Review Rolling Transporter

De nieuwe Rolling Transporter: adventureproof op wieltjes. Naar verluidt is de Rolling Transporter de ultieme duffel voor actieve en avontuurlijke reizen, geschikt voor elk terrein en iedere ondergrond. Wij nemen de proef op de som. Onze twee Rolling Transporters gaan mee van de hoogste bergtoppen tot op de meest afgelegen eilanden en overal daartussen.

De nieuwe Rolling Transporter: adventureproof op wieltjes

In het najaar van 2018 is Osprey gekomen met de langverwachte wieltjesversie van Osprey’s Transporter-gamma. Drie gloednieuwe tassen met een stevige set wielen eronder. Een grote trolley van 120 liter, een middelmaat van 90 liter en een kleine duffel van 40 liter. In het blauw, zwart of rood. Het duurzame, lichte ontwerp en de coole branding zorgen ervoor dat de Rolling Transporter van meet af aan geliefd is bij de consument. Van actieve en avontuurlijke vakanties tot expedities waar je veel materiaal moet vervoeren. Wij gaan zes maanden op reis; twee volwassenen, twee kinderen en twee koffers.

Osprey Rolling Transporter Chiang Mai Railway Station

Wij gaan zes maanden op reis; twee volwassenen, twee kinderen en twee koffers

Hoeveel liter inhoud jouw koffer nodig heeft, hangt af van wat je gaat doen en wat je daarvoor moet meenemen. Voor een lange reis is het prettig om compact en licht te reizen. Het is niet nodig meerdere paren schoenen en je halve garderobekast mee te nemen. Een inhoud van 50-70 liter is doorgaans zeer geschikt om langere tijd mee op pad te zijn. Bovendien neemt kleding voor de tropen minder ruimte in dan een stapel warme kleren. Met de kinderen erbij hebben wij gekozen voor de grote trolley van 120 liter en de kleinere van 90 liter.

rolling transporter mexico

De Rolling Transporters hebben hetzelfde formaat als de kinderen

De ultieme duffel met wielen?

Zowel het lichte ontwerp en grote volume (beide erg belangrijk tijdens een lange wereldreis met kinderen) als de duurzaamheid van het product spreekt ons direct al aan. De nieuwe Rolling Transporter is gemaakt van duurzaam en waterbestendig materiaal. De Rolling Transporter is een kofferachtige tas met wieltjes, niet op de rug te dragen. Een ‘highroad’ chassis met robuuste PU-wielen (elastisch als rubber, hard en duurzaam als metaal) zorgt ervoor dat de koffer superlicht aanvoelt en soepel en eenvoudig over elke ondergrond rolt. En we hebben ondervonden dat dat geen loos verkoopzinnetje is, het is echt zo.

Osprey wereldreis

Osprey wereldreis

De reistassen hebben een stevige uitschuifbare handgreep met ErgoGrip. Korter bij de grootste versie, wat langer bij de kleinere variant, zodat de lengte altijd toereikend is. Zijn de kinderen te moe om lekker mee te lopen, rijden ze een stukje mee op de koffer. Zo rollen we onze dochter op de Rolling Transporter door Tokio. Onze zoon kiest meestal voor het vliegveld. Vijf verschillende handvatten op logische plaatsen om de koffer op alle denkbare manieren op te kunnen tillen. Aan alles merk je dat over het design van de Rolling Transporter ontzettend goed nagedacht is.

Osprey Rolling Transporter handgreep

De Rolling Transporter heeft een stevige uitschuifbare handgreep

Osprey Rolling Transporter

Osprey Rolling Transporter

Ritsen en vakjes

Toegang tot het hoofdcompartiment krijg je via een grote afsluitbare ritssluiting. De flap, met daarin nog twee platte opbergvakjes, kan helemaal teruggeslagen worden als het deksel van een koffer, waardoor het inpakgemak vergroot wordt. Van binnen een intern systeem met eenvoudig te gebruiken compressiebanden. En nog een vak aan de buitenzijde, bovenop als de koffer rechtop staat, voor je portefeuille of de paspoorten. Of wellicht voor je poncho als je een dag regen verwacht. Extra veel ritsen geeft meer mogelijkheden voor het organiseren van je spullen, maar ritsen voegen ook gewicht toe aan de tas en zijn relatief kwetsbaar. Beter is dus gebruik te maken van lichtgewicht packing cubes om op die manier je spullen gescheiden te houden.

Osprey Rolling Transporter inhoud

Osprey Rolling Transporter inhoud

Rolling_Transporter_water_resistant_fabric

De nieuwe Rolling Transporter is gemaakt van waterafstotend materiaal

Osprey is met vlag en wimpel geslaagd

Deze ultieme duffel op wielen (ja, dat is hij!) is echt geschikt gebleken voor een wereldreis. Een reis waarbij vier personen zes maanden uit twee koffers leven. Hij reed soepel over elk terrein, iedere ondergrond. Hij werd vervoerd in vliegtuigen, tuktuks, gondels, achterop jeeps, bovenop bussen, onderin boten … En als de kinderen moe waren, konden zij ook nog eens op de koffer terecht. Robuust is het woord dat deze koffer misschien wel het best omschrijft. En toch, elke keer dat de koffer weer op de bagageband te voorschijn komt, word ik blij. Een geweldig mooi design, stijlvol, is wat mij betreft het tweede kenmerk.

rolling transporter maafushi

Van het witte zand op Maafushi …

rolling transporter wereldreis

… tot de jungle van Belize

rolling transporter malediven

Zittend op de koffers in de regen in de laadbak

Rolling Transporter achterop

Typisch Thailand, vastgesnoerd achterop de jeep

Osprey Rolling Transporter bullettrain Japan

Wachtend op de bullettrain in Japan

osprey rolling transporter huurauto

En van achteruit de auto …

Osprey Reishonger Florida

… op zoek naar onze nieuwe slaapplek

Meer van Osprey

Osprey heeft trouwens een heel arsenaal aan fijne reisartikelen. Van rugzakken tot dry sacks, van regenhoezen tot waterreservoirs, van packing cubes tot toilettassen. Het maakt niet uit of je exotische eilanden gaat verkennen, cultuur gaat opsnuiven tijdens een citytrip of geniet van een actieve vakantie, Osprey heeft voor elke vakantie de juiste tas in huis. Wij reisden met de Radial 26, een grote rugzak met een hoop vakken, ingebouwde regenhoes en kickstand. Bovendien een draagsysteem dat geschikt is voor een heet klimaat met hoge luchtvochtigheid.

Eigenlijk nog veel fijner bleek de zogenoemde ‘Ultralight Stuff Pack’, een lichtgewicht rugtasje met waterafstotende coating. Ideaal zo’n opvouwbare rugtas die ook nog eens waterproof is. De Stuff Pack is op te vouwen tot een pakketje dat slechts zo groot is als je hand en past dus zo in je jaszak, koffer of backpack. Zo kun je nog lichter bepakt reizen en heb je toch een handige rugtas bij je voor actieve dagtrips. Zeker in gebieden waar je te maken hebt met wisselende weersomstandigheden of bijvoorbeeld tropische regenbuien is deze waterdichte rugzak een uitkomst.

Osprey accessoires

Osprey accessoires

Osprey rugzakje Mexico

Osprey rugzakje Mexico

Osprey Ultralight Stuff Pack

Osprey Ultralight Stuff Pack

Meer informatie? Ga naar de website OspreyEurope.nl

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>