Travel, cheq in & share

Ben jij er ook trots op om te laten zien waar je allemaal bent geweest? Benieuwd waar je vrienden op dit moment zijn? Wil je advies vragen over een bepaalde bestemming? Dat kan nu allemaal op de iPhone! Cheqqer Triplog is een nieuwe iPhone-applicatie, met name geschikt voor mensen die onderweg hun ervaringen willen delen.

Ben jij er ook trots op om te laten zien waar je allemaal bent geweest? Benieuwd waar je vrienden op dit moment zijn? Wil je advies vragen over een bepaalde bestemming? Dat kan nu allemaal op de iPhone! Cheqqer Triplog is een nieuwe iPhone-applicatie, met name geschikt voor mensen die onderweg hun ervaringen willen delen.

Cheqqer is een website van TUI Travel PLC met vakantiebeoordelingen. Cheqqer Triplog is de eerste mobiele applicatie die vanuit deze website is ontstaan. Met deze destination based iPhone app leg je vast waar je bent geweest, zodat je vrienden ook weten waar je uithangt. Bovendien kun je zien waar je vrienden zijn, dankzij een koppeling met Facebook, en kan je gelijk hun vakantiebeoordelingen lezen.

Foursquare for Travel
Bij Foursquare check je voornamelijk in bij restaurants en cafés. Met Triplog is dit concept vertaald naar landen en steden. Cheqqer Triplog wordt daarom wel de Foursquare voor reizen genoemd. Het laat je “incheqqen” in steden over de hele wereld en al je reizen worden bijgehouden in je persoonlijke Triplog. Je kan bij het inchecken ook meteen een beoordeling achterlaten. De beoordelingen en tips komen op Cheqqer.nl te staan en worden binnenkort ook zichtbaar gemaakt binnen de applicatie zelf.

Triplog stelt je in staat om al je bezochte bestemmingen te bewaren en te delen met je vrienden op Facebook en andere social media. Je kunt ermee “incheqqen” in steden rond de wereld en allerlei rewards verdienen. Het gaat dus niet zozeer om het inchecken in hotels en restaurants, want dat kun je al met bestaande diensten doen. Al je reizen worden bijgehouden in je persoonlijke Triplog. Door in te cheqqen in elke stad die je bezoekt, maak je kans om allerlei leuke badges te verdienen, zoals de “Mini Cheqqer” badge, die je krijgt als je “incheqt” in vijf verschillende steden. Je kunt ook zien wie van je vrienden ergens eerder zijn geweest en je kunt hun Triplog en badges bekijken.

De app gaat verder dan gedachteloos inchecken op allerlei locaties; het idee is dat je advies aan vrienden kunt vragen, als je weet dat een vriend al op een bepaalde plaats is geweest. Zo kun je tips over leuke buurten en restaurants uitwisselen. Om hoge roaming kosten te voorkomen hoef je niet online te zijn om de app te kunnen gebruiken; hij werkt ook offline en “cheq ins” en beoordelingen worden gesynchroniseerd wanneer er weer internetverbinding is.

In eerste instantie is de applicatie alleen voor de iPhone beschikbaar, maar er wordt gewerkt aan een Android versie en diverse uitbreidingen. Triplog is beschikbaar in de iPhone Appstore of op triplog.cheqqer.com.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>