Homestead Dome 3: good stuff, good vibes

Kamperen. Van jongs af aan ben ik gewend te kamperen. Vroeger mijn ouders helpen met het opzetten van de grote tent of ruzie maken met mijn broer en zus als wij samen in de kleine tent mochten slapen. Kamperen is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid en ik doe dit dan ook het allerliefst! De hele dag buiten zijn, nieuwe vrienden maken en heerlijk slapen als de regen op het tentdoek tikt. In dit artikel vertel ik jullie mijn ervaring over de tent genaamd 'Homestead Dome 3' van The North Face en kunnen jullie de foto's van mijn vakantie in de Ardennen bewonderen.

Kapotte tentstokken, kleine gaatjes in het tentdoek, een uur bezig zijn met opzetten, een lekkend onderzeil…ga zo maar door. Genoeg redenen voor mij om vroeger chagrijnig van start te gaan op de camping. Nu ben ik afgelopen zomer naar de Ardennen geweest met de ‘Homestead Dome 3’ tent van The North Face. Ik kan je alvast verklappen, dit was een genot!! Een tent die binnen acht minuten staat, er prachtig uit ziet en ook nog erg functioneel is ingedeeld verdient het om benoemd te worden.

Compact

De ‘Homestead Dome 3’ is een lichtgewicht tent die overal mee naar toe kan worden genomen. Je kunt hem prima in een backpack stoppen of zelfs aan je backpack hangen. Ook is het een klein pakketje dat makkelijk in je auto past en snel herkenbaar is door het gave patroon dat deze tent met zich mee draagt.

Snel op te zetten

Deze tent staat binnen acht minuten. Voor de ervaren kampeerders onder ons kan hij zelfs nóg sneller worden opgezet. Hij bestaat uit drie rijen tentstokken die soepel door de tentsleuven kunnen worden gestoken. Even aan het uiteinde vastklikken en je tent staat! De laatste handeling die je kunt doen is het ‘tentdakje’ bevestigen. Zo is je tent waterdicht en kun je de ‘echte’ buien aan. Natuurlijk niet de haringen vergeten! Sta je op een romantische plek en is de nachttemperatuur aangenaam, dan kun je zelfs het ‘tentdakje’ eraf laten en de sterrenhemel bewonderen.

Een prachtige tent. Snel op te zetten en een genot om te zien

Kunstwerk

Ik heb al veel voordelen over deze tent mogen vertellen, maar wat ik nog het meest bijzonder vind aan deze originele uitgave van The North Face is het patroon van het tentdoek. Toen ik hem had opgezet dacht in eerste instantie… gaaf! Ik wist toen nog niet wat ik meer ging zien. Toen ik eenmaal in de tent ging liggen om even te testen of ik lekker lag, was ik verbaasd. Het voelde even of ik aan het dromen was. Een heel landschap afgebeeld op het tentdoek. Je ziet iedere keer meer als je naar het tentdoek ligt te staren. Een kunstwerk op vakantie. Dat is wat het is!

Dit is het patroon van deze fantastische tent

Ook wel een kunstwerk te noemen

Over nagedacht

Tijdens de vakantie heb ik mij afgevraagd wie er op hét goede idee is gekomen om een waslijn in de tent te installeren. Deze ‘Homestead Dome 3’ bevat een waslijn binnenin, zodat je wat spullen hieraan kunt ophangen. Hoe handig! Verder bevat deze tent nog een apart opbergzakje, bestaande uit meerdere vakken, waarin je je accessoires kunt plaatsen. Zo wordt de kans op verlies van je spullen een stuk kleiner.

Verder kun je vanuit drie kanten de tent betreden. Zo kun je in het donker makkelijk je weg vinden en hoef je niet na te denken over de juiste positie van de tent. Je kunt als het lukt drie prachtige uitzichten hebben. Voor mij is deze tent goud waard en wil ik het allerliefst iedere vakantie kamperen.

Good stuff! Volop genieten!

Heb jij nog andere ervaringen met deze tent van The North Face of zijn er nog dingen die je over de ‘Homestead Dome 3’ wil weten? Geef het aan en ik help je verder.

Mirte
Laatste berichten van Mirte (alles zien)
 1. Hallo Mirte, ik heb interesse om deze tent aan te schaffen maar lees in meerdere reviews dat men tijdens het opzetten veel problemen heeft om de stokken op de goede plaats te krijgen. Wat was jouw ervaring met de stokken tijdens het opzetten van deze tent? Bedankt alvast, groet Krijn.

  • Mirte Voorend zegt:

   Beste Krijn,

   bedankt voor je bericht! Mijn ervaring met de stokken is niet negatief.
   Het was even zoeken welke stokken waar moeten, maar al snel werd mij dit duidelijk. Het klopt dat het niet goed is aangegeven, alleen na één keer opzetten is het duidelijk. Koop je hem? En heb je dan nog mijn hulp nodig? Mail mij gerust!!!

   Groeten,

   Mirte

   • Bedankt voor je antwoord Mirte! Ik wil de tent gaan gebruiken voor tripjes naar onder anderen Frankrijk, Oostenrijk en inderdaad ook de Ardennen. Er zijn goedkopere alternatieven maar ik wil graag een kwalitatief goede tent en ben zodoende uitgekomen bij de Homestead Dome 3 en bij jouw leuke review! Jij vind deze tent dus een aanrader en een goede aankoop voor tripjes naar de natuur?

    Groet,

    Krijn.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>