Sky-high in Frankfurt

In het weekend van 25 en 26 mei 2013 vindt de 18e editie van het Wolkenkrabber-Festival in Frankfurt plaats. Achttien Frankfurter wolkenkrabbers zetten dan op een route van vijf kilometer hun deuren open. Bezoekers hebben vanaf de hoogste verdiepingen uitzicht over de skyline van het ‘New York van Europa’ of ‘Mainhattan’. Verder is er een diversiteit aan openluchtevenementen in de stad.

Wolkenkrabber-Festival

De route loopt van de hoogbouw aan de westkant van Frankfurt tot in het hart van het financiële district. Onder andere de Twin Towers van de Deutsche Bank, de Commerzbank Tower en de Gallileo zijn opengesteld voor bezoekers. Bij laatstgenoemde worden twee verhalen verteld aan de hand van een lichtinstallatie, ontworpen door de Amerikaanse artiest James Turell.

Tijdens het festival treden onder anderen de ‘Castellers de Vilafrance’ op, een groep van 150 Spanjaarden gespecialiseerd in het maken van menselijke piramides. Een ander optreden is dat van de Zwitserse Reinhard Kleidel, die een nieuw wereldrecord wil neerzetten: op een hoogte van 185 meter de afstand tussen twee wolkenkrabbers afleggen via een 2,5 centimeter brede kabel. Op zaterdagavond treedt de Duitse Nena, bekend van ‘99 Luftballons’, op.

Op woensdag 24 april begint de verkoop van ongeveer 80.000 kaarten voor het Wolkenkrabber-Festival. Meer informatie: www.ffh.de en www.wolkenkratzer-festival.de.

Het Wolkenkrabber-Festival is een initiatief van HIT RADIO FFH, de Staatsbank van Hessen-Thuringia (Helaba) en de twee Duitse dagbladen Frankfurter Neue Presse en Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Een aantal van de deelnemende wolkenkrabbers zijn ook na het festival open voor publiek. Zo is er het hele jaar toegang tot het uitkijkplatform van de Main Tower. Verder heb je verschillende accommodaties in de wolkenkrabbers, zoals het Marriott Hotel en het Lidner Hotel Main Plaza.

Eefje
Latest posts by Eefje (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>