Boekreview: De Oceaanfietser

De liefde voor reizen verbindt ons allen. De één wat avontuurlijker dan de ander. Of vanuit een bepaalde overtuiging.

Ebrahim Hemmatnia, wellicht beter bekend als ‘de Oceaanfietser’, heeft een reis gemaakt die avontuurlijkheid ver te boven gaat. Om aandacht te vragen voor zijn droom, een wereld zonder grenzen, fietste de in Iran geboren en naar Nederland gevluchte Ebrahim van Dakar in Senegal naar São Paulo in Brazilië. Tussen beide steden ligt echter een behoorlijk obstakel: de Atlantische Oceaan.

In zijn boek ‘de Oceaanfietser’ beschrijft Hemmatnia hoe zijn plan is geboren en het steeds meer vorm kreeg. Langzamerhand vormde zich een team dat hem meehielp om zijn droom werkelijkheid te maken. Na jaren van voorbereiding was het in november 2014 dan zover. ‘Dan is het moment daar, ik stap in en gesp mijn voeten vast.’

120160513 - Oceaanfietser - 365

Levendig beschrijft Ebrahim de barre tocht over de grote plas. De gevaren en ontberingen die hij op de oceaan mee maakte en de prettige en soms minder fijne ontmoetingen met mens en dier. ‘Geen haaienbezoek vandaag. Top’.

Mede door het gebruik van fotomateriaal voelt het alsof je in de reis wordt meegezogen en je er stiekem vanuit een helikopter bij bent geweest. Het boek leest makkelijk weg en is eigenlijk een ‘must read’ voor iedere reiziger om zijn droom, wat het ook moge zijn, na te leven.

De Oceaanfietser is onder andere te koop bij Bol.com.

Jos

Jos verkent graag nieuwe plekken, landen en culturen, om vervolgens zijn ervaringen te delen. Hij heeft een lichte voorkeur voor het westelijk halfrond, maar wil de hele wereld zien, onder het motto; ‘the world is my playground’.
Jos

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>