Review VAUDE: Cyclist Air Fietswindjack

Voor VAUDE testten we het Cyclist Air Fietswindjack voor heren. Een duurzaam en functioneel windjack in een casual hoodie-look. En ook nog eens gemaakt van gerecycled polyester. Het stijlvolle fietsjack is geschikt voor het gebruik op de gewone fiets, maar zeker ook voor de sportieve fietsritten. Het comfortabele materiaal biedt je het nodige draagcomfort bij sportieve outdoor activiteiten.

Cyclist Air fietswindjack: hoog draagcomfort

De ultradunne stof zorgt voor een hoog draagcomfort

The Spirit of Mountain Sports!

Reishonger en VAUDE hebben een gedeelde passie voor de magie van de bergen. Wanneer je in de bergen bent, dan heb je zoveel ‘oh’ en ‘ah’-momenten. Het gevoel dat je niet meer terug wilt naar huis en veel langer wilt genieten van het immens natuurlijke decor van groen, rotsen en sneeuw. De hoogwaardige kleding van VAUDE kan je helpen om te genieten van de (wisselende) weersomstandigheden in de bergen, zo ook het Cyclist Air fietswindjack voor heren.

Een goed fietswindjack is nodig voor de lagere temperaturen op de top van de bergen

Een goed fietswindjack is nodig voor de lagere temperaturen op de top van de bergen

Bij Reishonger hebben we niet alleen een passie voor de bergen, maar ook voor wielrennen. Tussen het vele reizen door proberen we jaarlijks een paar bekende bergen te beklimmen. Dit keer de Stelvio en de Passo di Gavia in Italië. Fietsen in de bergen is een van de tofste dingen om te doen als wielrenner. Alhoewel we ons tijdens de zware beklimmingen ook weleens afvragen: waar doen we dit ook alweer voor? Dat gevoel verdwijnt al snel wanneer we de top hebben behaald en het gevoel van euforie weer overheerst.

De euforie overheerst bij het behalen van de top van de berg

De euforie overheerst bij het behalen van de top van de berg

Een goed fietswindjack mag niet ontbreken

Voor het fietsen in de bergen is het ontzettend belangrijk om je goed voor te bereiden. Het weer in de bergen kan namelijk snel omslaan. Maar het is ook belangrijk om je te realiseren dat de temperatuur in de bergen daalt met één graad Celsius per 100 meter klimmen. Het kan dus zomaar voorkomen dat er op de top van de berg nog sneeuw ligt en het aanzienlijk kouder is dan in het dal waar je gestart bent. Een goed fietswindjack kan en mag dus niet ontbreken. De milieubewuste producten van VAUDE zijn multifunctioneel en voor verschillende activiteiten inzetbaar. Zo geniet je met volle teugen van de natuur, ben je voor alles uitgerust en verminder je tegelijkertijd je ecologische voetafdruk.

Het urban Cyclist Air Jacket heeft een goed isolerend vermogen

Het urban Cyclist Air Jacket heeft een goed isolerend vermogen

Comfortabel fietswindjack

Het draagcomfort van een fietswindjack moet hoog zijn. Zeker in de bergen. Je komt bezweet aan op de bergtop waar het veel kouder is. Dan helpt goede kleding om je te beschermen tegen de wind en de lagere temperaturen. Het fietswindjack is ultradun en je kunt je er vrij in bewegen. Het grote voordeel is dat dankzij het hoge elastaan-aandeel de stof zeer comfortabel aanvoelt. Het blijft niet plakken op de huid en dat is heel erg prettig. Zeker als je net een topprestatie hebt geleverd. Dat heeft ons positief verrast. Het fietswindjack weegt slechts 344 gram en kan je gemakkelijk opvouwen. Dat helpt om het tijdens het fietsen gemakkelijk mee te kunnen nemen.

De extra dichte constructie en afwerking van de stof geeft het fietswindjack een winddichtheid van 80 procent

De extra dichte constructie en afwerking van de stof geeft het fietswindjack een winddichtheid van 80 procent

Windproof en ademend vermogen

Na een pittige beklimming begint een leuk onderdeel van het fietsen in de bergen: de afdaling. Dat kan met regelmaat zorgen voor hogere snelheden, die liggen tussen de 50 en 80 km per uur. Een goed fietswindjack is nodig omdat je bezweet bent. Maar vooral ook omdat het richting het dal pas weer warmer gaat worden. Het urban Cyclist Air Jacket heeft een goed isolerend vermogen. De jas is door middel van een rits helemaal tot aan je nek af te sluiten, zodat wind geen kans krijgt om naar binnen te dringen. De extra dichte constructie en afwerking van de stof geeft het fietswindjack een winddichtheid van 80 procent. De wind wordt sterk afgeremd en je voelt het alleen als een verkoelende adem. Je zult dus genieten van een zeer hoog ademend vermogen. “Windproof 80” is geschikt voor bewegingsintensieve berg- en fietssporten bij winderig weer.

De jas is door middel van een rits helemaal tot aan je nek af te sluiten

De jas is door middel van een rits helemaal tot aan je nek af te sluiten

De wind wordt sterk afgeremd en je voelt het alleen als een verkoelende adem

De wind wordt sterk afgeremd en je voelt het alleen als een verkoelende adem

Waterafstotend

Het jack houdt stand bij motregen en is sneldrogend. Bij een flinke regenbui komt het water echter door de stof heen. Dit hebben we ondervonden in Italië. Alleen; na regen komt zonneschijn. Doordat het fietswindjack ultradun is, is de jas ook weer heel snel droog. De elastische capuchon kan comfortabel onder de helm gedragen worden en wordt onzichtbaar in de kraag opgeborgen als hij niet gebruikt wordt.

De elastische capuchon helpt tegen de wind en wordt onzichtbaar in de kraag opgeborgen

De elastische capuchon helpt tegen de wind en wordt onzichtbaar in de kraag opgeborgen

Niet alleen voor het wielrennen

Dit fietsjack is met kleine reflecterende elementen en twee steekzakken met ritssluitingen uitgerust en is daardoor een fietswindjack voor alledaags gebruik op weg naar de school, je werk of in je vrije tijd. Of in het dagelijks leven in de stad.

Het fietswindjack heeft kleine reflecterende elementen

Het fietswindjack heeft kleine reflecterende elementen

Twee steekzakken met ritssluitingen

Twee steekzakken met ritssluitingen

Green Shape label

De functionele stof van het fietswindjack wordt van gerecycled kunststofafval gewonnen. Het materiaal wordt in Duitsland ingezameld en verder verwerkt tot granulaat. Dit proces bespaart 54% CO2 uitstoot ten opzichte van de gangbare productie en is daardoor een echte bijdrage voor de klimaatbescherming. Het VAUDE Green Shape-label staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product uit duurzame en bluesign®-gecertificeerde materialen.

Functionaliteiten

  • ademend, wind- en waterafstotend
  • laag uitgesneden rug
  • 2 steekzakken met ritssluiting
  • front-ritssluiting met regengoot
  • elastische manchetten
  • vaste in de kraag op te bergen capuchon
  • reflecterende elementen
Het lichte, ultracomfortabele windjack ziet er stijlvol uit en heeft een hoog draagcomfort

Het lichte, ultracomfortabele windjack ziet er stijlvol uit en heeft een hoog draagcomfort

Echt een aanrader en must-have

Het Cyclist Air fietswindjack voor heren is een comfortabel stijlvol windfietsjack. Niet alleen voor het gebruik van sportieve outdoor activiteiten, maar ook voor het dagelijks gebruik. Het lichte, ultracomfortabele windjack ziet er stijlvol uit en heeft een hoog draagcomfort. Dat heeft ons positief verrast tijdens onze schitterende fietstochten in de bergen van Italië. Daar hebben we het fietswindjack ook echt goed kunnen testen. Het winddichte materiaal met hoog ademend vermogen beschermt goed tegen de lagere temperaturen. En als je bezweet bent tijdens het afdalen. De ultradunne stof zorg daarbij nog eens voor veel bewegingsvrijheid tijdens de intensieve outdoor activiteiten. Wij gaan hier nog veel plezier aan beleven tijdens de vele fietstochten, die we nog gaan maken.

De euforie overheerst bij het behalen van de top van de Gavia

De euforie overheerst bij het behalen van de top van de Gavia

Bart
Laatste berichten van Bart (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>