Op vakantie met je smartphone

Thuis gebruiken we onze smartphone fulltime; we hebben hem altijd bij de hand om binnengekomen berichten direct te lezen, apps te gebruiken en snel even het laatste nieuws te checken. Bovendien heb je je telefoon altijd bij de hand om de mooiste foto's te maken, én te delen. Het is bijna onmogelijk om je smartphone een hele vakantie te moeten missen, daarom nemen we hem natuurlijk gewoon mee op reis.

vakantie reizen

Het is echter wel verstandig om extra op te letten als je je telefoon meeneemt naar het buitenland. Hieronder vier handige tips voor je smartphone in het buitenland.

Tip 1: Voorkom een torenhoge rekening
Het is in het buitenland een stuk duurder om gebruik te maken van het internet. Zorg er daarom voor dat je zoveel mogelijk via wifi werkt. Download van tevoren in Nederland de informatie zoals kaarten en handige adressen, zodat je dat later niet op je netwerk hoeft te doen. Zet je internet trouwens helemaal uit als je het niet gebruikt. Sommige apps blijven op de achtergrond werken en dit kan veel data kosten. Je kunt ook overwegen om een speciaal vakantiepakket aan te schaffen bij je provider.


Tip 2: Bescherm je telefoon
Als je op reis gaat, is het belangrijk je telefoon goed te beschermen tegen schade. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je ineens met een kapotte telefoon komt te zitten. Toch is de kans op schade aan je telefoon groot als je op vakantie bant. Je bent namelijk veel onderweg en hebt vaak een korte broek met ondiepe zakken aan, waar je telefoon makkelijk uit kan vallen. Zorg daarom dat je telefoon is beschermd met een beschermhoes.

Tip 3: Wees waakzaam
Als toerist ben je een interessant doelwit voor zakkenrollers. Houd je smartphone dus goed in de gaten. Houd hem altijd dicht bij je en leg hem niet op een tafeltje als je op het terras zit, de kans dat iemand hem snel mee grist en er snel vandoor gaat is levensgroot.

Mocht je telefoon toch worden gestolen, dan is het belangrijk hem zo snel mogelijk te blokkeren. Zorg dat je het nummer van je provider bij de hand hebt om hiervoor te zorgen, anders kan de dief op jouw kosten internetten en bellen. Een beveilingsapp is overigens ook een aanrader. Hiermee kun je op een computer volgen waar je smartphone zich bevindt (als hij is ingeschakeld) en heb je kans je smartphone terug te vinden. Voor Android is ‘lookout’ een goede app, iPhonebezitters gaan voor ‘find my iPhone’.

Tip 4: Zorg voor opgeladen batterijen
Het overkomt iedereen wel eens tijdens reizen; een lege camera. Geen stopcontact kunnen vinden, geen juiste verloopstekker of gewoon vergeten op te laden. En daar sta je dan, oog in oog met die indrukwekkende orang oetan, bij die spectaculaire waterval of die prachtige ondergaande zon op het tropische eiland, zonder het te kunnen vastleggen.

Er is nu een oplossing voor dit probleem. Reisopladers die werken op zonne-energie. Met zulke opladers, voorzien van een zonnecel, kunnen overal en altijd mobiele apparaten of batterijen worden opgeladen, zonder gebruik van netstroom maar simpelweg door middel van daglicht. De krachtigere uitvoeringen zijn ook perfect geschikt voor het opladen van een tablet. Met het gebruik van een externe accu en een beschermende tablethoes weet je dan zeker dat je goed voorbereid op pad gaat: je komt niet voor verassingen te staan en voorkomt schade onderweg.

Winnen: een zonnelader
In samenwerking met Smartphonehoesjes.nl stelden wij vijf externe accu’s met zonnepaneel ter beschikking! Waar je ook bent, met deze zonnelader op zak heb je nooit meer een lege smartphone-accu. Ideaal voor situaties zonder stopcontact in de buurt, zoals op het strand, op een festival, tijdens een treinreis of op vakantie! De prijsvraag is op dit moment afgelopen. Kijk binnenkort nog eens voor een nieuwe prijsvraag.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>