Blog4NZ supporter

Nieuw-Zeeland verwelkomt weer toeristen na de verwoestende aardbeving in Christchurch, vandaag precies een maand geleden. Een geweldig initiatief om het toerisme naar Nieuw-Zeeland te steunen is de campagne Blog4NZ.

Christchurch, Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland verwelkomt weer toeristen na de verwoestende aardbeving in Christchurch, vandaag precies een maand geleden. Een geweldig initiatief om het toerisme naar Nieuw-Zeeland te steunen is de campagne Blog4NZ.

15 dagen na de zware Canterbury-aardbeving werden op 9 maart de reisrestricties naar het getroffen gebied versoepeld. In een verklaring zei het Nationaal Bureau voor Toerisme dat niet-essentiële reizen naar Christchurch niet langer worden afgeraden, ook al werken nog niet alle toeristische voorzieningen optimaal. Wel kan er gewoon op de luchthaven van Christchurch gevlogen worden, en ook in de omliggende regio’s (Akaroa, Mackenzie Country, Kaikoura en Hanmer Springs) kan er zoals altijd worden gereisd.

Blog4NZ

Blog4NZ takes New Zealand to the world

Campagne Blog4NZ
De afgelopen maand stond de berichtgeving voornamelijk in het teken van de verwoestende aardbeving die grote delen van Christchurch in puin legde. Met de verklaring van het Toerismebureau is tevens het startschot gegeven voor een campagne om het imago van Nieuw-Zeeland als toeristische bestemming op te poetsen.

Bij de actie Blog4NZ worden internationale bloggers gevraagd via diverse sociale media positieve berichten te laten zien over Nieuw-Zeeland. Het is een wereldwijd evenement, van 21 tot 23 maart 2011, een maand na de aardbeving van 22 februari, waarbij duidelijk wordt gemaakt dat Nieuw-Zeeland weer helemaal back in business is, en niet op een slachtveld lijkt.

Blog4NZ Supporter
Meld je ook aan voor de campagne via de website blog4nz.indietravelmedia.com, voor het schrijven en publiceren van berichten, het publiceren van aangeleverde artikelen, om berichten zelf aan te leveren zodat een ander deze kan plaatsen of gewoon om te kijken hoe de actie verloopt.

Onze bijdrage aan Blog4NZ
Om de campagne te ondersteunen delen wij ook op 22 maart onze ervaringen over Nieuw-Zeeland met de wereld. Wij steunen het initiatief graag! Lees ons reisverhaal of bekijk de reisfoto’s van ons 8-daagse bezoek aan Nieuw-Zeeland in december 2009.

– lees ons reisverhaal: van Christchurch naar Auckland met de camper
– bekijk onze reisfoto’s: 8-daagse reis Nieuw-Zeeland
– informatie over Nieuw-Zeeland: Nieuw-Zeeland in trek

  1. Hoi Peter, balen zeg, ik heb wel wat gemist! Zag er goed uit. Prachtig gebied. Hoop er volgende keer wel bij te zijn. Jullie moeten genoten hebben! Groeten, David

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>