Persoonlijke wereldkaart!

Verzamel jij ook zoveel mogelijk stempels in je paspoort die je herinneren aan je gemaakte reizen? Dan hebben we nu een hele leuke actie om je te helpen een beetje met je reizen te pronken! Omdat het niet zo leuk is je paspoort aan de muur te hangen, maak je bij ons kans op een mooie wereldkaart waarbij je de landen weg kan krassen die je bezocht hebt! Zo wordt de kaart een prachtige weergave van al jouw avonturen!

win een scratch map

Wie last van reishonger heeft, heeft over het algemeen een bucket list waar geen einde aan komt. Van landen als Costa Rica, Fiji en China, steden als Sydney en Rio de Janeiro, van een poolexpeditie naar Antarctica tot het spotten van de Big Five in Afrika, van drijven in de Dode Zee of het beklimmen van de Mount Everest tot slapen in een ijshotel in Lapland en een yogales volgen op het strand… Maar wat doe je dan met de plekken die je al hebt gezien?

Scratch Map, jouw persoonlijke wereldkaart!
De Scratch Map is een geweldige manier om te laten zien waar je al geweest bent. Hoe? Door de ‘gouden’ laag met een muntje weg te krassen, maak je de landen die je hebt bezocht in vrolijke kleuren zichtbaar. Ben je naar Spanje geweest? Dan kras je dat land open op de kaart, waarmee je de wereldkaart direct een stuk kleuriger maakt. Het resultaat is een unieke en persoonlijke kaart van de wereld met plekken waar jij bent geweest. Een aanrader voor elke wereldreiziger!


De zwarte achtergrond laat het ‘gouden’ kraslaagje en de kleuren van de landen heel mooi uitkomen. Zo’n grote wereldkaart in je kamer is een geweldige eyecatcher; een perfecte manier om je deur of de muur aan te kleden en zo je reisherinneringen op te halen.

Bestel hier een Scratch Map Deluxe!
De luxe variant van de Scratch Map van Gizzys heeft een groter formaat (59,4 cm hoog en 82,5 cm breed), is gedetailleerder en biedt leuke informatie omtrent landen en oceanen. De Scratch Map wordt je toegestuurd in een handige ronde koker die de kaart goed beschermt tijdens het transport. Je kunt hier de Scratch Map Deluxe bestellen.

scratch map deluxe

Latest posts by Dionne (see all)
 1. Jolein zegt:

  Wat een fantastisch exemplaar! Ik ben het meest trots om Thailand weg te krassen. Hier ben ik op 18 jarige leeftijd, in 2008, alleen heen gereisd, als afsluiting na een wat lastigere periode in mijn leven. Ik heb hier de tijd van mijn leven gehad: Heel veel gezien, vrienden vanuit de hele wereld gemaakt en Engelse les mogen geven aan kinderen en politie agenten.
  Vanaf 23 augustus gaan mijn vriend en ik op wereldreis voor onbepaalde tijd. We gaan heel veel landen bezoeken en de Scratch Map zal dan een mooie herinnering zijn aan waar we overal geweest zijn!

 2. Rachelle zegt:

  Ik ben het meest trots op India! Dat was mijn eerste keer alleen op rondreis <3! Ik was net klaar met de havo en wilde eens iets totaal anders doen. Reizen was altijd al mijn liefde en India stond (en staat nog steeds) bovenaan op mijn lijstje! Super veel moois te zien <3!

 3. Caroline zegt:

  Tanzania! Sinds ik 3 maanden stage gelopen heb als vroedvrouw in Tanzania, heb ik mijn hart verloren in Afrika. In oktober vertrek ik naar Zuid-Afrika, één van mijn droomreizen en ik ga ze eindelijk verzilveren 😉

 4. Michelle zegt:

  Ik ben op dit moment het meest trots op Vietnam. Na jaren kwam een grote droom vorig jaar eindelijk uit: mijn eerste reis buiten Europa. Er er zullen er nog vele volgen! Volgend jaar een grote rondreis door Zuid-Amerika.

 5. Ikram zegt:

  Ik heb gelukkig nogal veel gereisd, maar ben bij lange na niet overal geweest. Laos is voor mij absoluut de nr 1. Wat een prachtige land; nog zo intact en ze maken sinds kort kennis met het toerisme. Veel dingen zijn nog primitief, maar dat hindert niet.

  De mensen zijn zo leuk en nederig.. ze willen niets liever dan jou bedienen. En je raakt maar niet uitgekeken over het o zo mooie landschap en de watervallen.
  Laos is echt een aanrader!!

 6. Lies Müller zegt:

  Amerika, en dan met name het afdalen en weer bovenkomen van de Grand Canion. Door mijn verleden kan ik fysiek niet zo veel. Ik heb lang getwijfeld maar heb het toch gedaan. Oh, de schoonheid en de hardheid van de canion. Elk jaar sterven er mensen omdat ze niet goed voorbereid naar beneden gaan. Maar het is me gelukt, en toen ik boven kwam stonden mn kinderen te applaudisseren en kreeg ik een huilbui : een persoonlijke overwinning in de wildernis.

 7. Nathalie zegt:

  Het meest trots ben ik op de bestemming waar ik het meest heb kunnen betekenen; Burkina Faso! Eerst heb ik geld ingezameld op de school waar ik werk en bij vrienden en familie. Ik heb er een dorpsschooltje enorm veel schoolspullen mee kunnen geven, maar ook een echte waterkraan! Dat is stukken handiger dan het waterrad waar de eersteklassers met vijven aan moesten hangen om het in beweging te brengen! Ook is een tussenplafond gebouwd. Dit maakt het lokaal minder benauwd. In Burkina is een klas van 90 geen zeldzaamheid, en zoveel kinderen op een kluitje bij 40 graden Celcius onder de ijzeren golfplaten was geen pretje! ik heb ook alle kindjes van de school kunnen behandelen met een medicijn tegen darmparasieten. De herinneringen aan blije gezichten, aan die plakkerige donkere handjes… Het speelgoed dat ik heb kunnen weggeven was vaak hun enige speelgoed…. Burkina Faso zit voor altijd in mijn hart! <3

 8. Jose zegt:

  Niet zozeer voor mezelf maar voor mijn zoon. Op dit moment bezig met zijn grote reis door Nieuw-Zeeland, Australië en Azië. Ik ben zo trots op hem dat hij dit doet. Hij heeft heel hard voor moeten knokken om uiteindelijk zijn eigen weg te vinden en te kunnen doen waar hij goed in is. Deze reis is de kroon op zijn werk.
  Het zou heel mooi zijn als hij thuisgekomen op deze mooie kaart zijn avontuur kan vastleggen.

 9. Lisa zegt:

  Het meest trots ben ik op Zuid-Afrika. Ik heb een half jaar in Kaapstad gewoond, het is een prachtig land waar ik de beste tijd van mijn leven heb gehad. Ik heb de smaak van het reizen daar te pakken gekregen en over drie weken vertrek ik voor een jaar om hopelijk heel veel landen open te mogen krassen op de Scratch Map! Ik zou hem graag willen winnen om op deze wijze mijn droom, die ik daadwerkelijk ga verwezenlijken, op een speciale wijze te kunnen vastleggen!

 10. Claudia zegt:

  Ik ben het meest trots op Hawaii welke ik weg heb mogen krassen. Helaas via twitter geen prijs, hopelijk nu via facebook wel :-b

 11. Chantal zegt:

  Het meeste indruk heeft Myanmar op mij gemaakt. Hier ben ik in november 2014 drie en een halve week geweest. De natuur, cultuur, de vriendelijke bevolking. Het was een reis om nooit te vergeten.

 12. Judith zegt:

  Australië is by far het gaafste land dat ik weg kan krassen! De mensen, de natuur, de steden, alles vond ik prachtig. Maar het meest fantastische was het kleine wonder dat daar in mijn buik is gaan groeien. We noemden hem Byron, naar Byron Bay, een geweldig hippystadje aan de oostkust.

 13. Yvette zegt:

  Ik heb zelf het nodige gereisd, maar het meest trots ben ik op mijn vader die zowat alle exotische bestemmingen van het zuidelijk halfrond in zijn jonge jaren heeft gezien en ontdekt. Ik zou deze kaart voor hem willen winnen, zodat hij kan laten zien waar hij allemaal geweest is.

 14. Marloes zegt:

  West Europa, volgend jaar staat Oost Europa op de planning. Prachtige ervaringen en herinneringen heb ik al van Costa Rica, Peru, Bolivia, Argentinië, Chili, Nieuw Zeeland, Australië, Thailand, Laos, Vietnam, Indonesië, Maleisië, Zuid Afrika, Kenia, Zimbabwe en Tunesië!!! Ik kan al heel wat krassen, dus kom maar op met die prachtige wereldkraskaart!!

 15. Tanya van bemmel zegt:

  Ik ben het meest trots op de rondreis die ik heb gemaakt door Costa Rica. Stond lang op m’n lijstje en na lang sparen in 2013 naar toe geweest. Wat een fantastisch en divers land, prachtige natuur en wildlife, daarnaast begrijpen ze daar heel goed hoe ze de natuur en dieren in hun waarde moeten laten ondanks het toerisme! Waanzinnig en ecologisch! Kunnen een hoop landen nog van leren! Hierdoor gaar de charme van een land niet verloren door overweldigend toerisme! Kras ‘m graag weg, al zou ik er ook graag nog eens heen willen!

 16. Riekie zegt:

  Onze rondreis in Amerika was heel bijzonder…maar ook Budapest en Polen…..altime favorite is Curacao ……al aardig wat gezien en nog zoveel in de planning…..

 17. Janka Hoefakker zegt:

  Ik kras heel graag de San Blas eilanden voor de kust van Panama weg op de scratch map. Ik mocht hier een week lang van de gastvrijheid van de Kuna indianen genieten!

 18. Dunja Hippe zegt:

  Het meest bijzondere land dat ik kan wegstrepen op de kaart is Roemenië! Ik ben daar niet op vakantie geweest maar ben daar geweest om vrijwilligerswerk te verrichten! Een week lang heb ik met een groep van ongeveer 30 jongeren een school mogen helpen opknappen samen met de Roemeense studenten van de school. Dit was een van mijn bijzonderste reizen tot nu toe. Ik heb veel lieve, aardige en zorgzame mensen mogen ontmoeten. Ik doe nu opleiding tot stewardess dus hoop in de toekomst nog veel meer landen weg te mogen strepen!

 19. Linda zegt:

  Heel erg cool zo’n kaart! Wauw..
  Het land wat eerst weg gekrast wordt is the USA! Hier hebben wij vorig jaar een geweldige roadtrip gemaakt. Enne.. dit jaar gaan we weer! Ook zullen wij een stuk Canada in onze roadtrip meenemen, dus die kan eind van dit jaar ook van de kaart weg gekrast worden 🙂

 20. Carmen Verduyn zegt:

  Wauw, super leuk! Zoiets zoek ik al jaren! Wat lollig zeg.

  Het meest bijzondere land ofja werelddeel zou wel Australië moeten zijn. Ben daar met mijn opa en oma heen geweest om voor hen te zorgen terwijl ze op bezoek gingen bij familie daar. Nog geen vijf minuten uit het vliegveld en ik was al meteen verliefd op alles daar, de mensen, de natuur, de cultuur. Heerlijk, net alsof ik voor het eerst in mijn leven thuis kwam! 🙂 Hele bijzondere ervaring deze met je familie te mogen delen. Herinneringen voor de rest van m’n leven!

  Over twee jaar terug en dan ook meteen Nieuw Zeeland ontdekken! Kunnen we die ook weer wegkrassen… 😉

  Liefs, Carmen Verduyn

 21. Michel zegt:

  Een rondreis door Java en Bali in 2011, vakantie Aruba 2015, en veel landen binnen Europa :-), ik zou heel graag deze kaart willen winnen, omdat reizen mijn leven is en graag nog meer landen wil bezoeken en wegkrassen 🙂

  Europa:

  – België
  – Denemarken
  – Duitsland
  – Engeland
  – Frankrijk
  – Griekenland
  – Italië
  – Luxemburg
  – Monaco
  – Nederland
  – Noorwegen
  – Oostenrijk
  – San marino
  – Spanje (incl. de Canarische eilanden Tenerife, La Gomera en Gran canaria)
  – Zwitserland

  Caribisch gebied:

  – Aruba

  Azië:

  – Indonesië
  – Turkije

  😀

 22. Inge zegt:

  In Malawi ben ik in 2006 geweest en dat was echt een feest. Als Afrika-liefhebber was ik onder de indruk van dit fijne, pure land en die gedachte houd ik graag in stand. Als wereldreiziger is deze mooie wereldkaart echt een kers op de taart!

 23. Geert zegt:

  We zijn onder andere twee keer naar the USA geweest. Een prachtig land met veel ruimte, vriendelijke bevolking en mooie natuurgebieden. We zijn al weer druk aan het sparen voor de volgende trip. Het is een prachtig land waar nog heel veel te ontdekken valt.

  USA is dus het land waar ik het meest trots op ben om te mogen weg krassen.
  Mocht ik deze kaart winnen dan krijgt hij zeker een prominente plek in onze woning.

 24. Ilse zegt:

  Het meest trots ben ik op mn reis samen met m’n toen nog vriendje, inmiddels mijn man. Dit was in 2004 voor 7 1/2 maand naar Australië en Nieuw-zeeland. Een supergave ervaring en relatieproef, want aankomende 13 Augustus zijn we 5 jaar getrouwd. In de afgelopen jaren zijn we naar nog veel meer mooie bestemmingen afgereisd zoals Canada, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Kroatië, Schotland, Zweden en nog heel veel andere mooie plekken in Europa. Inmiddels zijn we ook papa en mama geworden en zullen we onze passie voor reizen en zoveel mogelijk van de wereld willen zien hopelijk aan onze kinderen meegeven en uiteraard met het hele gezin nog heel veel mooie plekken op de aarde gaan bewonderen.

 25. Rene zegt:

  Mijn verste bestemming en mooiste reisherinnering was Queensland in Australië. De prachtige natuurparken, de schitterende oude en nieuwe stad Brisbane, de gastvrije mensen, het leven buiten… Allemaal prachtige ervaringen! Die bestemming zal ik met alle plezier open krassen! Ik hoop dat ik ook ooit de rest van Australië zichtbaar kan maken op deze schitterende wereldkaart! G’day mates!

 26. Mies zegt:

  The USA, without a doubt. Maar niet alleen met een lach, ook met een traan. Elke keer dat ik mijn maatje die in de dodencel zit opzoek, ben ik zo blij om wat tijd met hem door te brengen, maar het is zeker ook hartverscheurend.

 27. Walter Dingjan zegt:

  Ik heb er een paar, 3x Australie maar ook de eilanden Samoa en Tonga… dus welke kies ik op de kaart? wmoa super mooi en dito mensen!

 28. Rina zegt:

  Voor mijn dochter Dunja Hippe, zodat ze na haar opleiding luchtvaart dienstverlening heel veel vakjes kan open krassen!
  Nederland zal ze als eerste leeg krabben, het land waar ze geboren een getogen is. Daar waar ze haar opleiding heeft genoten.
  Een aantal landen heeft ze al mogen zien, maar ik wens dat ze over tien jaar het metgezel van de vakjes een kleur heeft kunnen geven! Dan is haar kinderdroom uitgekomen!

 29. Larissa zegt:

  Het meest trots ben ik op Australië! Hier heb ik 4 maanden lang rondgereisd na een loodzware opleiding van 3 jaar afgerond te hebben! 3 jaar lang sparen! 1 jaar lang er naartoe leven! Ik heb enorm veel vrienden gemaakt, andere culturen ontdekt en zo veel nieuwe dingen geleerd! Ik ben ook gebeten door de travel bug, het enige wat ik nog doe is dromen over een nieuwe reis!! Zoals het er nu uitziet wordt Nieuw Zeeland het volgende land! Ben ik al kort even geweest om te kijken, precies lang genoeg om compleet verliefd te worden op het land en de cultuur!
  Ik kan niet wachten om alle andere landen die ik al bezocht heb van de kaart af te kunnen krassen!!

 30. Esmee zegt:

  Ik ben het meest trots om Nepal weg te krassen. Vorig jaar heb ik rondgereisd op 18 jarige leeftijd en was Nepal één van de landen waar ik heen geweest ben. Ik vond het geweldig, en zou graag weer terug willen alhoewel de omstandigheden op het moment niet zo fijn zijn. Ik heb hier een tijdje bij een Nepalees gezin in huis gewoond en heb dan ook de echte sfeer en cultuur van de mensen daar geproefd. Om 7 uur in de ochtend stond er een grote bak rijst voor je neus, iets laten staan was hier dan zeker geen optie. Ook was het geweldig om Diwalli/tihar (het lichtfestival waar ze elke keer weer een jaar naar toe kijken) mee te maken in het gezin, ik voelde mij erg thuis in het gezin. Verder heb ik meerdere keren door de Himalaya getrokken en een geweldige tijd gehad met geweldige mensen, wanneer ik er aan terug denk mis ik het toch wel heel erg! Ik heb hier echt een geweldige tijd gehad, nog steeds contact met de locals van daar, een ervaring die ik zeker niet had willen missen.

 31. Zehlia Zaman zegt:

  Mijn recentste reis en misschien ook wel de indrukwekkendste is deze naar Brazilië! Daar heb ik met mijn vriend heel de maand juli (2015) rondgetrokken.

  Onze rondtour bestond uit de gigantische wereldstad Sao Paulo, het paradijselijke eilandje Ilha do Mel, de watervallen van Foz do Iguaçu aan de Braziliaanse kant en deze in Puerte Iguaçu Argentijnse kant, het heldere water, watervallen en grote vissen van Bonito, het mooie dierenrijk Pantanal, het amazonewoud en Manaus en tot slot Rio De Janeiro met zijn Copacabana en Ipanema prachtstranden.

  Tijdens deze reis leerden we vele backpackers kennen die ons tips gaven over de rest van Zuid-Amerika te bezoeken. Dit wordt dan ook ons volgende plan. Perfect om te beginnen krassen dus 😉

  Verder heb ik ook al wat in Europa gereisd: Zwitserland – waar mijn familie woont -, Zuid-Frankrijk – waar mijn vader woont -, Marokko – waar vrienden lieven werden (mijn vriend en ik), Kroatië, Italië, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Parijs, Berlijn, Rotterdam, Amsterdam,…

  Nu wij aan de rest van de wereld beginnen, zou het super zijn om dit mooi bij te kunnen houden op een Scratch Map!

 32. Echt een super leuk idee om al je bestemmingen vast te leggen!
  Volgend jaar ga ik samen met een vriendin naar New York, heb er nu al veel zin in! Het lijkt me super om die te kunnen krassen op de kaart.
  Groetjes Alicia

 33. Ik ben het meest trots op Nederland! Hier kan je echt vakantie vieren, bijvoorbeeld op onze prachtige waddeneilanden met hun mooie stranden. En wat te denken van de Veluwe met zijn uitgestrekte bossen waarin vele kilometers aan fietspaden liggen om alles te kunnen doorkruisen.

  Nederland dus voor mij om als eerste weg te krassen!

 34. Frankrijk,

  De tiendaagse kanotocht samen met mijn vriendin was een hele zoektocht om op aflegbare afstanden steeds een bed te kunnen vinden, veel voorbereiding, maar een pracht van een vakantie veel natuur, cultuur lekkere gastronomie en bovendien een zeer actieve vakantie

 35. Het meest trots ben ik op mijn reis naar Ghana afgelopen zomer! Ik ben 17 jaar oud en zit nu in mijn laatste jaar van vwo. In mijn zomervakantie ben ik 4 weken alleen naar Ghana gegaan om vrijwilligers werk te doen bij het Public Health Project. Dit was een bijzondere ervaring. Ik heb veel geleerd en heb veel gereisd met de vrijwilligers uit verschillende landen van over heel de wereld. Ik ben verliefd geworden op de Afrikaanse cultuur en wil zeker terug om ook de andere landen te bezoeken!! Ook zou ik graag nog de rest van de wereld af willen reizen om mijn vrienden uit Ghana op te zoeken . Al die landen kan ik dan op mijn mooie kaart afstrepen 😉

 36. als ik er aan terug denk, dan is het fantastisch dat we bij onze reis naar de Dominicaanse Republiek het land bezocht hebben, en de opmerkingen ‘daar kan je niet buiten het hotel-domein komen’ naast ons hebben neergelegd. We gingen vaak in kleine groepjes van maar 6 – 8 personen op stap, maar het was zo merkwaardig en authentiek. Heel leuk om bij de plaatselijke bevolking terecht te komen, weg van het massatoerisme, en hen in hun eenvoudige en schamele huisjes toch heel gelukkig te zien. Indrukken die je mee terug neemt naar België en je weer alles laat relativeren 🙂

 37. Mèlanie Sneijers zegt:

  UGANDA!

  Afgelopen jaar ben ik samen met mijn vriend naar mijn droombestemming mogen reizen! Uganda! En het heeft mijn verwachtingen meer dan waargemaakt. Prachtige landschappen; geweldige ontmoetingen met gorilla’s & chimpansees en de super lieve mensen!
  Wat zou ik trots zijn en het leuk vinden om deze op die mooie kaart weg te mogen krassen. Samen met de foto’s kan dat de herinneringen vers houden! 🙂

  • Hoi Mèlanie, helaas is deze actie al beëindigd. We zijn wel erg benieuwd naar je belevenissen, ik denk dat weinig mensen deze reis hebben gedaan. Zou je het leuk vinden een stukje te schrijven voor Reishonger.nl over jullie reis?

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>