Productreview: Met Thule je gadgets beschermen

Een bliksemschicht op je telefoonscherm. Een regenbui. Of dikke krassen op je laptop. Een valpartij van elektronica kan meteen een behoorlijke schade tot gevolg hebben. Het beschermen van je gadgets is geen overbodige luxe. We namen verschillende oplossingen van Thule mee op reis.

Thule Atmos X4

Vlak voor de poorten van Graceland kletterde mijn telefoon op het trottoir. Aandachtig tuurde ik naar alle boodschappen die voor Elvis waren achtergelaten op de volgeschreven stoeptegels. ‘Your beautifull soul will live forever’, ‘Miss you dear Elvis’. Iets te ver boog ik voorover waardoor het apparaatje wist te ontsnappen uit mijn broekzak. Met het glas naar beneden volgde een harde landing en een buiteling. Onbezorgd pakte ik de telefoon op. Geen krasje, niets. De Thule Atmos X4 is een stevig omhulsel voor je telefoon dat veelvoorkomende schade zoals de welbekende breuken in het scherm voorkomt. Stevig, maar toch niet te dik en opvallend. Een mooi jasje voor je telefoon. De X5 is het forse broertje van de X4, die tevens waterdicht is. Met het bijgeleverde riempje kun je bijvoorbeeld tijdens het snorkelen aardige foto’s van de onderwaterwereld maken.

De Atmos ‘saved the day’ op de stoep bij Elvis

De waterdichte X5 hoes voorkomt dat er ook maar druppeltje water bij komt

Thule Accent Laptop bag

Een rugzak, laptoptas en een zakelijke tas in één. En op drie manieren te dragen. Dat is de Accent Laptop bag. Klinkt zeer multifunctioneel. Ruimte genoeg voor een 15 inch laptop, een oplader en tal van documenten. Met natuurlijk speciale vakjes voor een telefoon, wat geld of pennen. Daarnaast heeft de tas een verstevigd vak, de zogenaamde crushproof safezone, waar je veilig bijvoorbeeld je zonnebril in kunt opbergen. De Accent Laptop bag is met een schouderriem te dragen als een ‘traditionele’ laptoptas. Als je de riem echter loskoppelt en de handgreep gebruikt oogt de tas ineens best zakelijk. In de vier hoeken aan de achterkant van de tas zit een kleine opening waar achter de hengsels van de rugzak zitten verstopt. Deze friemel je er eenvoudig uit. Beide uiteinden vastklikken en je hebt een rugzak. Juist deze multifunctionaliteit van de Accent Laptop bag is onderscheidend. De tas voelt stevig aan en draagt prettig.

Te gebruiken als een traditionele laptoptas

Of gewoon als rugzak

Het verstevigde voorvakje is handig om breekbare spullen in op te bergen

 

Thule Covert Small DSLR Messenger

De wereld is zo groot. Soms vergeet je weleens wat ons eigen land te bieden heeft. En dat we best een aardige kustlijn hebben. Voor een weekendje aan de Noordzee neem je minder bagage en apparatuur mee dan een week naar Texas. De forse Thule Covert DSLR Rolltop Backpack bleef daarom thuis. In de Covert Small DSLR Messenger vond mijn spiegelreflex camera een nieuw onderkomen. Het is een compacte cameratas waar naast de camera genoeg ruimte voor twee lenzen overblijft. De indeling kun je met behulp van de klittenband panelen zelf bepalen. Bovendien kun je dit deel als een afzonderlijk tasje uit de tas halen. En natuurlijk overal handige vakjes en ritsjes. Aan de voorzijde een vak met daar boven weer een vak afgesloten met een rits voor opslag van bijvoorbeeld geheugenkaartjes. De tas weegt nog geen kilo. De schouderriem blijft als je beweegt comfortabel en snijdt niet weg. In gebruik is de tas handig. Deze zit niet in de weg als je je weer eens in een onmogelijke positie wringt. En je haalt de camera er eenvoudig uit om af te kunnen drukken.

De Covert Small DSLR Messenger is handig in gebruik

De binnenzijde is er als een aparte tas uit te halen

Thule Subterra MacBook Sleeve

Ondanks de populariteit van tablets is het zeker niet ongewoon om een laptop mee te nemen op reis. Je kunt met een tablet nu eenmaal niet hetzelfde. En dan is het wel fijn om een stevige hoes te hebben. Speciaal voor de Macbook Air en Pro is de Subterra Macbook Sleeve ontwikkeld. In verschillende afmetingen, afhankelijk van de grootte van je Macbook. Het is een stevige hoes die je, doorgaans kostbare, Macbook beschermt tegen krassen, water of vieze kinderhandjes. De hoes is waterbestendig. Aan de voorzijde zit nog een extra vak afgesloten met een rits. Met voldoende ruimte voor bijvoorbeeld een muis of oplader. De lange ritsen zorgen ervoor dat je de hoes eenvoudig en snel kunt openen.

Doordat de sleeve specifiek voor de Macbook is gemaakt past het ook perfect

Eigenlijk kun je met deze sleeve zonder een verdere tas erom heen gewoon op straat

Resumerend

Je gadgets zijn veilig bij Thule. De Atmos X4 voorkomt bij een valpartij barsten in het scherm én daarmee een onleesbaar scherm of een kostbare reparatie. Veelzijdig is de Accent Laptop bag die je daardoor voor verschillende apparaten en bij uiteenlopende gelegenheden kunt gebruiken. De Covert Small DSLR Messenger heeft bewezen een fijne cameratas te zijn met voldoende ruimte. Ook de Subterra Macbook Sleeve is zuinig op je Macbook. In ieder geval safe travels met Thule voor je apparatuur.

Jos
Laatste berichten van Jos (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>