Lente in de Sinaï-woestijn

Egypte is veel in het nieuws geweest de laatste weken. Vaak met angstaanjagende beelden... In zuid Sinaï hebben ze daar gelukkig niets van gemerkt, daar hebben de bedoeïenen voor gezorgd. Na 30 jaar (!) dictatuur begint er een nieuw tijdperk. Met hoop op individuele vrijheid en democratie...

Egypte is veel in het nieuws geweest de laatste weken. Vaak met angstaanjagende beelden… In zuid Sinaï hebben ze daar gelukkig niets van gemerkt, daar hebben de bedoeïenen voor gezorgd. Na 30 jaar (!) dictatuur begint er een nieuw tijdperk. Met hoop op individuele vrijheid en democratie…

Reishonger kreeg vandaag bericht van Angie Barth. Zij heeft gehoor gegeven aan haar grote liefde, de woestijn, en is in september 2010 vertrokken naar Egypte, met een one-way ticket. Zij heeft een online reisorganisatie opgezet die kleinschalige en inspirerende natuurreizen aanbiedt. Woestijnreizen en kamelentochten in de Sinai en aan de Rode zee.

“Nou, geloof me of niet, het is hier gewoon al die tijd rustig geweest! Niets te merken! En dit dankzij bedoeïenen van de verschillende stammen uit zuid Sinaï. Zij hebben het heft in eigen handen genomen en ervoor gezorgd dat hun woonomgeving veilig en geweldloos is gebleven.”

“Dus, zuid Sinaï veilig? Absoluut! En nu… tijd voor de wederopbouw. De mensen hier hebben je steun nú hard nodig voor de wederopbouw van Egypte. Hoe? Simpelweg door een verantwoorde reis te boeken: een reis waar de lokale bedoeïenenbevolking daadwerkelijk iets aan overhoudt. Je kan je niet voorstellen hoe hard dat hier nodig is. Toerisme is de enige bron van inkomsten voor de bedoeïenen.”

Reisadvies Egypte versoepeld
Het negatief reisadvies naar het Rode zeegebied is ingetrokken en Arkefly en Transavia vliegen vanaf afgelopen week weer naar Sharm el Sheikh. In maart heeft deze Arkefly trouwens leuke aanbiedingen, zoals een retourvlucht voor 179 euro. Op 5 uurtjes vliegen vanuit het koude Nederland is het volop lente. Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, de woestijn bloeit! Wat heel bijzonder is, is dat de regen al het stof van de rotsen en bergen heeft afgespoeld. De kleuren zijn in volle glorie te ontdekken: een lust voor het oog!

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een onvergetelijke vakantie. En je draagt ook nog eens een flinke steen bij aan de lokale economie van zuid Sinaï.

Meer weten? Check de website feel-the-desert.com.

Waterkameel

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>