Vaude Avox backpack

Op zoek naar een comfortabele backpack die je onderrug ontlast? Vaude (uitgesproken als de Duitse letters V en D) ontwikkelde een nieuwe rugzaktechnologie voor meer uithoudingsvermogen. Daarmee introduceert Vaude een nieuw assortiment backpacks voor het zomerseizoen van 2022. Reishonger mocht een stukje van de wereld ontdekken met de gloednieuwe Avox backpack.

Het is logisch dat je bij een backpack direct de link met backpacken legt. Die goedkope manier van lang op reis gaan, waarbij je veel gebruikmaakt van het openbaar vervoer en goedkope accommodaties, zoals hostels. Waarbij je de wereld verkent met vaak alleen met een backpack op je rug, een paspoort in je zak en een hoofd vol dromen. Een backpack als de Avox is het perfecte maatje voor globetrotters. Maar deze backpack is ook een prima rugzak voor lange voettochten. Graag laten we je met deze review alle ins en outs van de ruime Avox-serie zien.

De nieuwe Avox backpack van Vaude voor het zomerseizoen 2022

De nieuwe Avox backpack van Vaude voor het zomerseizoen 2022

Review: backpack Avox 75 + 10 liter

Voor outdoorspecialist Vaude mochten we de nieuwe backpack Avox 75 + 10 liter testen voordat deze in het voorjaar op de markt komt. We testten de backpack in Tsjechië tijdens een schitterende meerdaagse trektocht. We wandelden de Lužnice Valley Hiking Trail van 55 kilometer lang. De schitterende route van de Lužnice Trail is opgedeeld in vier dag-etappes en voert je door de adembenemende natuur van de riviervallei Lužnice. Juist tijdens zulke trekkings en (langeafstands)wandelingen is een goede backpack geen overbodige luxe. In de eerste plaats is de Avox een grote backback met veel draagcomfort. Daarnaast de perfecte backpack voor een goede lastverdeling, veel praktische opbergmogelijkheden en ook nog eens duurzaam gemaakt.


De Avox backpack van Vaude is een grote backback met veel draagcomfort

De Avox van Vaude is een grote backback met veel draagcomfort

Veel ruimte en comfort voor een flinke dosis reislust

Deze ultieme backpack van Vaude, met een gewicht van 2.767 gram, is sterk vernieuwd! Sterker, slimmer en extra comfortabel: de Avox backpack voor outdoor-fans en wereldreizigers biedt de perfecte balans tussen minimaal gewicht, maximale kracht, bergen ruimte en ultiem draagcomfort.

Het Tergolight rugsysteem met geïntegreerd frame leidt tot een zeer goede lastverdeling en veel stevigheid. Een centrale uitsparing in de vulling van de onderrug verlicht de druk op je onderrug, wat zorgt voor meer draagcomfort en meer uithoudingsvermogen tijdens een van je trektochten. Onmisbaar voor een comfortabele lastverdeling en een stevige pasvorm zijn ook de goed gevoerde heup- en schouderbanden, de verstelbare ruglengte en de borstriem.

Het Avox-model is geschikt voor ladingen tot 26 kilogram en hebben veel opbergruimte, de grootste tot 75+10 liter. Door een grote frontopening, die aan een kant helemaal tot bovenaan doorloopt, is de rugzak bijna zo ver als een koffer te openen. Daardoor net zo makkelijk in te pakken. Dankzij het elastische voorvak heb je snelle opbergmogelijkheden, daarnaast zijn de zijvakken ook met de rugzak op bereikbaar.

Nieuw draagsysteem voorkomt rugpijn in de onderrug

Vaude heeft een ergonomische pasvorm ontwikkeld, wat zorgt voor drukontlasting op de onderrug. Met het Tergolight Comfort Space rugsysteem luidt Vaude een nieuw tijdperk in. Het biedt niet alleen een groot instelbereik voor de ruglengte, maar vermindert dankzij de nieuw ontwikkelde achterpaneeltechnologie ook de druk op de onderrug. Er zit namelijk een “gat” in het rugpand, een centrale uitsparing in de vulling, waardoor het bekken meer bewegingsvrijheid krijgt en de onderrug beter geventileerd wordt. Op lange, inspannende dagetappes waarbij je een backpack met zware inhoud draagt, is dit een stuk minder vermoeiend dan een “vastgesjord” bekken. De nieuwe serie trekkingrugzakken ontzien echter niet alleen je rug, maar dankzij het hoge aandeel gerecycled materiaal ook het milieu.

Het Tergolight Comfort Space draagsysteem wordt bij alle nieuwe Vaude-trekkingrugzakken vanaf zomer 2022 gebruikt. Voor elk model is er ook een bijpassende damesversie. Bij de Avox is dat de Women’s Avox 60+10 – trekkingrugzak. De rugzakken komen vanaf het voorjaar van 2022 op de markt. Houd dus de site van Vaude in de gaten.

De nieuw ontwikkelde achterpaneeltechnologie Tergolight Comfort Space biedt superieur comfort

De nieuw ontwikkelde achterpaneeltechnologie Tergolight Comfort Space Pro biedt superieur comfort

Hoog draagcomfort

Less is more, dit is zeker waar wanneer je op trekkingsavontuur bent. Maar als je net de meest noodzakelijke spullen hebt ingepakt, zal je backpack nog steeds zwaar zijn. Wanneer je tijdens je reis al je spullen bij je moet dragen, heb je een betrouwbare backpack nodig. Een backpack met veel opbergruimte en een uitstekend draagcomfort. Het Tergolight-ophangsysteem van de Avox 75 + 10 liter met geïntegreerd frame zorgt voor een efficiënte verdeling van de draaglast en voor grote stabiliteit. Het interne frame van aluminium zorgt ervoor dat de last direct op de heupgordel wordt overgedragen. Daarbij zorgen de gewatteerde heupvleugels weer voor een goede lastverdeling en stabiliteit. Alles bij elkaar is het ideaal voor tochten met een zware belasting. Bijvoorbeeld voor korte trekkings, langere huttentochten, langeafstandswandelingen zoals de beroemde GR20 op Corsica en backpackreizen.

De innovatieve Avox backpack 75 + 10 liter

De innovatieve Avox backpack 75 + 10 liter

Het Tergolight-ophangsysteem zorgt voor een efficiënte verdeling van de draaglast

Het Tergolight-ophangsysteem zorgt voor een efficiënte verdeling van de draaglast

Kies het juiste formaat

De grootte van een backpack is erg belangrijk. Wanneer hij te groot is en niet helemaal vol zit, dan is het gewicht niet goed verdeeld en krijg je last van je rug. Een backpack zit idealiter dus helemaal goed (vol) ingepakt. Zit de Avox backpack niet helemaal vol? Maak dan gebruik van de verstelbare compressieriemen aan elke zijde, waarmee je ervoor kan zorgen dat de inhoud van je rugzak blijft zitten en je makkelijk de controle behoudt.

Ben je echt een lichtgewicht (hutten)trekker en wil je het gewicht van je uitrusting tot een minimum beperken? Met een klein pakvolume tot 50 liter heeft Vaude andere series die beter geschikt zijn dan de Avox, zoals de Zerum, de Astrum EVO of het model Asymmetric. Zo is er vanaf de zomer een complete serie beschikbaar die perfect op verschillende belastingen afgestemd is.

Een centrale uitsparing in de vulling van de onderrug verlicht de druk op je onderrug

Een centrale uitsparing in de vulling van de onderrug verlicht de druk op je onderrug

Goed verstelbaar

De Avox backback heeft goede verstelmogelijkheden. Zorg dat je backpack goed is afgesteld op jouw lichaam. Onmisbaar voor het draagcomfort en een stabiele pasvorm zijn ook de dik gevoerde heupbanden, die voor een nog betere lastverdeling zorgen. Die zorgen er weer voor dat je backpack één wordt met je lichaam. Het lijken details, maar daardoor wordt je lichaam uiteindelijk minder belast.

De heupgordel en schouderbanden zijn uitstekend opgevuld en zorgen met de sterke frames voor een uiterst efficiënt draagvermogen waarbij de sterkste spieren van het lichaam gebruikt worden. Een backpack als deze kies je vooral wanneer je meer dan twee uur met de tas gaat lopen (in plaats van vliegtuig of trein uit, bus in).

Compressiebanden zogen voor extra draagcomfort

Compressiebanden zogen voor extra draagcomfort

Individueel instelbare ruglengte

Bijna alle backpacks hebben verstelbare schouderbanden, maar het rugpand en de heupband zijn niet altijd verstelbaar. Dit is echter wel zo prettig bij langer achter elkaar dragen! Alleen een backpack die helemaal verstelbaar is, kan precies naar jouw wens op je lijf gedragen worden. Want niets zo belangrijk als je backpack juist afgesteld te hebben zodat je rug niet overbelast wordt. En dat geldt niet alleen voor hoe de banden zitten, maar ook voor het formaat.

Let op de lengte van het rugpand. Deze Avox backpack is uitgerust met een continue verstelbaar ophangsysteem. Daarmee kan je de hoogte tot op de millimeter nauwkeurig afstellen. Dat betekent dat je de perfecte pasvorm op je rug kunt instellen. Zorg ervoor dat het frame je hele rug bedekt. De banden moeten je schouders raken en op je heupen leunen. De Avox backpack is geschikt voor ruglengtes van 50 tot en met 64 centimeter. Dit formaat is voor de echte avonturier, die lange trektochten gaat maken. En daarbij bijvoorbeeld ook kampeerspullen mee moet nemen, zoals een matje en een slaapzak.

Voor een perfecte pasvorm op je rug is het hele ophangsysteem verstelbaar

Voor een perfecte pasvorm op je rug is het hele ophangsysteem verstelbaar

De individueel instelbare rug lengte van de Avox backpack zorgt voor comfort

De individueel instelbare ruglengte van de Avox backpack zorgt voor comfort

Veel opbergruimte

De Avox backpack heeft ontzettend veel opbergruimte. De standaard inhoud van de backpack is 75 liter. Het volume van het hoofdvak is door het extra materiaal van de wikkelsluiting met ongeveer 10 liter uit te breiden. De backpack kan bijna als een koffer worden geopend. En is net zo gemakkelijk te laden door een grote opening aan de voorkant. Het voorvak is een toegankelijke ruimte voor een kaart, reisgids of regenjas. Wandelstokken of een pickel kunnen aan de buitenkant worden bevestigd en de backpack is geschikt voor een drinksysteem.

De Avox backpack heeft ontzettend veel opbergruimte

De Avox backpack heeft ontzettend veel opbergruimte

De backpack heeft ook snelle opbergmogelijkheden. Het grote binnenvak is goed bereikbaar via de bovenkant (toploader). Maar ook via een rits aan de voorkant van de backpack (frontloader). Daarnaast zijn de zijvakken goed bereikbaar, ook met de backpack op je rug. Bijvoorbeeld voor je drinken in de stretch-pockets van de rugzak en je mobiele telefoon in de zak op de heupband. Het bodemvak biedt ruimte voor bijvoorbeeld schoenen en de regenhoes.

Handige zijvakken voor drinkwater en je telefoon

Handige zijvakken voor drinkwater en je telefoon

Veel opbergruimte en verschillende opbergvakken

Veel opbergruimte en verschillende opbergvakken

Het volume van het hoofdvak is door het extra materiaal van de wikkelsluiting met ongeveer 10 liter uit te breiden

Het volume van het hoofdvak is door het extra materiaal van de wikkelsluiting met ongeveer 10 liter uit te breiden

Duurzaam ontwikkeld

Het Vaude Green Shape label staat voor milieuvriendelijke, functionele producten gemaakt van duurzame materialen. De Avox backpack is gemaakt van overwegend gerecycled materiaal (gereceycled textiel, visnetten en plastic flessen). Om de ecologische voetafdruk te verkleinen, is de voering volledig gerecycled en het 3D-mesh op de achterkant bevat maar liefst 53 procent gerecycled garen. Dit product is gemaakt met Eco Finish, een milieuvriendelijke, fluorkoolstofvrije, waterafstotende afwerking (PFC-vrij).

Draagcomfort en meer uithoudingsvermogen tijdens een van je trektochten

Draagcomfort en meer uithoudingsvermogen tijdens een van je trektochten

Wij hebben veel plezier gehad van de kwaliteit van de Avox backpack. Het maakt het reizen een stuk aangenamer. Daarmee kunnen we de backpack zeker aanbevelen. We hopen dat je, net als wij, gaat genieten van deze nieuwe innovatieve backback voor zware ladingen.

Bart
Latest posts by Bart (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>