Xtorm powerbanks: krachtpatsers van formaat

Powerbanks zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het arsenaal van een back- of flashpacker. Ze komen daarom ook in alle soorten, maten, vormen en verschillende vermogens. Dit zorgt ervoor dat iedere reiziger een powerbank kan vinden die hij of zij nodig heeft. Toch zijn vele powerbanks vaak niet sterk of robuust genoeg om het lang vol te houden. Reishonger testte twee powerbanks van het merk Xtorm uit die beweren wél robuust te zijn en bovendien nog lang mee te gaan ook!

Xtorm Limitless: een waterdichte krachtpatser

Mocht je door landen reizen waar elektriciteit nog steeds een schaars goed is of de stopcontacten niet matchen met de Nederlandse, dan is een sterke powerbank vaak geen overbodige luxe meer. De Xtorm Limitless is een powerbank die zijn naam eer aan doet. Mocht je gaan hiken door de bergen in Georgië, kajakken tussen de gletsjers van Canada of blijven overnachten in de Sahara; deze powerbank blijft je voorzien van stroom. 

Wat is de ervaring?

Hij ziet er niet alleen robuust uit, hij is het ook nog eens. De Xtorm Limitless is waterdichter dan jouw telefoon, kan beter tegen zand dan een gemiddeld mens en valt gerust van 3 meter hoogte zonder een deukje op te lopen. 

Door de 10.000 mAh batterij kun je zeker 5 keer een smartphone opladen. Dus als jij een beetje zuinig doet met stroom, kun je zo een week vooruit. Ook beschikt hij over twee USB-poorten, waarvan de ene 1A en de ander 2,4A levert. Zo kun je twee telefoons tegelijk opladen, of apparaten van stroom voorzien die ook met minder stroom genoegen nemen. 

De Storm is voorzien van een zaklamp (met SOS functie), 4 LED indicatoren en een karabijnhaak om de powerbank aan je tas of andere lus te hangen. 

Het is echter niet de kleinste Powerbank op de markt. Hij is minstens zo groot als een smartphone en bijna twee keer zo dik. Uiteraard is dit formaat nodig om genoeg energie op te kunnen slaan en te beschermen. Een ander nadeel aan deze pokerbank is dat de bijgeleverde oplaadkabel geen USB C maar een Micro USB is, wat betekend dat je de Powerbank niet met de zelfde kabel kunt opladen als de meeste nieuwe telefoons. Zo loop je dus altijd met een extra kabeltjes rond die je ook ergens moet opbergen.

Xtorm Limitless waterdicht

En ja hoor… hij is hartstikke waterdicht!

Xtorm Evoke Solar Charger: pure zonnekracht

Niks voelt fijner dan zélf die benodigde energie opwekken toch? Met de Xtorm Evoke Solar Charger zou dat moeten kunnen. Wij testten uit of de Evoke ook echt doet wat hij belooft en namen deze stevige powerbank mee op roadtrip door Jordanië en Israël. Met een niet-werkende autolader en als enige navigatie de offline kaart van Google maps, stond deze trip garant voor de nodige behoefte aan stroom.

Wat belooft de Xtorm Evoke Solar Charger?

Deze powerbank is een parel onder de outdoor chargers, dankzij een stevige behuizing, hoge kwaliteit zonnepanelen, efficiënte energieverdeling, snelle laadeigenschappen en spatwaterdichtheid. Bovendien kan de powerbank zowel via micro-USB als via de zonnepanelen worden opgeladen. Hij heeft twee USB uitgangen, dus het is mogelijk om meerdere apparaten tegelijk op te laden en dankzij de opslagcapaciteit van 10.000 mAh zou je je telefoon, camera of tablet ook meerdere keren aan kunnen leggen voor de charger zelf weer aan wat energie toe is.

Wat is de ervaring?

Model

De Evoke Solar Charger komt qua behuizing stevig over. Met de afmetingen van 16,5x10x2,1 cm en een gewicht van 366 gram is het zeker geen klein item, maar dat mag je gezien de beloften ook niet verwachten. Het product komt moeiteloos door alle security checks en hoeft niet eens uit de handbagage gehaald te worden – een groot voordeel.

Er is één lus waarmee je de powerbank met bijvoorbeeld een karabiner zou kunnen bevestigen aan je tas om het bijvoorbeeld al wandelend op te laden. Deze karabiner is niet meegeleverd, dus daar zal je wel zelf voor moeten zorgen.

Xtorm Evoke petra jordanie

Even energie bijtanken gedurende een lange dag in Petra, Jordanie, een plek waar je camera wel een extra laadbeurt kan gebruiken

Opladen powerbank

Het opladen in de zon gaat prima. Zodra je de powerbank openklapt en hij begint met laden via de panelen, gaat er een klein lampje branden. Zo weet je altijd of er voldoende zon is om de powerbank op te laden. Zelfs als het enigszins bewolkt is, vangt hij nog voldoende licht op om energie op te wekken.

Vier indicatielampjes geven aan hoe ver hij al opgeladen is. Omdat het opladen in de zon niet heel snel gaat, kan hij erg lang op één lampje blijven hangen. Het is hierdoor niet altijd even duidelijk hoe ver hij geladen is en hoe lang het nog duurt om hem in zijn totaliteit op te laden. Op een dag heeft hij er in de volle zon twee uur over gedaan om van 1 lampje naar 2 volle lampjes te komen. Dit impliceert dat je er totaal toch wel 8 uur over doet om hem volledig op te laden via de zon. Opladen via USB gaat beduidend sneller; met enkele uren is hij van 0 naar 100% geladen.

Opladen apparatuur

Het opladen van de apparatuur gaat razendsnel. Binnen een mum van tijd is je telefoon weer ready to go en het is ideaal dat je meerdere apparaten tegelijk kunt laden; hiermee heb je bij wijze van spreken ook een extra stopcontact ‘s nachts, mochten die schaars zijn. Het bijgeleverde snoertje (USB-micro USB) om apparaten op te laden is niet bijster lang, dus een eigen, wat langer snoer kan soelaas bieden.

Voor- en nadelen

De Xtorm Evoke Solar Charger is ideaal voor gebruik op (semi)zonnige locaties en outdooractiviteiten. Al tijdens je activiteiten kun je hem aan de zon opladen, wat veel vrijheid geeft om te gaan en staan waar je wilt en je nooit zorgen te hoeven maken om je hoeveelheid stroom. Het model is stevig en robuust, wat hem ook weerbaar maakt in extreme omstandigheden. Dat hij ook bij bewolkt weer kan opladen is wel zo prettig, want het weer in de woestijn viel tegen tijdens deze reis en toch heeft de powerbank soelaas kunnen bieden.

Het is wel een powerbank die gericht is op een bepaald gebruik; door de omvang van de zonnepanelen is het geen klein en licht exemplaar en je sleept dus wel telkens extra gewicht mee. Hoewel het een zeer fijne powerbank is die je apparatuur meermaals kan opladen, dien je dus wel de afweging te maken of je de zonnepanelen echt nodig gaat hebben of dat je met een kleiner en wat handzamer model net zo goed af zou zijn.

Evoke Solar Charger Xtorm

Met een haakje bevestig je de powerbank handig aan je tas, zodat hij kan laden tijdens bijvoorbeeld een hike

Brigitte
Laatste berichten van Brigitte (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>