Music & fashion in Manchester

Manchester, de zesde stad van Engeland en thuisbasis van onder andere de wereldberoemde bands The Bee Gees, New Order, Simply Red en Oasis host ieder jaar een fantastisch cultuurfestival, het Manchester International Festival.

Manchester, de zesde stad van Engeland en thuisbasis van onder andere de wereldberoemde bands The Bee Gees, New Order, Simply Red, Oasis host ieder jaar een fantastisch cultuurfestival, het Manchester International Festival.

Manchester, de zesde stad van Engeland en thuisbasis van onder andere de wereldberoemde bands The Bee Gees, New Order, Simply Red en Oasis host ieder jaar een fantastisch cultuurfestival, het Manchester International Festival.

Manchester, ook wel de stad van het volk genoemd, is van 30 juni tot 17 juli de thuisbasis van heel wat indrukwekkends op muziek en theater gebied. Zo trapt Björk in Manchester haar wereldtournee Biophilia af. Komt Snoop Dog een kijkje nemen maar treedt ook Willem Dafoe op in het kersverse theaterstuk The Life & Death of Marina Abramovich. Maar ook voor modeminnend Nederland is Manchester zeker het bezoeken waard. Met easyJet vliegt je nu al voor minimaal € 24,99 naar Manchester, vanuit Amsterdam.

De piek van muziek
Engeland is inmiddels uitgegroeid tot een plaats waar muzikanten kunnen uitgroeien tot wereldsterren. Wat hebben The Bee Gees, Simply Red en Oasis met elkaar gemeen? Allemaal hebben ze hun roots in Manchester. Sluit Take That, de boy band van Robbie Williams hierbij aan en je hebt een aardige line up van de Britse popgeschiedenis. Een bezoek aan het Manchester International Festival kan je mogelijk dichtbij de wereldsterren van dit moment brengen.

Architectuur
Manchester is een textielstad die je wellicht een andere kijk op Engeland biedt dan je gewend bent. Daar waar Londen zich als metropool van de wereld presenteert, is Manchester ‘the city of the people’. De stad speelde een belangrijke rol in de Industriële Revolutie en de indrukwekkende architectuur herinnert je daar tot de dag van vandaag nog aan. Genoeg sightseeing dus!

Shop till you drop
De stad is, na Londen, de belangrijkste stad van het Verenigd Koninkrijk wat designer- en couturewinkels betreft. Daarnaast telt funky Manchester ook heel wat winkelcentra waar zowel internationale als plaatselijke winkelnamen ondergebracht zijn. Zo kun je je hart ophalen in één van de grootste shopping malls van Europa, genaamd Trafford Center. Hier vind je grote bekende, maar ook unieke winkeltjes onder één dak. Trafford Center is in verschillende secties onderverdeeld, er huizen 280 merken en is er een foodcourt die ruimte biedt aan 1.600 personen. Modefreaks moeten naar King Street om kleren te kopen van Joseph, Armani, Whistles, en het hippe kindermerk Daisy & Tom. In The Northers Quarter is een bezoekje aan Afflecks Palace de moeite waard. Daar vind je veel retro en tweedehands kleding en kleine winkelstalletjes.

 In The Northers Quarter is een bezoekje aan Afflecks Palace de moeite waard. Daar vind je veel retro en 2ehands kleding en kleine winkelstalletjes.

Be one of the champions
Daarnaast kan iedereen in Manchester zijn voetbalhart ophalen. De stad biedt onderdak aan drie clubs die de moeite waard zijn te bezoeken, namelijk Manchester United, waar Edwin van der Sar onlangs afscheid nam als doelman, Manchester City en FC United of Manchester. Ondanks dat Manchester United het afgelopen seizoen tegen Barcelona in de finale stond van de Champions League is Manchester City de echte club van de inwoners van Manchester, het is veel populairder dan United dat fans door het hele land heeft.

United werkt opnieuw aan een uitbreiding Old Trafford waarna het meer dan 76.000 toeschouwers kan herbergen, een bezoek aan de middenstip van die bekende stadion is zeker de moeite waard, al is het maar om de Manchester United sfeer op te snuiven. Manchester City heeft sinds kort een nieuw stadion dat leuk is te bekijken: City of Manchester Stadium. Eens in de twee weken weten 38.000 fans het stadion te vinden.

Op weg met easyJet
easyJet vliegt iedere dag vanaf Amsterdam Schiphol naar Manchester vanaf € 24,99. Dit is het minimum tarief voor een enkele reis inclusief alle belastingen en toeslagen. easyJet berekent geen brandstoftoeslag. Dit biedt je de ruimte in je budget om met volle teugen te genieten van je vakantie.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>