Inspiratie: reisfoto’s Seoul

Sinds de scheiding tussen Noord- en Zuid-Korea hebben de twee landen zich grotendeels afzonderlijk verder ontwikkeld. Daar waar Noord-Korea zich afsloot van de buitenwereld, stelde Zuid-Korea zich open voor invloeden van buitenaf en niet zonder gevolgen. Inmiddels heeft Zuid-Korea zich ontwikkeld tot het een van de rijkste landen van Azië. Het is dan ook een heel modern en westers land met een behoorlijke welvaart. Zuid-Korea heeft naast een zeer veelzijdige cultuur een zo mogelijk nog indrukwekkendere natuur.

Seoul: Soul of Asia

Seoul is al meer dan 600 jaar de hoofdstad van Korea. Na de Koreaoorlog moest de stad compleet opnieuw opgebouwd worden. Het resultaat is een hypermoderne stad met toch veel oude bezienswaardigheden. Glanzende nieuwe wolkenkrabbers worden afgewisseld met eeuwenoude cultuur, keizerlijke monumenten en prachtig gelegen tempels.

Met 11 miljoen inwoners (22 miljoen inclusief alle voorsteden) is Seoul een van de grootste en dichtstbevolkte steden ter wereld. Seoel, in het noordwesten van Zuid-Korea, is (behalve geografisch dus) in alle opzichten het centrum van Zuid-Korea. Bijna de helft van alle Zuid-Koreanen woont in de regio Seoul. Dat zijn meer mensen dan in New York of Sao Paulo!

Seoul is een mooie mix geworden van smalle steegjes die uitmonden op tempels en paleizen en moderne hoogbouw. De hoofdstad heeft dan ook veel te bieden op het gebied van geschiedenis en cultuur en is een mooi begin van een reis door Zuid-Korea. Laat je verrassen door deze prachtige miljoenenstad!

Foto’s Seoul

Cherry Blossom festival in Seoul
Elk jaar, zo rond eind april, geven de bloeiende bloesems een roze tint aan de stad. Deze foto is genomen in Yeouido Park naast de Han rivier.

cherry blossom

Namdaemun Market
De grootste buitenmarkt in Korea is zeker het bezoeken waard. Er wordt van alles verkocht. Van fruit en groente tot aan een traditionele jurk (Hanbok).

namdaemun market

Changdeaokgung Palace
Één van de paleizen in Seoul is het Chandeaokgung paleis. Dit paleis staat midden in een groot park. Bezoek ook het aangrenzende (not so) secret garden.

chandeaokgung paleis

Gyeongbokgung Palace
Dit is het bekendste paleis in Seoul. Verken het terrein met de vele tuinen en wellicht vang je ook nog een glimp op van het ‘Blue House’, De Koreaanse versie van het Witte Huis.

gyeongbokgung palace

Hanbok
Twee meisjes in een traditionele Koreaanse jurk genaamd Hanbok. Als je een Hanbok draagt mag je gratis naar alle paleizen!

hanbok

Jogyesa Temple
Deze tempel staat tussen de wolkenkrabbers in, maar is een oase van rust midden in de stad. Rondom ‘Buddha’s Birthday’ (begin mei) wordt de tempel versierd met allerlei lampions.

jogyesa temple

Uitzicht op Seoul
Het uitzicht vanuit Mount Ansan. Mount Ansan ligt in het noorden van Seoul en na een pittige klim heb je een goed uitzicht op de stad.

Seoul vanaf Mount Ansan

Bukhansan National Park
Bukhansan ligt op ongeveer een uurtje van Seoul. Iedereen die even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, kan hier de rust vinden tussen de bergen.

bukhansan

Lantern Festival
Een optocht van lantaarns komt voorbij op Buddha’s Birthday bij de Jogyesa tempel. Of loop langs de Cheonggyecheon stream in het centrum om de lantaarns te bewonderen.

lantern festival seoul

Typisch Seoul
Een typische drukke straat in Seoul. ’s Avonds is gaan alle lampjes aan en worden de starten gekleurd door de felle verlichting.

foto's seoul

Foto’s Seoul: Laika Swinkels

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>