Praktijkboek reisfotografie

Je kent ze wel: de foto’s van het dagelijks leven in andere culturen. Ogenschijnlijk makkelijk gemaakt, maar ze maken een onuitwisbare indruk. Hoe kan het dat ervaren reisfotografen dit zo makkelijk lijken te doen en jij maar blijft ploeteren?

Reizen is nog nooit zo populair geweest als vandaag de dag. Niet eerder maakten mensen zoveel foto’s als op dit moment en de mogelijkheden om je foto’s te delen waren nog nooit zo groot. Niet zo vreemd dus dat je een boek over reisfotografie koopt om je kennis en vaardigheden te vergroten.

Of je een korte citytrip maakt naar Berlijn, op vakantie gaat naar Florida, of een once-in-a-lifetime-reis maakt naar Japan; je wilt met goede foto's thuiskomen!

Of je een korte citytrip maakt, op vakantie gaat, of een once-in-a-lifetime-reis maakt; je wilt met goede foto’s thuiskomen!

Praktijkboek reisfotografie

Uitgeverij Birdpix komt reis-, natuur- en fotografieliefhebbers tegemoet met het praktijkboek reisfotografie. Dit is met recht een van de beste boeken over reisfotografie die in het Nederlands zijn verschenen. De auteurs die mee werkten aan dit boek zijn stuk voor stuk globetrotters en schrijven op basis van tientallen jaren ervaring. Zonder enige terughoudendheid delen ze hun kennis over en passie voor reisfotografie. Onder de auteurs is Marsel van Oosten, een wereldberoemde natuur- en wildlifefotograaf.


Het praktijkboek reisfotografie stelt je in staat foto’s te maken die tot de verbeelding spreken. Of je nu fotografeert met een spiegelreflex, compactcamera of smartphone.

Cover praktijkboek reisfotografie

Maak foto’s die impact hebben!

Win een exemplaar van het praktijkboek reisfotografie

In samenwerking met uitgeverij Birdpix mogen we twee praktijkboeken reisfotografie weggeven. Het enige wat je hoeft te doen is antwoord geven op onderstaande vragen:
1. Heb je zelf een tip voor reisfotografie?
2. Wat is je eerst volgende bestemming waarbij dit boek goed van pas zou komen?

Dit kan als reactie onder dit bericht, op facebook of op twitter.

Op maandag 21 december 2015 maken we de twee winnaars bekend, zij krijgen het prachtige boek gratis toegestuurd!

 1. Ik houd van reizen en wat is er nou leuker dan bij thuiskomst de prachtige beelden te kunnen delen met je naasten.
  Mijn tip is: Wil niet alle momenten per se vastleggen en constant met je telefoon of camera in de aanslag staan, maar focus je op de mooiste en de meest indrukwekkende momenten. Neem daar vooral de tijd voor en focus je op het specifieke beeld wat je wilt vastleggen. Ik zie mensen op reis vaak non-stop met hun camera/telefoon in hun handen waardoor ze het moment minder sterk beleven, maar wel 100 foto’s hebben van ongeveer hetzelfde beeld. Zonde is mijn mening.

  Mijn eerst volgende reis is naar Zuid-Afrika. Ik ben hier zelf 1,5 geleden geweest en was zo onder de indruk van het land dat ik zeker nog een keer terug wide. Nu stond Zuid-Afrika toevallig al heel lang op het verlanglijstje van mijn moeder en oma, dus nu mag ik mee om hun personal travel guide te spelen. Niet verkeerd hè! Tijdens mijn vorige reis leende ik vaak de goede camera van mijn vriendin, omdat die van mij toch minder goede foto’s maakte. Nu ben ik aan het sparen voor een goede spiegelreflexcamera zodat ik alle wilde dieren, de indrukwekkende cultuur en de prachtige natuur optimaal kan vastleggen.

  http://snouwaertkim.wix.com/kimsnouwaert#!mijn-leven/cv78
  Kijk op mijn persoonlijke website, ga naar ‘mijn pagina’ en zie een paar van mijn foto’s genomen tijdens mijn reis door Zuid-Afrika en Zuid Oost Azië

  Dankjewel en groetjes Kim

 2. Oooh wat een leuke winactie! Ik fotografeer zelf heel graag op reis, maar ik kan nog heel wat tips gebruiken! Mijn antwoorden op de vraagjes?
  1. Wees geduldig en oefen veel! Dat vind ik het belangrijkste, je kan niet verwachten dat je van in het begin wondermooie foto’s kan maken, oefening baart kunst! Dat is in ieder geval wat ik doe (en ja, dan kom ik na een reis thuis met enkele duizenden foto’s)!
  2. Volgende zomer ga ik een roadtrip maken door Noorwegen en dan zou dit boek zeker van pas komen als ik de prachtige Noorse natuur wil vast leggen op foto.
  Groetjes.
  Tjapke

 3. Probeer eens details te fotograferen en locals zijn altijd n dankbaar plaatje.
  Onze volgende reis: belize ligt in de planning

 4. Toffe actie! Ik zou het boek heeeeeel graag willen hebben 🙂
  Het zou een mooie aanvulling zijn op de cursus fotografie die ik dit jaar gevolgd heb.

  Mijn reistip: Het lijkt gek om op klaarlichte dag je flitser te gebruiken, maar bij portretfoto’s is dit soms wel de beste optie. Op die manier verzacht je schaduwen in iemands gezicht en komt het portret beter tot zijn recht.

  Ik ga eind december naar de Filipijnen, dus daarvoor zou het boek handig van pas komen.

 5. Dit boek is volgens mij echt de bijbel onder de fotografieboeken! Ik fotografeer ook steeds vaker en probeer ook steeds vaker dingen uit, alhoewel ik de achtergrond meestal een beetje mis. Ik kan dit boek dus goed gebruiken haha. En oef… mijn ultieme reisfotografietip? Fotografeer nooit in de volle zon. Kies altijd voor vroeg of laat licht, je foto’s worden daar zoveel mooier van. Oh en kies ook eens een ander perspectief. Ga op je knieën zitten of leg je camera op de grond. Bizar mooie foto’s krijg je daarvan! Mijn eerstvolgende bestemming is Fuerteventura & Lanzarote in februari, maar ik wil de tips vooral gebruiken in mijn reis daarna: naar de Galapagoseilanden en naar de Amazone. Echt een once in a lifetime reis voor mij en dus wil ik natuurlijk dat mijn foto’s perfect zijn! Ik duim!

 6. 1) bedenk vooraf goed welke ambities je hebt met je reisfoto’s en stem daar de keuze van de apparatuur op die je meeneemt. Ga je bij slecht fotograferen neem dan echt je statief mee. Wildlife? Dan is telelens onontbeerlijk. Neem niet teveel mee maar ook zeker niet te weinig.
  2) ik zou graag voorafgaand aan mijn volgende trip naar Gambia dit boek doorlezen

  Vriendelijke groet, Mario

 7. 1. Heb je zelf een tip voor reisfotografie?
  Batterijen, accu’s, opladers en de juiste stekkers voor opladers. Het gevoel dat je een uur aan het proberen bent een vlinder op de foto te zetten en op het perfecte moment je camera het begeeft… dan mag je blij zijn dat niemand je hoort schreeuwen.
  2. Wat is je eerst volgende bestemming waarbij dit boek goed van pas zou komen?
  De Nederlandse natuur in het (hopelijk) winterlandschap van de Veluwe!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>