Boekrecensie ‘Wanderlust’

Zwerven over de wereld, van plek naar plek. Je kent het onstuitbare gevoel om te reizen en de wereld te verkennen vast wel. Het Engels kent een prachtig woord dat de lading in één keer dekt; wanderlust. Dit is tevens de titel van het handboek van Anne de Buck over hoe je in stijl reist.

wanderlust12

Het begon allemaal als een hobby. Om hotspots in onze eigen hoofdstad en in andere Europese steden te delen. Onbekende plekjes. Nu richt de Buck zich fulltime op haar blog yourlittleblackbook.me.

‘Wanderlust’

Wanderlust is geschreven voor de reizende vrouw. Dat je altijd een zwart jurkje en een paar hakken in je bagage moet hebben zal menig man voor waarheid aannemen. Een vijfde van het boek slaan ze over. De travel tips en travel hacks daarentegen bevatten voor elk wat wils. Hoe je de goedkoopste vlucht of hotel boekt, of waar nou toch die plastic douchemutsjes voor dienen. Ook de travel tips voor solo reizigers zijn handig.

inhoudsopgave1

Anne houdt van eten. Eén hoofdstuk is gewijd aan eten op reis. Over hoe je gezond kunt blijven eten onderweg of net een reservering in dat ene populaire restaurant voor elkaar krijgt. Een tipje van de sluier voor wat betreft de leukste plekjes in onder meer Amsterdam, New York en Londen sluiten het boek af.

Een persoonlijk en vlot geschreven boek dat makkelijk weg leest. Dat is Wanderlust zeker. Niet voor avonturiers die gebaande paden willen verlaten, maar voor de stadse wereldse vrouw. Met handige tips. Anne haar voorkeur voor Apple ligt er wel iets te dik bovenop. Voor de reizende man geen verplichte kost, voor de vrouw is het een bijbel.

Jos
Laatste berichten van Jos (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>