Grootste bikiniparade ooit

Langs de Australische oostkust heeft begin oktober de grootste bikiniparade ooit plaatsgevonden. Meer dan 350 schaars geklede vrouwen hebben daarmee een plaats in het Guinness Book of Records veroverd.

De grootste bikiniparade ooit met een recordaantal vrouwen in bikini

Langs de Australische oostkust heeft begin oktober de grootste bikiniparade ooit plaatsgevonden. Meer dan 350 schaars geklede vrouwen hebben daarmee een plaats in het Guinness Book of Records veroverd.

Zo nu en dan komen alle elementen op de juiste manier samen; het weer, de omgeving, de organisatie en het resultaat. Zo ook afgelopen zondag op het mooie zandstrand van Gold Coast, een toeristisch plaatsje aan de Australische oostkust. Honderden vrouwen in bikini paradeerden over het strand van Surfers Paradise, met de intentie om het laatst neergezette record van de grootste bikiniparade te verbreken.

Surfers Paradise
Surfers Paradise staat niet alleen bekend als feestplek voor backpackers, maar is ook bekend vanwege de prachtige kuststrook van meer dan 40 kilometer, de goudgele stranden, de perfecte surfomstandigheden en het aangename klimaat. De een vindt Gold Coast niet meer dan een lang stuk strand met daarachter een enorme rij flatgebouwen, de ander noemt het juist een prachtige skyline. Over het kleine centrum is iedereen het echter eens; dat biedt een glamorous Hollywood uitstraling met top restaurants, clubs en discotheken.

Surfers Paradise, Goldcoast, Queensland, Australie

Even leek het weer nog roet in het eten te gooien, toen het op zaterdagavond ineens begon te stormen. Maar gelukkig begon de zondag weer met een strakblauwe lucht. Er verschenen dan ook 361 dames op het strand. De deelneemsters legden een afstand van 1,6 kilometer (1 mijl) af in de Australische plaats Surfers Paradise. Ondanks dat een aantal meiden werd gediskwalificeerd, omdat ze geen bikini maar een zwempak droegen, vervorwen de Australiërs een plekje in het Guiness Book of Records. In totaal staat het record nu op 357 vrouwen en daarmee werd het record verbroken dat vorig jaar werd gerealiseerd door een aantal vrouwen in bikini op de Kaaimaneilanden.

Een aantal vrouwen op de Kaaimaneilanden had de titel namelijk sinds juni 2010 op naam staan, met 331 deelnemers op Seven Mile Beach op Grand Cayman. In Johannesburg in Zuid-Afrika verbeterden 287 vrouwen in november 2009 het wereldrecord nog van de grootste bikiniparade. Acht meer dan in de Verenigde Staten, waar in mei een record werd gezet. De Kaaimaneilanden zijn dit jaar nog van plan om een nieuwe recordpoging te wagen. Maar de Gold Coast meiden vinden dat het record aan hun toebehoort. Dat wordt dus nog spannend…

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>