Beeldschoon Denemarken

Egeskov

Het Kasteel Egeskov op het eiland Fyn is maar één van de vele prachtige burchten en kastelen die Denemarken rijk is.


 
De kust van Denemarken

De Kust van Denemarken is mooi en onbezoedeld. In het bijzonder de westkust, waar je barnsteen kan vinden en zeehonden kan spotten, die vaak gewoon lui op het zand liggen.


 
Kerk onder Stuifzand

Deze kerk werd in de 19e eeuw verlaten omdat de plaatselijke bewoners de strijd tegen het stuifzand niet konden winnen. Tegenwoordig kan je enkel de torenspits nog zien, maar een gedetailleerd plan toont je hoe het er ooit uit moet gezien hebben.


 
Skagerak - Kattegat

Aan het noordelijkste puntje van Jutland komen twee zeeën, Kattegat en Skagerak, tezamen. Ze botsen letterlijk op elkaar, met veel vertoon van hoge golven en een wild gebruis. Een ongelofelijk natuurfenomeen.


 
Golven

Op sommige plaatsen kan de stroming van de zee nogal sterk zijn. Deze plaatsen, waar het meestal verboden is te zwemmen, zijn echter prachtig.


 
Het Deense landschap

Het Deense landschap is redelijk vlak, met weidse uitzichten en rivieren die nooit ingedijkt werden. Ideaal voor een fietstochtje of een stevige wandeling


 
Vikingboot

Men is er in Denemarken trots op dat eeuwen geleden Vikingen hun landen bevolkten. Je kan dan ook verschillende (openlucht-) musea bezoeken. Een uitstapje dat leuk is voor onze kleine en grote Vikingen!


 
Kerk

Op het Deense platteland zie je overal deze kleine, wit gesausde kerkjes.


 
Esbjerg

Deze grootse standbeelden kijken over de zee uit aan de havenstad Esbjerg.


 
Fano

De kust en het rustige buitenleven op het eiland Fanø staan in schril contrast tot de wereldse steden met hun Scandinavische architectuur en kunst. Desondanks zijn ze beide op en top Deens.


 
Fano

De kust en het rustige buitenleven op het eiland Fanø staan in schril contrast tot de wereldse steden met hun Scandinavische architectuur en kunst. Desondanks zijn ze beide op en top Deens.

Latest posts by Lotte (see all)
  1. LS,

    Denemarken is een prachtig land met aan de westkust van Jutland grote delen met vlak terrein. Laat u, vooral niet met de fiets, verrassen door pittige heuvels en steile klimmen. In het merengebied van midden Jutland, de Fynse Alpen en daar waar wij wonen (Møn) heeft al menig fietser het moeten opgeven en naast de fiets lopend moeten genieten van de heuvelige omgeving en de mooie natuur om zich heen.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>