Getest: de Fenix UC35 V2.0 oplaadbare LED zaklamp

Altijd handig in huis of op de camping: een zaklamp. En nog handiger: je zaklamp opladen zonder het wisselen van een accu of batterij. Dit kan met de Fenix UC35 V2.0 oplaadbare LED zaklamp. Wij namen de LED zaklamp afgelopen weekend mee naar de camping voor een grondige test.

Onmisbaar op de camping, tijdens een backpackreis en bij tal van verschillende outdoor activiteiten. Een zaklamp helpt je tijdens een (avond)wandeling door de natuur. Bij het spotten naar krokodillen of ander wildleven, waarbij hun ogen reflecteren in de zaklamp. Of bij het vinden van het toiletgebouw in het donker. Gebruik je hem niet, laat je hem in je broekzak verdwijnen of bevestig je de zaklamp met de pocketclip aan je riem of tas. Ook bij wandelingen in bergachtig gebied komt een zaklamp goed van pas. Het kan al snel duister worden als de zon achter de bergen verdwijnt.

Fenix UC35 V2.0 LED zaklamp: zuinig en krachtig

Zaklampen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, van groot tot klein en van goedkoop tot duur. De nieuwste generatie zaklampen bevatten LED lampjes. Deze zijn heel energiezuinig en hebben een lange levensduur. Zo ook de Fenix zaklamp. Bij het kiezen van de juiste zaklamp uit de honderden exemplaren is het verstandig te kijken naar de lichtsterkte (Lux) en de lichtopbrengst (Lumen). Ook zijn er waterdichte lampen – ideaal voor outdoorliefhebbers – en is het handig te kijken of je USB oplaadbare, wegwerp- of extern oplaadbare batterijen wilt gaan gebruiken.


Fenix zaklampen zijn toonaangevend binnen de wereld van zaklampen. Andere merken die al jarenlang goede zaklampen maken zijn Nitecore en Led Lenser. Wij besloten de Fenix UC35 V2.0 aan te schaffen bij Knivesandtools. Hier kochten we eerder onze Eden XP 8×42 verrekijker.

Fenix UC35 V2.0 zaklamp

Meegeleverde accessoires bij de Fenix UC35 V2.0

 • Fenix UC35 V2.0 LED Zaklamp
 • ARB-L18 18650 3500mAh Li-ion batterij
 • micro USB oplaadkabel
 • polsbandje
 • holster
 • reserve O-ring
 • bevestigingsclip
 • reserve dopje voor de staartschakelaar
 • reserve schakelaardopje
 • gebruiksaanwijzing en garantiekaart

Fenix UC35 V2.0

De verhouding licht tot energieverbruik is bij LED zaklampen zeer gunstig.

De Fenix UC35 V2.0 is een enorm populaire LED zaklamp. Hij heeft een lichtcapaciteit van 1000 Lumen en je kunt de meegeleverde 18650-batterij met een USB-kabel opladen. Dus je hebt niet keer op keer nieuwe batterijen nodig. In vergelijking met de vorige generatie van de Fenix UC35, is deze nieuwe versie uitgebreid met een ultra lage modus van 1 Lumen. En vergeleken met zijn voorganger is de Fenix UC35 V2.0 nog een stukje korter geworden en meer ergonomisch vormgegeven. Ook heeft deze zaklamp een slijtvaste schakelaar van roestvaststaal, erg praktisch als je de LED zaklamp veel buiten gebruikt (of in een vochtige omgeving bewaart). Verder heeft Fenix de LED lamp veranderd: dit is de XP-L Hi V3 CREE LED geworden. Deze LED verlichting van de bekendste LED-producent ter wereld zorgt voor een gecombineerde lichtbundel. Hierdoor verlicht je binnen een afstand van 266 meter (!) alles op jouw pad.

LED zaklamp

De Fenix UC35 V2.0 is zeer handzaam door compact zijn formaat en een gewicht van slechts 89 gram.

Makkelijke bediening van de Fenix UC35 V2.0

De zaklamp is uitgerust met zes lichtstanden en twee verschillende schakelaars, waardoor je de volledige controle over de bediening hebt. Met de drukschakelaar achterop de Fenix UC35 V2.0, ook wel de staartschakelaar genoemd, zet je de lamp aan en uit. Om tussen de verschillende lichtstanden te wisselen, van moonlight (1 Lumen) tot turbo (1000 Lumen), druk je op de roestvaststalen zijschakelaar. Staat de lamp aan? Houd dan de zijschakelaar ingedrukt en de lamp blijft standaard in de stroboscoop staan. Om deze dan weer te deactiveren, druk je nogmaals op de knop. De UC35 heeft een geheugen waarmee de laatst gebruikte instellingen bewaard worden (met uitzondering van de ultra lage en de turbo modus).

De zaklamp is uitgerust met thermische beveiliging. Wanneer de onderdelen van een zaklamp te heet worden, wordt het stroomverbruik en de lichtopbrengst beperkt en krijgt de zaklamp kans om weer af te koelen.

LED zaklamp Fenix UC35 V2

Goede lichtkwaliteit

De LED lamp van de Fenix UC35 V2.0 geeft een overwegend koel, wit licht met een geel/groene kern. Met 350 Lumen in de hoge modus, kun je de Fenix UC35 V2.0 ruim 4 uur gebruiken. Hiermee heb je goed licht over een afstand van 160 meter. Wil je tijdens een tocht in het donker je nachtvisie behouden, dan kun je de extreem lage moonlight-stand gebruiken die een lichtcapaciteit van 1 Lumen geeft voor de duur van maar liefst 800 uur! Hiermee is deze zaklamp ook zeer geschikt om in het donker een boek mee te lezen of op een kaart te kijken in het bos zonder dat je je nachtzicht verliest.

Fenix UC35

Lumen is de eenheid waarin lichtsterkte wordt gemeten. Hoe hoger het getal, hoe feller het licht. De Fenix UC35 V2.0 heeft een lichtcapaciteit van maar liefst 1000 Lumen.

Opladen van de LED zaklamp

De batterij indicator in de roestvaststalen zijschakelaar toont de status van de accu een paar seconden, elke keer wanneer je de Fenix UC35 V2.0 inschakelt. De LED zaklamp wordt geleverd met een krachtige 3500mAh batterij. Het opladen van de UC35 met de bijgeleverde USB-kabel is erg eenvoudig:

 • schakel de zaklamp uit
 • steek de micro USB kabel in de zaklamp
 • druk op de aan/uit knop
 • rode LED geeft aan dat de zaklamp aan het laden is
 • groene LED geeft aan dat de zaklamp volledig opgeladen is
 • druk op de aan/uit knop om het laden te stoppen
 • haal de micro USB kabel uit de zaklamp

USB oplaadbare zaklamp

Eigenschappen van de Fenix LED zaklamp

De Fenix UC35 V2.0 is zeer praktisch in gebruik en heeft een lange gebruiksduur tot maar liefst 800 uur. Deze populaire LED zaklamp heeft een lichtcapaciteit van 1000 Lumen en je kunt de meegeleverde 18650-batterij in de behuizing van de zaklamp zelf opladen met een USB-kabel.

 • zeer handzaam door compact formaat en een gewicht van 89 gram
 • met een lichtcapaciteit van 1000 Lumen en een bereik tot 266 meter
 • waterdicht tot 2 meter
 • 6 lichtstanden incl. stroboscoopstand
 • zeer lange gebruiksduur met goed licht
 • verharde ultraheldere glazen lens met anti-reflecterende coating
 • een ideale zaklamp voor alle buitenactiviteiten en werkzaamheden in donkere ruimtes

Eindoordeel Fenix UC35 V2.0

Hij is makkelijk mee te nemen, heeft een ruime keuze aan lichtstanden en voldoende Lumen. De fijne bediening, krachtige bundel en compactheid maken de Fenix UC35 V2.0 ideaal voor nachtelijke wandelingen, wildspotten en praktisch gebruik op bijvoorbeeld de camping. Bovenal is het een perfecte zaklamp voor iedereen die een krachtige oplaadbare zaklamp met lange brandduur zoekt. De UC35 V2.0-zaklamp is robuust gebouwd en heeft een IP68-rating; stofdicht en waterdicht onder water tot twee meter. En dat allemaal voor een prijs van slechts € 89,90 (peildatum 09-07-2021).

uc35

Aanschaffen van een Fenix UC35 V2.0 oplaadbare LED zaklamp

De Fenix zaklampen zijn in Nederland verkrijgbaar via www.knivesandtools.nl. Alvast heel veel plezier met deze handige, lichtgewicht zaklamp!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>