Outdoor life met Helly Hansen

In sommige landen is het outdoor leven een lifestyle. Nabij het water, in de bossen of juist in de bergen. Het landschap bepaalt het. Ongeveer 70% van de oppervlakte van Zweden is bedekt met bos. En dat is veel. En wat te denken van de Amerikaanse staat Oregon? Ook daar heeft de natuur de ruimte. Geschikte kleding is erg prettig als je dan de bossen of bergen op zoekt. Bovendien is het extra fijn als die kleding ook in de stad niet misstaat.

Kampvuurtje

Helly Hansen houdt van water. Maar ook van het outdoor leven. Het merk kent zijn oorsprong in Noorwegen. De Fjord Til Fjell collectie is daar het bewijs van. Het is een outdoor lifestyle collectie die zowel in de natuur als in de stad niet misstaat. Op een roadtrip door Oregon en later door het Zweedse Småland ging ik op pad met een aantal items uit de Fjord Til Fjell collectie. Bij de comfortabele Campfire pants moest ik de naam eer aan doen. Zodra de duisternis in treedt op het strand van Cannon Beach wordt er hout gesprokkeld en ontwaken de vlammetjes. Bij het kampvuurtje een marshmallow roosteren. De Campfire Pants is echter veelzijdiger dan dat. Het is een fijne reisbroek met een elastische band om de middel. Lichtgewicht en sneldrogend. En eigenlijk ook een prima broek voor thuis op de bank. In combinatie met de Hyggen Light Hoodie is het een mooi setje. Deze trui met capuchon is ook een lichtgewicht. Warm genoeg om buiten zonder jas te dragen bij een temperatuur rond de 15 graden celsius. En daarnaast prima te gebruiken als onderdeel van meerdere laagjes bij echt koudere omstandigheden.
Hiken en ontspannen in Zweden

Leuk voor op het strand. Het Oya SS Shirt is een vrolijke blouse met korte mouwtjes in drie uitvoeringen. De groene versie heeft afbeeldingen van takjes en boomstammetjes. Het blauwe exemplaar staat vol kleine dennenboompjes, terwijl de donkere blouse een dennentak print heeft. Een bescheiden ode aan de natuur. De dunne stof houdt me koel op een warme zomerse dag aan één van de duizenden Zweedse meren. Ook tijdens de voorafgaande stevige hike bleek de blouse prettig te dragen en sneldrogend. Samen met de Maridalen shorts een goed setje voor zowel actief als ontspannend gebruik. Met aan iedere zijde een zak die met een knoopje wordt afgesloten en bovendien aan één zijde ook nog met een ietwat verborgen rits kun je er van alles in kwijt. De korte broek valt net boven de knie en heeft een goede pasvorm. En zoals mag worden verwacht is deze sneldrogend.


Einde van de zomer

Ook in Zweden kan het weer nogal wisselvallig zijn. Half augustus loopt formeel de vakantie en daarmee de zomer op zijn eind en begint het gewone leven voor de Zweden weer. Terwijl het eigenlijk nog mooi zomers weer kan zijn. ’s Ochtends vroeg kan het nog aardig koud zijn. En dan is een jas wel fijn. De Odin Stretch Hooded Insulator is daarvoor een geschikte jas. Lichtgewicht en warm door de Primaloft isolatie. Ondanks het beperkte gewicht van net een halve kilo is de jas niet echt tot een heel klein pakketje te vouwen en daardoor makkelijk mee te nemen. Het ademend vermogen van de Odin Stretch Hooded Insulator is bewonderenswaardig. Als de temperatuur later in de ochtend oploopt tot richting de 18 graden celsius wordt het warm aan met de jas, maar blijft het goed ademen. Bij regenachtige omstandigheden krijgt de Odin Stretch Hooded Insulator het wat lastiger. Een klein regenbuitje is geen probleem. Bij een stevige of meer langdurige bui blijft de jas toch wat nattig.

Ook voor houthakkers

Als een korte broek te koud of gewoon minder handig is voor outdoor activiteiten dan biedt de Skar Pant uitkomst. Een comfortabele en niet al te dikke broek die tot temperaturen tot iets boven het vriespunt nog voldoende warmte biedt. Ook dit kledingstuk van Helly Hansen is met 250 gram een lichtgewicht. Een klittenband zak aan de ene kant en een met een rits afgesloten zak aan de zijkant van het andere been. Gecombineerd met een goede pasvorm is dit een perfecte broek voor outdoor activiteiten. De Fjord Til Fjell collectie omvat ook een blouse waar menig houthakker jaloers op is. Het Lokka LS shirt is een geblokte blouse die zowel in de stad als in de bossen niet misstaat. Geen borstzakje, maar een klein ritsje. Het bekende HH logo is heel discreet ernaast geplaatst.


Resumerend

Helly Hansen heeft met de Fjord Til Fjell collectie een kledinglijn die uitstekend geschikt is voor diverse outdoor activiteiten. En voor urban life. In de stad misstaat de kleding bovendien niet. Eigenschappen zoals sneldrogend, licht gewicht en comfortabel dragend komen ook in de stad soms goed van pas. En natuurlijk ziet het er gewoon goed uit.

Jos
Laatste berichten van Jos (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>