Review Helly Hansen in de winter; minder gebibber

Bij temperaturen van minus 25 heb je feitelijk een arctisch pak nodig om warm te blijven. Bij alles daaronder kun je met Helly Hansen uitstekend uit de voeten. Laagjes blijven belangrijk.

Laagjes, laagjes, laagjes


Een mooie winterdag. Onbewolkte blauwe hemel met een waterig zonnetje. En een zuchtje wind. Prima weertje voor een wandeling langs de Yukon River in Dawson City. Het kwik schommelt rond de minus 23. Vijf laagjes heb ik aan. Een complete Helly Hansen winteruitrusting. Het Lifa Active light shirt als onderste laag. Gevolgd door het Lifa Merino thermoshirt. Daar over heen de Lifa active light ls polo. Dan de Lifaloft Insulator en tot slot de Vanir Glacier Down Jacket als buitenste laag. Om de benen de Lifa Merino Pants thermobroek en de Sogn Cargo pants. De Alpha Warm HT handschoenen houden mijn handen warm. En twee paar sokken in de Monashee Ullr HT schoenen. Een mutsje erbij en zo blijf ik warm. Ondanks het pak kleding ben ik nog verrassend beweeglijk.

De winteruitrusting van Helly Hansen
Helly Hansen winteruitrusting

Vanir Glacier Down Jacket


De Vanir Glacier Down Jacket is een fijne jas die in combinatie met de Lifaloft Insulator een uitstekend team tegens deze winterse kou vormt. Ook zonder een extra laagje is de jas gevuld met ganzenveertjes tot onder het vriespunt warm genoeg. Een temperatuur van minus kan hij in zijn eentje logischerwijs niet aan. Een groot voordeel is het geringe gewicht. Zeker als je bedenkt hoe warm de jas is. En met het geringe gewicht is de Vanir Glacier Down Jacket ook lekker compact. Een handzaam tasje wordt zelfs bijgeleverd. Ideaal voor op reis dus. Waterproof is de jas niet, wel water resistent. Een stevige sneeuwbui later in de week is dan ook geen probleem. Met de verstelbare capuchon is het mogelijk om een muts erover te dragen om ook de nek warm te houden.

Vanir Glacier Down Jacket
Vanir Glacier Down Jacket Helly Hansen

Alpha Warm HT gloves


Het gevaar voor bevroren ledematen loert altijd om de hoek bij lage temperaturen. Gevoelloosheid in de vingers zijn de eerste symptomen van ‘frostbite’. De Alpha Warm HT handschoenen moeten bevroren vingers voorkomen. De handschoenen worden veel als skihandschoenen gebruikt. Voor casual gebruik zijn ze ook uitstekend geschikt. Aan de pols sluiten ze stevig af met klittenband. Het vergt wat gewenning om met de dikke vingers apparatuur zoals een fotocamera te kunnen bedienen. Dat lukt. Verwoede pogingen om een telefoon te bedienen slagen niet. Op de echt koude dagen waarbij het kwik onder de minus 30 duikt, blijven mijn vingers niet warm en moet ik teruggrijpen op vormloze arctische wanten die voor deze temperaturen zijn gemaakt.

Alpha Warm HT gloves

Monashee ULLR winter boot


Ook de tenen behoren tot de risicogroep. Twee paar thermosokken is hoe dan ook bijna een minimum vereiste in arctische omstandigheden. En de lompe laarzen die als een blok beton om je been hangen en meer op een olifantenpoot dan op schoeisel lijken. Bij minus 15 en met een paar thermosokken kunnen weer normale schoenen worden gedragen. De Monashee ULLR winter boot is een stevige waterdichte outdoor schoen die ook in het stadsleven helemaal niet misstaat. En zich prima leent om mee door de verse Canadese sneeuw te ploegen zonder natte voeten te krijgen. De rubberen zolen bieden daarbij de nodige grip. Door zijn stevige pasvorm is de schoen ook zeker geschikt voor het wat ruigere bergwerk en voor langere wandeltochten. De Monashee is onderdeel van de ULLR collectie die wordt gekenmerkt door het speelse karakter en veelzijdigheid.

Monashee ULLR winter boot
Monashee ULLR winter boot Helly Hansen

Sogn Cargo Pant


Ook de Sogn Cargo Pant is lid van de ULLR collectie. Deze goed geïsoleerde broek wordt ook diverse wintersporten gebruikt. Met eigenschappen als waterproof en goed ademend leent de broek zich bij uitstek voor een wat actiever gebruik. De Sogn Cargo pant heeft een goede pasvorm met ritsjes bij de pijpen waardoor ze mooi over de schoenen vallen. En nog best modieus.

Sogn Cargo Pant
Sogn Cargo Pant Helly Hansen

Concluderend


De Helly Hansen winteruitrusting is veelzijdig en kan eigenlijk zowel casual als gedurende sportieve winterse activiteiten worden gedragen. Voor de strenge Canadese winter zijn de laagjes van Helly Hansen niet voldoende. Bij temperaturen lager dan minus 25 heb je gewoon een arctische uitrusting nodig. Bij iets warmer weer is een winterse Helly Hansen kit een uitstekende keuze.

Jos
Laatste berichten van Jos (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>