Fotoboek maken van je reis: doen!

Wij reizen veel met onze kinderen. Ook al zullen ze zich niet veel herinneren van de reizen die we nu maken. Met veel plezier kijken we naar alle foto's en filmpjes die we de afgelopen jaren verzameld hebben. En zo houden we de herinneringen springlevend. Bovendien krijgen we weer zin om op reis te gaan. En beseffen we hoe bijzonder het was.

Reisfoto’s

We maken meer foto’s dan ooit. Fotograferen kan tegenwoordig snel en gratis. De telefoon, vaak met kwalitatief goede camera en ettelijke gigabytes aan opslagruimte, behoort tot onze standaarduitrusting. Dus schieten we plaatjes dat het een lieve lust is, vaak zonder er al te veel bij na te denken.

Het is wel zaak orde te scheppen in de berg digitale foto’s. De foto’s systematisch te archiveren. Als je niet oppast heb je zo tienduizenden bestandjes, op computers, camera’s, telefoons, harde schijven, sociale media, apps, in de cloud. Zie daar nog maar iets in terug te vinden – laat staan over twintig jaar.

Hoe leuk is het om je reisverhalen en reisfoto’s te bewaren voor het nageslacht?

Maak een fotoboek

Je zou het soms haast vergeten, maar je kunt natuurlijk ook een leuk fotoboek maken. Laten we niet uit het ogen verliezen dat je foto’s vooral maakt als herinnering, als aandenken. Hoe leuk is het om na de reis een indrukwekkend album te maken, tastbaar voor het nageslacht.

Met reis op kleine kinderen betekent dat je samen veel bijzondere momenten beleeft. Foto’s zijn een ideaal hulpmiddel om jullie reis vast te leggen in mooie beelden voor later. Het legt herinneringen vast en vooral vergeten momentjes. Baby’s en kleine kinderen zijn puur. Kwetsbaar. Reizen is dat ook. En een goede foto straalt dat ook uit. Selecteer die foto’s en maak dat album. Zo’n fotoboek brengt herinneringen naar boven van momenten en plekken die je anders misschien wel vergeten zou zijn. En anders de kinderen wel. Bovendien krijg je weer zin om op reis te gaan. En besef je hoe bijzonder het was.

Iao Valley State Park Hawaï

Iao Needle, Maui, Hawaï

Sticky Bua Tong Waterfalls Chiang Mai

Sticky Bua Tong Waterfalls

Spelen bij het Stadhuis van San Francisco

Spelen voor het Stadhuis van San Francisco

Xunantunich | De mooiste Maya-ruïne in Belize

Xunantunich in Belize

Koh Phi Phi

Op het strand van Koh Phi Phi

Khao Sok National Park

Avontuurlijke wandeling door Khao Sok

Nationaal Park Risnjak speelbos

Speelbos in Nationaal Park Risnjak

Op safari: olifanten spotten in Sri Lanka

Op safari – olifanten spotten in Sri Lanka

Vind je het zelf leuk om foto’s van vroeger terug te zien? Kun je nagaan hoe leuk het is voor je kinderen wanneer ze foto’s terug zien van hun eerste reizen. En papa en mama in hun jonge jaren! En reisfoto’s waar ze zelf op staan zijn natuurlijk extra leuk!

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>