestje, of we sparen samen voor de aanschaf van bijvoorbeeld een computer, een tv of een stereo-installatie.

Vrijwilligerswerk in de San Juan de Dios Kliniek in Cusco

Deze kliniek wordt door de katholieke kerk gerund en biedt gratis (of tegen symbolische betaling) behandelingen, zoals een zak rijst of een zak maiskolven, aan geestelijke of lichamelijk gehandicapte kinderen. Vrijwilligers worden op diverse taken ingezet, veelal bij het helpen tijdens de maaltijden (kinderen eten geven, de maaltijd serveren), of recreatieve activiteiten. De kinderen kunnen wat afleiding en educatieve spelletjes heel goed gebruiken.

volunteer cusco Peru

vrijwilligerswerk Cusco

volunteer Cusco

vrijwilliger Cusco

Een project voor straatkinderen
Dit project is op gezet door ex-politiemannen en is special voor de ‘werkende kinderen van Cusco’. De kinderen verkopen ansichtkaarten, of werken als schoenenpoetsers. Voor of na het werk kunnen ze hier terecht voor wat eten en drinken, spelletjes, eventueel huiswerkbegeleiding, en morele steun, voordat ze de straat weer op gaan.

vrijwilligersprojecten peru

volunteer Peru

vrijwilligersproject Peru

Vrijwilligerswerk op een kleuterschool in Cusco

Deze kleuterschool is opgericht om juist alleenstaande moeders een mogelijkheid voor opvang te bieden terwijl zij aan het werken zijn. Ze kunnen vrijwilligers goed gebruiken!

vrijwilliger Peru

Vrijwilligerswerk in een bejaardentehuis in Peru

De nonnen die die bejaardentehuis runnen, zijn dol op vrijwilligers en dankbaar met iedereen die zich een tijdje in wil zetten om te helpen.

vrijwilliger Cusco Peru

Een paar losse commentaren van vrijwilligers:

“Ik had deze weken echt n o o i t willen missen! Ik durf oprecht te zeggen, zonder dramatisch te willen klinken, dat deze weken in Cusco mijn leven veranderd hebben”

“Wat zal ik de kinderen missen. Na twee maanden dagelijks met ze te hebben opgetrokken, vertrek ik uit Cusco met een zwaar hart. Ik weet zeker da ik snel weer terug zal komen!”

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>