Reisfoto's: De Vulkaan Capelinhos

De vulkaan Capelinhos, aan de westelijke kust van het eiland Faial, barstte zo'n 50 jaar geleden uit. Al wat er nu rest is een strand van assen en een vuurtoren die gedeeltelijk onder de assen bedolven werd.

De vulkaan Capelinhos, aan de westelijke kust van het eiland Faial, barstte zo’n 50 jaar geleden uit. Al wat er nu rest is een strand van assen en een vuurtoren die gedeeltelijk onder de assen bedolven werd.

De plaats is heerlijk rustig, de ideale plaats voor een ontspannen wandeling.

Het volledige strand is doods. Niets groeit er op de ooit vernietigende lava. Nochtans vormt lava grond een heel vruchtbare plaats voor verschillende soorten flora. Wellicht heeft deze plaats enkel tijd nodig, tijd om door de assen te breken en er opnieuw een groen paradijs van de maken. Tot dan kunnen wandelaars genieten van het aparte uitzicht.

De vuurtoren werd na de uitbarsting heropgebouwd. Tenminste, tot op zekere hoogte. De vuurtoren is immers niet meer functioneel als vuurtoren, maar als museum. Op de onderste verdieping, die nog steeds onder de assen ligt, kan je een museum bezoeken dat je alles vertelt over de vulkanen van de Azoren.

De grens tussen de assen en het groen is erg abrupt.

 

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>