Reisfoto’s; wat doe je ermee?

Wanneer je op reis bent, kun je vaak niet stoppen met fotograferen. Het ene landschap is nog adembenemender dan het andere en ook die bijzondere gebouwen, eigenzinnige mensen en culinaire hoogstandjes moeten allemaal worden vastgelegd. Veel vakantiegangers komen dan ook thuis met honderden foto´s.

reisfotografie

Inspiratie om je prachtige reisfoto’s te delen.

Vaak verdwijnen die geschoten plaatjes echter in een map op de computer en wordt er na een tijdje nooit meer naar gekeken. Zonde, toch? Gelukkig zijn er allerlei manieren om te voorkomen dat je je foto´s, en daarmee je reisherinneringen, uit het oog verliest. Wij geven je een paar leuke tips.

  • Groot formaat. Selecteer de foto´s die het best gelukt zijn en laat die afdrukken op groot formaat. Grote foto´s zijn prachtig om aan de muur te hangen. Vooral als je er een lijst omheen doet, creëer je een heel professioneel effect. Een vergelijkbaar effect heeft het laten afdrukken van je foto´s op canvas.
  • Social media. Delen –sharing– lijkt de meest gebezigde online activiteit van het moment. Met één druk op de knoppen van Instagram, Pinterest, Google+, Facebook en Twitter deel je je vakantiefoto’s met al je vrienden.
  • Eigen website. Wil je je foto´s graag op een bijzondere manier met anderen delen? Maak dan je eigen website. Met handige kant-en-klaar pakketten, zoals de Sitebuilder van Strato, is het bouwen van een website tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk meer. Bij de foto´s kun je bovendien je reisverslagen publiceren.
  • Fotoboek. De ouderwetse manier om je foto´s te laten zien aan anderen (en ze zelf nog eens op je gemak te bekijken): je herinneringen in een fotoboek vastleggen. Je kunt ervoor kiezen om online een professioneel ogend koffietafelboek te ontwerpen, maar natuurlijk ook gewoon aan de slag gaan met lijm.
  • Reishonger. Heb je een heel bijzondere reis gemaakt, maar geen eigen website? Gorilla’s bezocht in Oeganda en Rwanda, met een expeditieschip naar Antarctica geweest, met de trein van Peking naar Tibet? Orang oetans in het wild gezien op Borneo, geslapen in een Noors ijshotel, het carnavalsfeest gevierd in Santiago de Cuba? Met een luchtballon over de Keniaanse vlaktes gevlogen, gezwommen tussen de dolfijnen in Nieuw-Zeeland, een helikoptervlucht gemaakt over New York? Tussen de schildpadden op Lankayan Island gesnorkeld of langs vuurvliegjes gevaren in Kuala Selangor? Van Poolreizen tot Kloosterwandelingen, blog Reishonger is erg benieuwd naar jouw verhaal!!
  • Foto op Plexiglas. Een onvergetelijke foto op plexiglas krijgt meer diepte, de kleuren worden levendiger en de details komen beter uit.
    Foto op Plexiglas

    Foto op Plexiglas voor een exclusieve en scherpe uitstraling.

  • Op de kaart. Koop een kaart van het land dat je bezocht hebt en plak je mooiste foto´s op bij de bestemming waar ze gemaakt zijn. Ook kun je een grote wereldkaart aan de muur hangen en daar van al je reizen een paar foto´s op plakken. Zo heb je meteen een heel persoonlijke wanddecoratie aan je muur.

Wil je graag je fotografeertechnieken nog wat verbeteren? Lees dan eens het artikel Fotografietips van een pro of kijk in het reisfoto-gedeelte van onze website voor een schat aan foto-inspiratie.

Martijn
  1. Linda | travellersoftheworld zegt:

    Ik maak na elke reis een fotoboek en verder plaats ik ze op mijn blog en op de facebook pagina. Ik woon nog bij mijn ouders, dus aan de muur hangen geen reisfoto’s, maar als ik op mezelf ga zou ik graag een foto in een lijstje, of op canvas of zoiets willen! Super mooi

  2. Bert Mulder zegt:

    Ik ben al lang geleden gestopt met foto’s maken tijdens verplaatsingen. De voornaamste reden daarvoor is dat ik ontdekte dat een foto geen herinnering herbergt. Alleen herinneringen herbergen herinneringen…..Na verloop van tijd verdwijnt het daadwerkelijke moment die de foto probeerde vast te leggen. Een mooi moment, of zelfs dat niet, bleek achteraf niks bijzonders te zijn. De momenten die dat wel waren, werden echter onmiddellijk daar ter plekke intens beleefd en leken niet geschikt voor het maken van een foto. het resultaat is eindeloze foto’s zonder herinnering en eindeloze herinneringen zonder foto’s. Ik geef de voorkeur aan het laatste.

    Ik was gedurende de laatste dertig jaar een reiziger die er de voorkeur aan gaf een aantal plekken meerdere malen te bezoeken in plaats van vele plekken slechts een maal of daarna hooguit nog een keer. Dat was aanvankelijk geen doelbewuste keus maar kwam voort uit omstandigheden die met werk te maken hadden. Door deze omstandigheid heb ik geleerd dat het de moeite waard is om een aantal plaatsen op de wereld heel goed te leren kennen. Daar was vrijwel niets planmatigs aan te ontdekken. Het lot ( mijn werkgever) bepaalde welke delen van de wereld ik zou bezoeken en het aantal malen dat ik daar zou verblijven. Als ik een bepaalde bestemming aantrekkelijk vond dan besteedde ik vervolgens ook privetijd in die omgeving en op die manier leerde ik een land of een stad heel goed kennen. Zo was ik ruim zeventig maal in Thailand, veertig maal in Indonesie, meer dan vijftig maal in de westelijke Verenigde Staten en evenveel keren in Las Vegas en Los Angeles. Ik beschouw Bangkok als een thuisstad, net als LA en Jakarta.

    En zoals ik ook in mijn geboortestad Den Haag niet vortdurend met een camera om m’n nek rondloop, zo laat ik ook in die plaatsen dat ding achterweg.
    Zonder camera zie je meer!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>