Ontwerp je eigen tegeltje

Jezelf terugzien op een vliegtuig dat de hele wereld overvliegt? Dat kan nu zomaar werkelijkheid worden! KLM zal vanaf deze zomer met een heel bijzondere Boeing gaan vliegen; een zogenaamde 'triple seven' (een Boeing 777-200) die over de complete zijkant bekleed is met Delfts blauwe tegeltjes.

Jezelf terugzien op een vliegtuig dat de hele wereld overvliegt? Dat kan nu zomaar werkelijkheid worden! KLM zal vanaf deze zomer met een heel bijzondere Boeing gaan vliegen; een zogenaamde ‘triple seven’ (een Boeing 777-200) die over de complete zijkant bekleed is met Delfts blauwe tegeltjes.

Een Boeing 777-200 uit de vloot zal voorzien worden van een soort beschildering in ‘Oud-Hollands Delfts blauw’. In totaal is er op de 777-200 plek voor een selectie van vierduizend ‘tegeltjes’. De Delfts blauwe miniatuurtjes zijn in werkelijkheid van een speciale folie die technici over de blauwe delen van het vliegtuig aanbrengen. Ze zijn per stuk 30 bij 30 centimeter groot.

Tile & Inspire
KLM lanceerde eind april een wereldwijde social media campagne, getiteld “Tile & Inspire“. Hiermee nodigt de luchtvaartmaatschappij iedereen uit een Delfts blauw tegeltje te maken: een tegel met daarop een profielfoto en een inspirerende boodschap. De “Tile & Inspire” campagne speelt zich voornamelijk af binnen Facebook en in de Nederlandse markt op Hyves. Maar via de website www.tileyourself.com kan iedereen die weet hoe je een foto uploadt meedoen en kans maken op een plek op het vliegtuig.

Meedoen?
Je kan heel eenvoudig een Delfts blauw tegeltje ontwerpen met jouw foto en een inspirerende tekst. Uit alle inzendingen kiest KLM ongeveer 4.000 tegels die een plekje op de Boeing 777-200 zullen krijgen. Dat toestel wordt vervolgens ingezet op reguliere diensten, op bestemmingen in de Verenigde Staten en Azië. De Delfts blauwe Boeing zal in juni het luchtruim kiezen. Hij zal een halfjaar meedraaien in de dienstregeling. Wie op Schiphol goed kijkt, kan zien dat de afbeeldingen op de tegeltjes van reizigers zijn.

Je kan nog tot 25 mei aanstaande meedoen aan de actie. Maak een Delfts blauw tegeltje van je profielfoto, doe mee met de wedstrijd en maak kans het te laten afbeelden op een echt KLM-vliegtuig. Jouw boodschap vliegt dan de hele wereld over op een reis vol inspiratie! Wie weet, vlieg jij straks virtueel de wereld rond…

  1. KLM via twitter zegt:

    Thank you so much for creating more than 112.000 beautiful and inspiring tiles! Within a week the winners receive a personal message.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>