Wereldkaart voor de kinderkamer

Voor kleine kids is een wereldkaart speciaal voor kinderen een goed idee. Het is leuk om naar te kijken, leerzaam en decoratief. Voor kleine ontdekkingsreizigers die alles van de wereld willen zien. Van de kangoeroes in Australië tot de ijsberen in Groenland, van de Toren van Pisa tot het Vrijheidsbeeld en van de Niagara Falls tot de Himalaya. Zo droom je samen weg naar je volgende bestemming.

Wereldkaart voor kinderen

Een wereldkaart voor de kinderkamer is voor fervent reizigers altijd een goed idee. Hierop kunnen kleine reizigers bekijken waar ze op vakantie gaan, waar papa en mama getrouwd zijn en waar dat vriendje nou precies geboren is. Deze kaarten zijn vaak erg illustratief en niet zo moeilijk te begrijpen. Aan de hand van afbeeldingen van dieren, vlaggen, mensen en gebouwen zien de kinderen wat waar op de wereld leeft en staat.

wereldkaart kinderen

Hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer je ontdekt

Op de ene wereldkaart zie je dieren. Elk dier staat in een land waar hij ook daadwerkelijk voorkomt. Op de andere wereldkaart zie je kleine mensjes die naar je zwaaien. Ze dragen traditionele kleding uit het land waar ze op staan. Denk aan een mannetje met een schots rokje uit Schotland en een mannetje met een sombrero uit Mexico. Voor de kleine piraten is er een wereldkaart die wordt weergegeven als schatkaart. Wat al deze wereldkaarten gemeen hebben, is dat ze eenvoudig en kindvriendelijk zijn en dat je kindje met zijn kaart de spannendste avonturen beleeft.

Op onze wereldkaart staan juist die dieren, gebouwen en natuurlijke iconen afgebeeld, die een land, regio of stad bekendheid hebben gegeven. Te denken valt onder andere aan het Vrijheidsbeeld, de Eiffeltoren, de Himalaya, piramides en de Chinese Muur. De dieren zijn hier favoriet. Onder andere olifanten, walvissen, beren, kamelen, kangoeroes en pinguïns hebben een plek gekregen op deze wereldkaart. Spelenderwijs leren de kinderen de werelddelen, de oceanen en de daarbij horende gebouwen, natuur en dieren kennen.

wereldkaart op hout

Een educatief exemplaar voor in de kinderkamer

Wereldkaart afgedrukt op houten planken

De kinderwereldkaarten van Wereldkaarten.nl zijn er in veel soorten en maten. Heb je een keuze gemaakt voor wat betreft de afbeelding, kun je kiezen uit verschillende materialen om de print op te laten drukken. De meeste kinderwereldkaarten zijn verkrijgbaar op hout, canvas, plexiglas, aluminium, poster en schoolplaat. Zijn jullie op reis geweest? Maak dan gebruik van de prikvlaggetjes om aan te geven in welke landen je bent geweest. Dit maakt de kaart interactiever en nog leuker. Heb je een wereldkaart op canvas of hout, bestel dan een doosje met 100 plastic prikvlaggetjes.

Tip: een wereldkaart voor de kinderkamer heeft verschillende kleuren. Pik er een aantal tinten uit en verf de muren ermee

Afhankelijk van je keuze wat betreft wereldkaart, formaat en materiaal kom je op een bedrag tussen de € 9,95 en een veelvoud daarvan. Voor het getoonde bedrag krijg je een kleine poster (van 40 bij 30 cm). Wij hebben een 80×60 afdruk op houten planken, dan ben je -inclusief ophangsysteem en prikvlaggetjes- toch € 112,37 kwijt.

Ter vergelijking: voor een poster van 80 bij 60, inclusief alle opties, betaal je € 24,95. Voor triplex € 78,42, aluminium € 80,90, schoolplaat € 89,95, plexiglas € 107,90, houten planken € 112,37 en canvas met lijst € 119,87. Toch ben ik blij met de keuze voor de wereldkaart afgedrukt op houten planken, want zo’n houten wereldkaart heeft een unieke uitstraling. De vurenplanken worden aan de achterkant, door middel van drie dwarslatten bevestigd. Tussen de planken ontstaan naden, die zo klein mogelijk gemaakt worden om de wereldkaart zo mooi mogelijk weer te geven.

wereldkaart houten planken

Wereldkaart afgedrukt op houten planken

Wereldkaart voor de kinderkamer: Onze dieren en gebouwen

Met een grote wereldkaart aan de muur creëer je eenvoudig de ultieme reissfeer

Alternatieven

Wil je geen losse decoraties aan de muren ophangen? Dan is een wereldkaart muursticker een idee. Minder gedetailleerd dan een echte wereldkaart, maar zeker niet minder leuk! Je kunt het ook groots aanpakken door een wereldkaart van behang te nemen. Dit zijn dan behangposters met een geografische opdruk. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Sommige van de echt grote behangposters beslaan zowat de complete muur in de kinderkamer.

wereldkaarten behang

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>