Beste Tsjechische zomerfestivals

De openbare ruimte in Tsjechië wordt in de zomermaanden regelmatig gevuld met muziek, dans en voorstellingen. Verschillende Tsjechische steden maken zich op voor de heerlijke tijd van zomerfestivals.

Rock for people festival

De openbare ruimte in Tsjechië wordt in de zomermaanden regelmatig gevuld met muziek, dans en voorstellingen. Verschillende Tsjechische steden maken zich op voor de heerlijke tijd van zomerfestivals.

We hebben de meest populaire op een rijtje gezet:

 • Rock for people
  Hradec Kralove, 4-6 juni en Plzen, 3-5 juli

 • Het legendarische rockfestival vindt dit jaar plaats niet alleen in zijn hometown Hradec Kralove, maar een maand later ook in Pilsen onder de naam Rock for people Europe! Dit jaar kun je genieten van onder andere Limp Bizkit, Bastille en Guano Apes.

  Meer informatie over het rockfestival: Rockforpeople.com

 • United Islands of Prague
  Praag, 18-20 juni

 • Dit fantastische project verbindt vijf Praagse locaties samen waarop concerten van in totaal 150 bandjes en zangers plaats gaan vinden. Elke locatie is gespecialiseerd in een bepaalde muziekgenre. Op Kampa eiland luister je naar wereldmuziek en alternatieve muziek, op Eiland Strelecky ostrov naar jazz, op Detsky ostrov naar urban muziek, hip hop, electro en op Tuin Kinskeho zahrada en Smichov vind je de hoofdstages met de beroemdste bandjes en zangers. Alle vijf ‘eilanden’ liggen op loopafstand van elkaar zodat de bezoekers zich tussen de stages makkelijk kunnen verplaatsen. Alle concerten zijn gratis.

  Meer informatie over de concerten: Unitedislands.cz

  United Islands of Prague

 • Internationaal filmfestival in Karlovy Vary
  Karlovy Vary, 3-11 juli

 • Het prestigieuze internationale filmfestival viert dit jaar zijn vijftigste jubileum. Voor deze speciale gelegenheid heeft zelfs de acteur Mel Gibson aangeboden om in de trailer voor deze bijzondere editie te spelen. Het festival in dé kuuroord-stad van West Bohemen is bekend om de unieke, relaxte sfeer wanneer de celebs dichtbij het publiek komen. Er wordt in totaal rond 200 film-premières gedraaid en voor iedereen is het mogelijk om een kaartje tegen een zeer gunstige prijs te krijgen (ongeveer 3 euro).

  Meer informatie over het programma en kaartjes: Kviff.com

 • Colours of Ostrava
  Ostrava, 16-19 juli

 • Vanaf 16 tot 19 juli verandert Ostrava in een ruimte vol festivalgangers uit de hele wereld, workshops, happenings, culturele voorstellingen en vooral geweldige muziek. St Vincent, Björk, Kasabian en nog meer interessante geweldige muzici maken van dit festival een van de leukste muziekevenementen in Europa. Voor de hoge kwaliteit van muziek, het leuke cultureel programma en vooral het unieke rauwe industriële terrein van Vítkovice is Colours of Ostrava beland tussen de 15 beste Europese zomerfestivals.

  T/m 10 juni loopt ook een wedstrijd om een reis naar dit geweldige festival te winnen!
  Meer details check je op de website van Czech Tourism
  .

 • Lively Street Festival
  Plzen, 10 juli – 23 augustus

 • Lively Street is het grootste multi-genre festival in Pilsen. Gedurende meer dan een maand transformeren de straten, parken en pleinen zich in podia, stages en galerijen. Overal in deze West-Boheemse hoofdstad vinden concerten, workshops, toneelstukken regelmatig plaats. De meeste evenementen zijn gratis.

  Meer informatie over de verschillende evenementen: Zivaulice.eu

 • Trutnov Festival
  Trutnov, 13-16 augustus

 • Het eerste open air festival in Tsjechië vond plaats in 1984. Toen was het helaas verboden door het communistische regime. Vanaf de revolutie in 1989 vindt het Trutnov festival regelmatig plaats en door zijn liberale underground sfeer staat het ook wel bekend als ‘het Tsjechische Woodstock’. Een van zijn regelmatige bezoekers was ook de voormalige Tsjechische president Václav Havel.

  Meer informatie over het open air festival: FestivalTrutnov.cz

  Trutnov Open Air Festival

 • Letní Letná
  Praag, 16 augustus – 3 september

 • Met dit spectaculaire internationale festival van het nieuwe circus en theater neemt Praag een mooie afscheid van de zomer. Door de locatie in het park en de gezellige sfeer is dit festival een heel populaire bestemming voor een familie- of vriendenuitje.

  Meer informatie: Letniletna.cz

Leni Letna

Heb jij wel eens een festival in het buitenland bezocht? En is dat een aanrader?

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>