Drempels klimaatcompensatie verlaagd

Door een unieke samenwerking met Schipholtickets.nl biedt Trees for Travel nu de mogelijkheid om de broeikasgassen van een vliegreis belastingvrij te compenseren bij de aanschaf van het ticket. Trees for Travel onderscheidt zich hiermee van andere organisaties die klimaatcompensatie aanbieden. Zo kan men een retourvlucht naar Istanbul compenseren voor slechts € 9,00 en bedraagt de compensatie van een vliegticket Amsterdam naar Miami € 31,50.

Belastingvrij compenseren

Normaliter moeten passagiers die de broeikasgassen van een vliegreis willen compenseren hierover ook nog BTW betalen, terwijl het ticket zelf BTW vrij is. Dit betekent een extra drempel voor passagiers die nu duurder uit zijn. De samenwerking van Trees for Travel SchipholTickets maakt het nu mogelijk ook de CO2-compensatie online belastingvrij te realiseren.

Steun duurzame ontwikkelingsprojecten

Dit komt door de manier waarop Trees for Travel werkt. Zij steunt duurzame ontwikkelingsprojecten die CO2 reduceren. Dat kan zowel door middel van het planten van bomen of struiken als door het toepassen van duurzame energie. Omdat Trees for Travel eenzelfde aanpak heeft als ontwikkelingsorganisaties heeft zij een erkenning als Goed Doel door de belastingdienst (ANBI-verklaring). En omdat zij geen in- en verkoper van CO2-credits is, maar direct projecten steunt, hoeft zij ook geen BTW af te dragen op de bijdragen die deelnemers betalen om broeikasgassen weer uit de lucht te halen.

Als de klant via een eenvoudige checkbox aangeeft te willen compenseren, ontvangt Schipholtickets deze bijdragen direct bij de boeking en doneert deze aan Trees for Travel. Hierdoor kan deze online aanbieder van vliegtickets de compensatie eenvoudig in haar aanbod meenemen en hoeven geen extra administratieve lasten te worden doorberekend. Sterker nog: de bijdrage aan Trees for Travel is als gift aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Beide organisaties hopen dat deze doorbraak veel passagiers over de streep zal trekken om daadwerkelijk hun vliegreis groener te maken en zo duurzaam reizen te ondersteunen. SchipholTickets.nl heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid hoog in het vaandel, vandaar dat SchipholTickets.nl voor de periode 21 februari t/m 28 februari alle CO2 compensatie welke via de website wordt afgesloten verdubbelt. Ga naar www.schipholtickets.nl voor meer informatie.

Over Trees for Travel

Stichting Trees for Travel, een erkend goed doel, startte in 2001 als eerste in Nederland met CO2-compensatie. Trees for Travel streeft ernaar de klimaateffecten door gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen en te compenseren. Dit gebeurt door projecten in ontwikkelingslanden te steunen waarbij de focus ligt op duurzame sociaal economische ontwikkeling van de lokale bevolking en het herstel van biodiversiteit. Dit kan zijn door aanplant en herstel van bosecosystemen en duurzame energie.

Over Schipholtickets

SchipholTickets.nl is een aanbieder van online vliegtickets. In stap 3 van het boekingsproces is het mogelijk om de broeikasgassen van een vliegticket te compenseren met behulp van Trees for Travel. Als mensen de CO2 willen compenseren, dan ontvangen ze een certificaat met daarop de hoeveelheid CO2 die wordt gecompenseerd voor de gekozen vluchten. SchipholTickets.nl wil zo een bijdrage leveren aan een beter milieu.

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>