Vijf manieren voor het bewaren van je mooiste vakantieherinneringen

Zoveel herinneringen, zoveel mooie momenten. De vakantie zit er weer op en je denkt met weemoed terug aan die heerlijke tijd. Maar door het alledaagse leven verdwijnen de vakantieherinneringen steeds meer naar de achtergrond. En door je foto's scroll je nog amper heen. En dat is eigenlijk heel jammer. Gelukkig zijn er genoeg manieren om die mooie vakantieherinneringen levend te houden. Wij geven je vijf creatieve manieren om je vakantieherinneringen te bewaren!

Origineel fotoboek maken

De mooiste manier om vakantieherinneringen te vereeuwigen blijft toch een fotoboek. Waar je vroeg aan de slag moest met fotolijm, ontwikkel je tegenwoordig je fotoboek uiteraard online. Maar ook digitale fotoboeken worden ieder jaar mooier. Zo maak je jouw fotoboek extra persoonlijk door achtergronden, lay-outs, clipart en illustraties toe te voegen. Harde of zachte kaft, leren of linen, met of zonder foto. Hoogglans pagina’s voor een extra luxe uitstraling, alles is tegenwoordig mogelijk bij het maken van een fotoboek.

albelli_fotoboek

Een ‘geheime’ doos met vondsten

Heel eerlijk, deze tip heb ik van onze vijfjarige zoon afgekeken. Hij neemt van elke vakantiebestemming wel iets mee naar huis. Een schelp, mooie steen of bijzonder muntje. Thuis stopt hij zijn vakantieherinneringen in een schoenendoos. Deze haalt hij regelmatig tevoorschijn en dat roept direct herinneringen bij hem – en zijn papa en mama – op. Maar goed, in je huiskamer staan schoenendozen wellicht niet zo fraai. Maar er zijn genoeg andere manieren om tasbare reisherinneringen in je woonkamer te tonen. Een hele originele manier is het gebruik van glazen potten. Een boekenplank vol potten met allerlei vondsten uit verschillende landen. Zo is de één gevuld met steentjes uit Marokko en de ander met zand uit de Malediven. Of wat dacht je van schelpjes uit Zeeland? Plak op elke pot een label met het land.

Je eigen vakantie schatkist

Vakantieherinneringen aan de muur

‘Hoe was je vakantie? Ben je inmiddels weer aan het werk?’ Nauwelijks hebben we tijd om na te genieten van de zomervakantie en we gaan alweer over op de drukte van de dag. Hoe lekker is het dan als je thuis nog even naar je vakantieherinneringen kunt kijken? Een mooie manier is een bamboe wereldkaart, waar je zelf de mooiste vakantiefoto’s op kunt plakken. En voor de hardcore crea bea’s onder ons? Print dan wat vakantiefoto’s en plak deze op de muur in de vorm van het land waar je bent geweest. Italië is een mooie uitdaging!

De bamboe wereldkaart is een echte eyecatcher

Dromen van de reis naar een nieuwe bestemming

Apps voor het bewaren van je vakantieherinneringen

Natuurlijk kun je al je avonturen noteren in een reisdagboek. Maar ook online zijn er ontzettend veel manieren. Ken je PicYourMoment al? Deze app vraagt je elke dag op een onverwacht moment om een foto te nemen, en daarvoor krijg je welgeteld drie seconden. Perfect om de meest spontane momenten te koesteren. Day One is een populaire app waarmee je een online reisdagboek bijhoudt. Bij je verhaal kun je naast foto’s een locatie en het weer toevoegen. Aan het einde van je vakantie download je je verhalen als pdf en heb je meteen een mooi reisverslag te pakken. Ook Polarsteps is een populaire vakantie app, die houdt zelfs automatisch de plekken bij die je hebt bezocht.

polarsteps

Wees zelf creatief

Ben jij creatief, en wil jij liever zelf op een originele manier vakantieherinneringen bewaren? Zo kun je bijvoorbeeld van elke plek waar jij geweest bent stenen (of schelpen) meenemen. Schrijf met een watervaste stift de datum en de plek op de steen. Zo heb je een mooie vakantieherinnering. Decoreer ze in een schaal en je hebt ook nog eens een bijzondere eyecatcher in huis! Ook kun je jouw eigen hanger knutselen van vakantieherinneringen. Dit is ook leuk voor de kinderen, die kunnen dan bijvoorbeeld hun eigen hanger maken van zelf gevonden souvenirs.

Ga je binnenkort op vakantie? Check dan vooraf de informatie over jouw bestemming op www.nederlandwereldwijd.nl.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>